Autor Zpráva
shelly
Profil *
nevím, jestli tu toto téma už nebylo, ale potřebovala bych poradit...
Pokud mám na stránce dlouhý text, patička zmizí...můžete mi poradit, co udělat, aby byla patička na každé stránce?
Děkuji...
Vladosik
Profil
shelly
Moc to nechápu a nedovedu si to představit. Můžeš ukázat odkaz?
shelly
Profil *
Vladosik
jsou to stránky
[url=http://www.shiloh.cz][/url]
Vladosik
Profil
Patička se neztrácí, ale je prostě výše, například na stránce http://www.shiloh.cz/Standard.html se kryje s textem "6. Zuby".
Za druhe má tento odstavec id="patka", zatímco v CSS stylu vidím pouze zápis pro #paticka. Takže to nesouhlasí. ID patka vlastně neexistuje.
Jinak jsem to více nezkoumal, mohlo by to mít také něco do činění s těmi absolutně pozicovanými divy.
shelly
Profil *
Vladosik
A můžeš mi poradit, jak to udělat, aby byla patička na správným místě?
Vladosik
Profil
shelly
Promiň, nemám už dnes čas. V první řadě bych ji ale přiřadil správný identifikátor.
Určitě poradí někdo z kolegů, které jsem snad navedl správným směrem.
shelly
Profil *
Vladosik
i tak děkuji!
player
Profil
Chlape já ti nevím, buď jsem úplně mimo, nebo máš hodně špatnej kód. Doporučuji to celé předělat. Na některé stránce máš v kódu tu patičku danou veprostřed stránky atp... i CSS máš poněkud divné. Používej spíše <div>y neý <p id="..">.
Třeba se pletu a poradí někdo zkušenější, ale já bych to řešil takto
Vladosik
Profil
Zkusím jen rychle, co jsem odzkoušel ve Firefoxu a IE na stránce http://www.shiloh.cz/Standard.html . Do style přidej toto:
#patka {clear: both; text-align: center; padding: 10px;}
A samotný HTML uprav tak, že řádku:
<p id="patka">©2007 smečka z <a href="mailto:blacktear@volny.cz">Black tear</a>
kterou máš na začátku přesuň na konec (na té stránce konkretně hned před zápis <p>&nbsp;</div>
<div id="levy"> ).
Osobně je celý ten kód hrozný, CSS zřejmě nerozumíš a to má za následky takovéto výsledky. Zku se to naučit. Napsal jsem Ti nejednodušší řešení, celkově je to ale špatně... Doporučuji Ti vybrat si nějaký layout ze stránek http://css.interval.cz/layouty/ a postupně do toho dosazovat kód ze svých stránek.
Tvé stránky třeba ani nezačínají tagy <html> a <head>, přesto je ale ukončuješ...
shelly
Profil *
Vladosik
tak jsem to zkusila, ale stránka mi ujela někam mimo monitor...abych našla text, musela jsem rolovat...
player
Jsem baba (jen pro pořádek...) a vím, že kód je špatnej...budu vylepšovat, ale musím postupně...
Vladosik
Profil
shelly
Něco jsi zřejmě udělal špatně. Mě to v IE i Firefoxu takto jde bez problému... Jiné řešení je samozřejmě kompletní předělání. Opravdu doporučuji zkusit si najít nějaký vzhled z mnou uvedené stránky. Dobře se z toho člověk i učí.
Dám sem můj kompletní zápis, kterak mi to funguje, zkus to:


<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Standard shiloh</title>
<style>
#obsah { position: absolute; width: 350px; top: 1000px; left: 300px;}

#hlavicka { position: absolute; width: 800px; top: 0px; left: 150px; height: 650px; }
#levy { position: absolute; width: 150px; top: 0px; left: 0px; }
#levy { background-color: black; color: black; border-style: none; border-width:
medium; }
#levy h3 { color: black; }
#levy a:link { color: silver; }
#levy a:visited { color: silver; }
#levy a:hover { color: #FFCC8F; }
#hlavicka, #paticka { background-color:floralwhite; color: black; border-style: none; border-width:
medium; }
div { padding: 6px; }
#patka {clear: both; bottom: 0; text-align: center; padding: 10px;}
* {-moz-box-sizing: border-box; box-sizing: border-box;} /* pocitani marginu a paddingu jako v Exploreru */
</style>
</head>

<body>

<p>&nbsp;</p>
<div id="obsah">
<body bgcolor="floralwhite" text="black" link="silver" alink="#FFCC8F" vlink="silver">
<p id="patka">©2007 smečka z <a href="mailto:blacktear@volny.cz">Black tear</a></div>

<div id="hlavicka">

<h1><a href="index.html"><img border="0" src="logos.jpg" alt="zpět na shiloh.cz" align="left"></a><a href="uvod.html"><img border="0" src="logob.jpg" alt="zpět na black tear" align="right"></a></h1><br><br><br><br>
<h3><img border="0"src="ima5.png"></h3>
<p><body bgcolor="floralwhite" text="black" link="black" vlink="black">
<p><h2>1. Obecný vzhled:</h2></p>
<p>Shilohský ovčák ztělesňuje dojem vznešenosti, vyzařuje vyšší auru
inteligence, která navozuje pocit královské moudrosti a síly. Mocně stavěný
s nepřekonatelnou krásou a elegancí, poskytuje obraz skutečné rovnováhy,
každá část je totiž v harmonickém poměru k ostatním částem a k celku. Obrovské rozměry
nikterak neubírají z jeho hrdého držení těla, a jeho pohyb se zdá být lehký a nenucený.
Jeho celková oddanost a vůle pracovat je nejlépe znát na jeho ostražitých očích a veselém
postoji a přístupu. Stydlivost, křehkost, podrážděnost, brutalita a nedostatek elánu a čilosti
poškozují celkový charakter tohoto plemene. Určité množství odměřenosti je přijatelné
za předpokladu, že není spojeno s jakýmkoli druhem ostré ostýchavosti.</p>

<p><h2>2. Charakter:</h2></p>
<p> Odvážný a sebejistý, tento laskavý obr je obdařený vyšší inteligencí
a má zároveň srdce ze zlata, věrně brání svůj domov a ty, které má rád. Tento nesmírně
všestranný společník, kterého je velmi snadné vycvičit, rád plave, rád nosí balíky svého pána
při lezení po horách a je schopen vydržet dlouhé vycházky nebo tahat těžké sáně. Jeho
vynikající schopnost ucítit co je ve vzduchu se dá využít několika možnými způsoby. Jakožto
věrný a opravdový potomek hlídačů stád je vytrvalý a neohrožený a přitom není přehnaně
agresivní. Je schopen zemřít v boji pro ty, kteří mu byli svěřeni do péče a přesto je zároveň
velice sladký a laskavý pokud si hraje s dětmi, jinými zvířaty nebo při poskytování útěchy
starším osobám.</p>
<p><h2>3. Hlava:</h2> Hlava je široká a vznešená, poněkud klenutá a je přímo pměrná k tělu. Šířka
a délka lebky jsou přibližně stejné, lícní kosti jsou silně vyvinuté a mají jemnou linii, čenich se
postupně zužuje.Čenich by měl být převážně černý, jeho délka bývá stejná jako délka čela,
tlama je přesně tvarovaná a celá černá. Čenich by neměl být dlouhý, úzký nebo strohý na
pohled.</p>

<p><h2>4. Uši:</h2> Uši jsou mírně špičaté a přímo úměrné k lebce, jsou otevřené směrem dopředu
a ve chvíli pozornosti jsou vztyčené. Jsou dobře zakulacené, mají trojúhelníkový tvar, jsou
pevné, výška se u základu rovná šířce. Pokud je ucho přehnuté dopředu, kvůli měření délky,
špička by neměla přesahovat horní okraj oka. Pokud se nastaví do výšky a od sebe, měla by
se zákaldna ucha nacházet nad centrem oka. Dospělý pes se svěšenýma ušima musí být
diskvalifikován.</p>
<p><h2>5. Oči:</h2> Velmi tmavé až velmi světlé odstíny hnědé barvy jsou přijatelné (žádné jiné
barvy nejsou povoleny). Oči mají střední velikost, mandlový tvar, jsou umístěné poněkud
šikmo a nevyčnívají. Výraz by měl být horlivý a pronikavý, inteligentní a vyrovnaný.</p>

<p><h2>6. Zuby:</h2> Jejich počet je 42 (20 horních a 22 dolních), jsou silně vyvinuté a setkávají se
v ostrém, nůžkovém skusu. Předkus a podkus představuje vážnou vadu vedoucí
k diskvalifikaci.</p>

<p><h2>7. Krk:</h2> Krk je silný a svalnatý, relativně dlouhý a mírně klenutý. Rozměrem je úměrný
k velikosti hlavy a nenachází se na něm volná (plandavá) kůže. Když je pes v pozoru a má
přitom zvednutou hlavu a krk drží vysoko, je snadné všimnout si jeho ušlechtilého vzhledu.</p>

<p><h2>8. Přední čtvrt:</h2> Lopatky jsou dlouhé a šikmo nasměrované, jsou položené naplocho
a nejsou umístěné směrem dopředu. Horní část nohy se spojuje s lopatkami pod úhlem
o něco více než rovným. Jak horní část nohy, tak ramena jsou správně svalnatá. Při pohledu
ze strany jsou přední nohy rovné, ale silně kostnaté a spíše oválné než kulaté. Spěnky jsou
silné a houbovité a tvořící úhel přibližně 25% od vertikály.</p>

<p><h2>9. Nohy:</h2> Nohy jsou oválné, kompaktní, pevné s dobře klenutými prsty, polštářky jsou
tlusté a pevné, drápy jsou krátké a tmavé. Paspárky, pokud nějaké jsou, by měly být na
zadních nohách odstraněny. Ovšem na předních nohách jsou paspárky ponechávány.
Rozevřené, zaječí nebo ploché nohy by měly být považovány za velmi vážný nedostatek.</p>

<p><h2>10. Proporce:</h2> Shilohský ovčák by se měl zdát spíš delší než vyšší. Požadovaná výška
pro psa v kohoutku nesmí být menší než 71 cm, přičemž ideální výška je 76 cm a preferuje
se ještě větší výška. Pro feny pak požadovaná výška nesmí být menší než 66 cm, ideální
výška je 71 cm, přičemž se preferuje ještě větší výška. Minimální hmotnost psů by neměla
být nižší než 45 kg v době dospělosti (tři roky), přičemž ideální váha je 54-63 kg. Minimální
hmotnost pro fenky je 36 kg v době dospělosti, přičemž ideální hmotnost je 45-54 kg.
Délka se měří od bodu sterna hrudní kosti až ke konci pánve, hrbolek sedací kosti, přičemž
ideální požadovaná míra je 10:9 (délka:výška). Jakýkoli pes, který v dospělosti měří méně
než 71 cm nebo jakákoli fena měřící méně než 66 cm v dospělosti (36 měsíců) by měli být
diskvalifikováni.</p>

<p><h2>11. Tělo:</h2> Celé tělo by mělo působit harmonicky, mělo by být v celkovém souladu,
svalnaté a pevné. Záda jsou široká a rovná, kosti jsou silné a dobře vyvinuté. Hruď by měla
mít správnou hloubku. Klenutý hřbet by měl být považován za vážnou vadu, stejně jako
měkký kolébající se hřbet. Tělo by se nemělo jevit jako vytáhlé nebo příliš dlouhonohé.
Všechny části těla musejí být dobře vyvážené a v rovnováze.</p>

<p><h2>12. Hruď:</h2> Začínající na horní části hrudní kosti, je plná a dobře umístěna a držena mezi
nohama. Je hluboká a objemná, nikdy není plytká, s dostatečným prostoerm pro plíce
a srdce, směrována dopředu, hrudní kost směřuje k boční straně ramen.</p>
<p><h2>13. Žebra:</h2> Dobře odpružené a dlouhé, nejsou ani válcovitá, ani příliš plochá a jsou
spuštěná směrem k hrudní kosti, která dosahuje k loktům. Správné umístění žeber
umožňuje loktům volně se pohybovat, když je pes v poklusu. Příliš kulatá způsobují
zasekávání a vyhazují lokty, příliš plochá nebo krátká způsobují ztrhané lokty. Žebra
jsou umístěna směrem dozadu takovým způsobem, že bedra jsou relativně krátká.</p>
<p><h2>14. Břicho:</h2> Mělo by být drženo pevně, nemělo by být nafouknuté. Spodní linie je
relativně krátká.</p>
<p><h2>15. Vrchní linie:</h2> Kohoutek je vyšší než dolní hřbet a zapadá do něj. Hřbet je velice
rovný, velmi pevně rozvinutý bez průvěsu nebo průhybu nebo plotice a měl by být
relativně krátký. Požadovaný dlouhý rozměr není kohoutek, šířka hřbetu, ale dosažená
délka přední čtvrti, délka kohoutku, šířka zadku a pozice a délka zadku z bočního úhlu
pohledu. Bedra viděná seshora jsou široká a silná (přehnaná délka mezi posledním
žebrem a věci při pohledu z boku je nežádoucí). Zadek by měl být dlouhý a postupně
klesající...</p>

<p><h2>16. Ocas:</h2> Chundelatý, poslední obratel prodloužený přes kloub kolena. Na zadku je
umístěn jemně a na pohled by se mělo zdát, že visí jako chocholk. V klidovém stavu visí
ocas mírně zakřiveně jako šavle. Když je pes vzrušený nebo v pohybu, křivka se zdůrazní
a ocas se zvedne, ale neměl by se nikdy ohnout dopředu přes pozici ocasu (tam, kde se
ocas vynořuje z křížové kosti). Ocasy, které jsou příliš krátké, tenké nebo sešlé a ošuntělé
by měly být přísně penalizovány.</p>
<p><h2>17. Zadek:</h2> Celé uspořádání viděno z boku je široké, jak horní tak dolní stehno je
náležitě svalnaté, tvořící tak blízko, jak to jde pravý úhel. Horní kost stehenní je paralelní
k lopatkám, zatímco spodní kost stehenní je paralelní k přední končetině. Nárt a záprstí
je krátké, silné a pevně napoj
Vladosik
Profil
Je to useknuté, zde tedy zbytek od 17. Zadek:



<p><h2>17. Zadek:</h2> Celé uspořádání viděno z boku je široké, jak horní tak dolní stehno je
náležitě svalnaté, tvořící tak blízko, jak to jde pravý úhel. Horní kost stehenní je paralelní
k lopatkám, zatímco spodní kost stehenní je paralelní k přední končetině. Nárt a záprstí
je krátké, silné a pevně napojené.</p>
<p><h2>18. Chůze(držení těla):</h2>Chůze by měla být považována za velice důležitou část
hodnocení celkové dokonalosti tohoto plemene. Toto plemeno musí být pozorováno ve
chvíli, kdy je pes na volném vodítku, tak aby byly přirozená chůze a držení těla zřetelné.
hůze je protáhlá, elastická, zdánlivě neúnavná a nevyžadující žádné úsilí. Je hladká a
plynulá, rytmická, překonávající maximální množství plochy dlouhými kroky oběma páry
zadních a předních končetin. Při poklusu pokryje pes ještě větší plochu prostřednictvím
ještě delších skolů a pohybuje se mocně, ale přitom lehce, koordinovaně a s rovnováhou.
Chůze a poklus tím pádem připomínají plynulý a rovnoměrný pohyb dobře namazaného
stroje. Chodidla jsou přitom v blízkosti země, jak při natahování dopředu, tak při odrazu
zezadu. Pro dosažení ideálního pohybu tohoto druhu, musí být pes dobře svalově vybavený
a jeho vazivo musí být správně vyvinuté a v pořádku. Zadek předává, přes hřbet, mocné
bodnutí, které mírně nadzvedne celé zvíře a popožene tak jeho tělo dopředu. Dosažením
daleko dolů a překonáním stopy zanechané přední nohou, zadní noha zachytí zem, poté
koleno potlačí, horní stehno se zapojí do hry a švihne zpátky, záběr zadní nohy to
zakončí - noha je ještě stále blízko země - hladkým dotažením pohybu do konce.
Přesah zadku obvykle vyžaduje, aby jedna zadní končetina vyšla ven z dráhy předních
nohou, zatímco druhá zadní končetina přešla dovntiř dráhy předních nohou. Takový
pohyb tedy není chybný, pokud není pohyb stranou/šikmo k tělu psa, tedy bokem nebo
do stran oproti normální rovné linii. Jakmile pes zvyšuje rychlost až do tzv."letícího
poklusu", měl by se stále pohybovat plynule a lehce, bez trmácení. Přední nohy by měly
dosahovat daleko za čenich, zatímco hlava je držena směrem dopředu.</p>

<p><h2>19: Přenos:</h2> Typická lehká, plynulá chůze je udržována obrovskou silou a pevností
zad. Celkové úsilí zadku je přenášeno do přední čtvrti přes bedra, záda a kohoutek.
V plném klusu musí hřbet zůstat pevný a rovný bez kymácení a houpání, třepání nebo
plotice. Nerovnoměrná horní linie s kohoutkem nižším než je zadek je považována za vadu.
Pro kompenzaci pohybu směrem vpřed, který se odehrává prostřednictvím zadku, by se
záda měla protáhnout do své maximální délky. Přední nohy by se měly natahovat k zemi
v dlouhých tempech, které jsou v harmonii s tempy zadku. Při poklusu pes neběhá
v široce oddělených paralelních liniích, ale klade nohy směrem dovnitř ke středu linie
těla, aby udržel rovnováhu. Dráha nohou je v těsné blízkosti, ale nohy do sebe nesmějí
narážet nebo se křížit. Při pohledu zepředu, pracují přední nohy od ramenního kloubu
až do tlapky v přímé linii. Chyby v chůzi, ať už jsou viděny zepředu, zezadu nebo z boku
jsou považovány za velice vážné.</p>
<p><h2>20. Barva:</h2> Shilohský ovčák se vyskytuje v různých barvách. Odstíny černé se
světlehnědou, zlatá barva, načervenalý nádech, stříbrná a krémová barva jsou žádoucí,
stejně jako různé odstíny bohatě pigmentované zlaté barvy, stříbrné, červené, tmavě
hnědé, tmavě šedé nebo sobolí černé. Stejně tak je přijatelná celkově černá nebo bílá barva,
pokud čenich, okraje očí a tlamy jsou úpůně černé. Bílá zíře na hrudi je přijatelná, stejně
jako drobná bílá místa na tlapkách, pokud splývjí s jinými odstíny stříbrné, krémové atd.
Jakékoli jiné bílé skvrny na jakékoli jiné části těla by měly být považovány za vadu.
Jakékoli vybledlé nebo nevýrazné a bledé barvy by také měly být považovány za vadu.
Modřiny, nepřirozené barvy, psy s nedostatkem náležité pigmentace nebo psy jejichž
čenichy nejsou převážně černé je třeba diskvalifikovat.</p>

<p><h2>21. Srst:</h2> Dva přijatelné typy variant srsti</p>
<p><h3>Hladká</h3> - ideální pes má dvojitou srst střední délky. Vnější srst by měla být pokud možno
co nejhustší, s rovnými, drsnými chlupy, ležícími v těsné blízkosti těla. Chlupy v oblasti okolo
krku by měly být o něco delší a hustší. Zadní část předních nohou a zadní nohy mají
poněkud delší chlupy, táhnoucí se jednotlivě ke spěnce a ke kolenu. Hlava včetně vnitřního
ucha a tlamy, stejně jako nohy a tlapky by měly být pokryty kratšími chlupy.</p>
<p><h3>Plyš</h3> - plyšová varianta srsti má těsně sedící dvojitou srst středně hrubých chránících
chlupů s měkkou podsadou/spodní částí srsti. Hlava a čenich, zadní část uší a předek nohou
a tlapek jsou pokryty krátkými měkkými chlupy. Krk má odlišnou "hřívu", která se táhne
a pokrýváhruď. Má přitom poněkud kratší chlupy, pokrývající zbytek trupu, nesmí
přesahovat 12,5 cm délky. "Opeření" uvnitř uší a na zadní části předních nohou by nemělo
přesahovat 7.5 cm délky.</p>
<p>Přestože hladký typ srsti vyžaduje méně údržby a péče o vzhled, zdá se, že plyšový
typ srsti méně líná. Péče o vzhled psa, nutná pro účast na Show, by měla zahrnovat
odstranění jakékoli přebytečné srsti mezi prsty, kolem tlapek a odstranění slepené srsti
uvnitř uší.</p>
<p><h2>Stupnice pro hodnocení:</h2><br>
Všeobecný vzhled - síla, rozměry, rovnováha 15<br>

Charakter - ostražitost/bdělost, postoj 5<br>
Hlava a uši - oči, zuby, krk 15<br>
Přední čtvrti - nohy 10<br>
Proporce - tělo, hruď, žebra, břicho 10<br>
Horní linie, ocas, zadek 15<br>
Chůze, přenášení 25<br>
Barva, srst 5<br>
Celkem 100</p>
<p><h2>Drobnější vady:</h2><br>

1. přehnaná délka mezi poslendím žebrem a stehnem při pohledu ze strany<br>
2. ocasy, které jsou příliš krátké, tenké nebo ošuntělé<br>
3. jakékoli bílé skvrny na jakékoli části těla, s výjimkou hrudi a prstů (pokud není pes celý
bílý, potom jiné skvrny nebo vybledlá místa pokrývající bílou barvu musejí být penalizována)<br>
4. když je pes v pohybu, jakýkoli hřbat, který se vlní, třepe nebo se houpe a tudíž nezůstává
pevný<br>
5. nerovnoměrná horní linie, pokud pes stojí a kohoutek je nižší než zadek.</p>
<p><h2>Velice vážné vady:</h2><br>
1. pes se vyděsí, když vidí neobvyklou věc, nebo když slyší neobvyklý zvuk a naježí se mu
oblast pod ocasem<br>
2. vady na chůzi, ať už jsou viděny zepředu, zezadu nebo zboku<br>
3. uši, které jsou příliš velké v poměru k hlavě, naznačující známky slabosti nebo sněřující<br>

"z východu na západ" pryč od středu hlavy<br>
4. jakákoli srst, která je otevřená, hu%natá/vlnitá, kudrnatá, příliš těsná nebo příliš dlouhá<br>
5. roztažené nebo zaječí nohy, ploché nohy, silný nebo slabý kraví zadek<br>
6. ocas, který svým tvarem připomíná háček nebo se točí v klidném stavu</p>
</p>
<p id="patka">©2007 smečka z <a href="mailto:blacktear@volny.cz">Black tear</a>
<p>&nbsp;</div>

<div id="levy">
<p><a href="index.html">Shiloh.cz-uvod</a></p>
<p><a href="Shiloh.html">Shilohský ovčák, něco málo o plemeni</a></p>
<p><a href="Standard.html">Standard</a></p>
<p><a href="Shelly.html">Shelly, naše první fenka</a></p>
<p><a href="Whitney.html">Whitney, druhá fenka</a></p>
<p><a href="Black_tear.html">Black tear-chovatelská stanice</a></p>

<p><a href="co_je_co_na_vystave.html">Co je co na výstavách</a></p>
<p><a href="druhy_zkousek.html">Druhy zkoušek</a></p>
<p><a href="akce_s_pejsky.html">Akce s pejsky</a></p>
<p><a href="fotogalerie.html">Fotogalerie</a></p>

<!--BlueBoard.cz Navstevni kniha-->
<a href="http://www.blueboard.cz/kniha_0.php?hid=bj9pprjcihor00u8mkndh3e1 kd8et9">Návštěvní kniha</a>
<!--BlueBoard.cz Navstevni kniha KONEC --><br>
<a href="mailto:shiloh.cz@volny.cz">Napište mi!</a><br>
</div>
</body>
</html>
shelly
Profil *
Vladosik
Díky, jsi poklad! Zkopíruju to a od zítřka budu zkoušet ty layouty, slibuju!
shelly
Profil *
Vladosik
Je to tam a v pořádku...můžu to "obšlehnout" i na ostatní stránky?
Ještě jednou moc a moc děkuju!!!!
Vladosik
Profil
shelly
Uprav si to jak potřebuješ a dělej si s tím co chceš;-)
Určitě doporučuji studovat ty layouty, budeš mít čistší kód a méně problémů...
Navíc myslím že upravovaním takových layoutů začínala spousta z nás. Nebo alespoň já určitě...:-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0