Autor Zpráva
Shogun
Profil *
Zdravím,
pracuji ted na registraci uzivatelů na svů web a potřeboval bych, aby se automaticky do MySQL vložilo datum, kdy byl uživatel založen. Sloupec v databázi se jmenuje "zalozen" a formát má "datetime".

mysql_query ("INSERT INTO web_users (email, jmeno, heslo, zalozen) VALUES ('".$_POST["email"]."', '".$_POST["jmeno"]."', '".$_POST["heslo"]."', '.NOW()');", $link);

Tímto kódem vkládám data při registraci, ale u zalozen to hodí 0000-00-00 00:00:00. V čem tam mam chybu? Díky
Alphard
proč máš před NOW() tečku?
Shogun
Profil *
Dal jsem ji pryč, ale nepomohlo to :(
Shogun
Profil *
Už jsem to vyřešil, byla tam chybyčka v apostrofech. Výsledný kód má vypadat takto:
      mysql_query ("INSERT INTO web_users (email, jmeno, heslo, zalozen) VALUES ('".$_POST["email"]."', '".$_POST["jmeno"]."', '".$_POST["heslo"]."', NOW());", $link);
Shogun
Profil *
Nyní se datum dobře zadá, ale nemůžu ho vypsat.

$dz=mysql_query ("SELECT zalozen FROM web_users WHERE jmeno='Tester'", $link);

echo $dz;

Místo data 2007-08-12 21:18:00 to vypíše "Resource id #7".
djlj
$dz=mysql_result(mysql_query ("SELECT zalozen FROM web_users WHERE jmeno='Tester'", $link), 0);
Shogun
Profil *
Díky, pomohlo to. Mohl by si mi ještě písnout, co zanmená ta 0 na konci a jaké můžou být jiné variatny místo ní?
djlj
Koukni sem: http://cz2.php.net/mysql_result

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0