Autor Zpráva
Waclaw
Profil *
Dobrý dne,
zajímalo by mě, mám kvůli lehké administraci většinu svých článků v DB. Tzn, že pak na stránce mám výpis s mysql s tímto článkem. Ale to znamená, že se stále tahá nově s db a projíždí odstranovačem bbznaků...což mě příjde neusporné, když se ten článke mění třeba jen párkrát do měsíce. Proto se chci zeptat, jak to řešíte vy??

Můj nápad: Při úpravě článku, se bude generovat html soubor článku, co myslíte? A pak by ve stránce se includoval jen tento html soubor...bylo by to rychlejší a méně nároné na server?
djlj
Profil
Pokud chceš ulehčit databázi, můžeš to tak udělat. Já to takto u věcí, které se mění jen jednou za čas, řeším též.
Waclaw
Profil *
djlj
ok...dík, to sem chtěl slyšet, když to tak řeší i takovej velikán ;)...
a ještě btw. jaké to má nevýhody?...pomalejší úprava(generování)?...to je snad naprost zanedbatelné, ne?
djlj
Profil
Předpokládám, že generování souboru budeš provádět, jak sám píšeš, párkrát do měsíce. Tím se tedy nemusíš vůbec zabývat.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: