Autor Zpráva
Kiko
Profil *
uzivatelia si medzi sebou mozu posielat body....cize jednemu sa prirata a druhemu odrata...

<?php
session_start();
if(isSet($_POST['sent'])){
$nick=$_SESSION['nick'];
$prijemca=trim($_POST['prijemca']);
$suma=trim($_POST['suma']);
require "db.php";
$query1 = mysql_query("UPDATE uzivatelia SET body = body + $suma WHERE nick = '$prijemca' ");
$query = mysql_query("UPDATE uzivatelia SET body = body - $suma WHERE nick = '$nick' ");

}
else {
echo "Chyba !";
}

?>

lenze mam problem...potreboval by som nejaku fintu aby uzivatel nemohol poslat wiac bodov ako ma na svojom konte...co s tym??
Taps
Profil
Kiko
určitě by to šlo pomocí podmínky if. Zkus body přihlašeného uživatele porovnat. Pokud budou větší jak údaj uložený v databázi, tak je nelze odeslat.
Kiko
Profil *
nj ale ako mam zistit presny stav bodov v databazy priamo do scriptu??
Alphard
Profil
co třeba doplnit podmínku
WHERE nick = '$nick' and body >= $suma
a dále testovat počet ovlivněných řádků mysql_affected_rows();
Kiko
Profil *
to som skusal, na prvy pokus to islo no ked to uzivatel opakoval dookola tak to ush neslo podla mojich predstav :S
Kiko
Profil *
ked to bolo mensie tak odosielatelovi neodpocitalo=to je good ale prijemcovi aj tak zapocitalo
Alphard
Profil
a dále testovat počet ovlivněných řádků mysql_affected_rows();
Kiko
Profil *
aha...toto moc neovladam :S

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: