Autor Zpráva
Mrduc
Profil *
Poradí mi někdo jak do tohodle aolikovat pager nechci dělat 10 stran hodilo bi se mi klasické stránkování nevím jak na to

moje budoucí galerie http://www.kralikuvweb.wz.cz/nb/galerie/img_01.htm

chtěl bych tam aplikovat tlačítko zpět a vpřed a to tak aby to využívalo parametru v adrese a nemusel bich mít 10 souborů něco třeba jako include nebo tak

Našel sem si tento script a nevím jak ho aplikovat

<?php
// předávání počtu přeskočených záznamů
$result = mysql_query("SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM tabulka ORDER BY datum DESC, id DESC LIMIT $limit OFFSET " . intval($_GET["offset"]));
$pocet = mysql_result(mysql_query(" SELECT FOUND_ROWS()"), 0);
if ($_GET["offset"]) {
echo "<a href='$_SERVER[PHP_SELF]" . ($_GET["offset"] != $limit ? "?offset=" . ($_GET["offset"] - $limit) : "") . "'>zpět</a> ";
}
if ($pocet > $_GET["offset"] + $limit) {
echo "<a href='$_SERVER[PHP_SELF]?offset=" . ($_GET["offset"] + $limit) . "'>vpřed</a> ";
}

// předávání čísla stránky
$result = mysql_query("SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM tabulka ORDER BY datum DESC, id DESC LIMIT $limit OFFSET " . ($limit * $_GET["strana"]));
$pocet = mysql_result(mysql_query(" SELECT FOUND_ROWS()"), 0);
if ($_GET["strana"]) {
echo "<a href='$_SERVER[PHP_SELF]" . ($_GET["00.htm"] != 1 ? "?strana=" . ($_GET["01.htm"] - 1) : "") . "'>zpět</a> ";
}
if ($pocet > $limit * ($_GET["strana"] + 1)) {
echo "<a href='$_SERVER[PHP_SELF]?strana=" . ($_GET["strana"] + 1) . "'>vpřed</a> ";
}
?>
dis
Profil
první doplňující dotaz - ty máš tu galerii nějakým způsobem spojenou s databází? Ten script s databází spolupracuje, blíže se mi nechce ho zkoumat, ale z toho vyplývá otázka, jestli je vůbec pro tebe použitelný...
Mrduc
Profil *
to potom není ...nevíte někdo o nějakém skriptu který bi třeba stránkovat s parametru v adrese nebo tak nechci tam dávat klasický konkrétní odkaz na 10 dalších konnkrétních souborů nebo pokud by nějak šlo viužít include
peta
Profil
"hodilo bY se"
"nemusel bYch"
"který bY"
"pokud by" - a tady je to spravne
"vYužít include"
Mrduc - aha :)

Mrduc
Hele, nevim, jake strankovani chces.
[<] [>]
nic vic?
pak parametry jsou: cislo stranky / pocet stranek / pocet obrazku na strance
Za predpokladu, ze mas obrazky ulozene v databazi.
pocet stranek = SELECT COUNT(*)... / pocet na strance
cislo stranky si urcujes klikanim.

http://www.kralikuvweb.wz.cz/nb/galerie/img_01.htm
404 - neexistuje

Za predpokladu, ze nemas databazi a znas jmena obrazku, pak lze pouzit javascript:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub26
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#main6
scripty se jmenuji slide-show a na slayer ofice mas asi 5 prikladu

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: