Autor Zpráva
kharn
Profil *
Dobrý den,
trochu víc mi zlobí patička je o hodně delší než by měla být viz www.masozrave.com/pokus/

Předem děkuji

zde je CSS kod:
/* CSS Document */
body { margin: 0 5% 0 5%; }

.hlavicka { background: green;
color: white;
text-align: center;
width: 100%;
height: 100px;

}

.telo { width: 100%;
margin: 5px 0 0 0;

}

.hlavni { width: 79%;
float: right;

}

.levy-sloupec { background: #339933;
padding: 1em 0 1em 0;
float: left;
border: 1px solid black;
width: 20%;

}

.vnitrni { padding: 0.5em; }

.vnejsi { background: #339933;
float: right;
right: 0;
text-align: center;
border: 1px solid black;

}

.obsah { background: white;
padding: 0.5em 0em 0.5em 0.5em;
float: left;
width: 79%;

}


.paticka { clear: left;
background: green;
color: white;
margin: 5px 0 0 0;
padding: 5px 50px 5px 50px;
border: 1px solid black;
width: 100%;
float: left;

}

.menu { text-align: center;
font-weight: bold;
color: white;
}

.menu a { display: block;
color: white;
margin: 1em;
border-top: 1px solid white;
border-bottom: 1px solid white;
font-size: 1.2em;
text-decoration: none;
text-align: center;
font-weight: bold;

}

.menu a:hover { background: green;}

.anketa { border: 1px solid white;
margin: 15px 0 5px 0;
text-align: center;
background: white;

}
Nox
Profil
Nejsem expert, ale nemohlo by to být že si nerozumí 100% a padding? tzn že není započítanej?
kharn
Profil *
Ted nevim přesně co myslíte jestli 100% u patičky nebo 100% hlavicky? ALe já bych to viděl jinak jenže nevim jak to vyřešit mel jsem problém s pravym boxem to jsem vyřešil, že jsem udělal div v divu a jak jsem tohle vyřešil ihned se objevil problem s patičkou. Nikdy před tím jsem tento problem neměl.
Plaváček
Profil
kharn

Na vině je odlišné chápání box-modelu, viz. http://ie-brouci.dero.name/box-model.html

V tvém případě postačí upravit stylopis pro patičku takto:

.paticka { clear: both;
background: green;
color: white;
margin: 5px 0 0 0;
padding: 5px 50px 5px 50px;
border: 1px solid black;
}
kharn
Profil *
Jak jste mi to napsal funguje to správně moc děkuji, ale chci se zeptat podle první věty jsem pochopil že jsem jinak pochopil jak opravit box-model? Pokud ano prosim napište mi jak by to mělo být správně snažil jsem se to napravit na poslednim přikládu to znaméná rámeček v rámečku děkuji.
Plaváček
Profil
kharn

Nerozumím otázce. Poskytl jsem ti odkaz na srozumitelné vysvětlení problému rozdílného chápání box-modelu v různých prohližečích. Víc pro tebe asi udělat nemohu.
kharn
Profil *
Jak jste mi to napsal funguje to správně moc děkuji, ale chci se zeptat podle první věty jsem pochopil že jsem jinak pochopil jak opravit box-model? Pokud ano prosim napište mi jak by to mělo být správně snažil jsem se to napravit na poslednim přikládu to znaméná rámeček v rámečku děkuji.
kharn
Profil *
Omlouvam se, za to že jsem to odeslal dvakrát jen mi to ukázalo ješte jednu menší chybyčku u té patičky potom co jste mi poslal najednou přestal fungovat margin: 5px 0 0 0;
kharn
Profil *
Prosím tohle je poslední chyba, kterou musim vyřešit pomozte mi prosim.
Mistr
Profil
kharn
najednou přestal fungovat margin: 5px 0 0 0;
Jak najednou. Pořád běžel, Tys na nic nesáhnul a najednou: bim ho, margin nefunguje...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: