Autor Zpráva
Shogun
Profil *
Ahoj, mám problém s přidáním členů skupiny do databáze. Příkaz mysql_query jakby tam nebyl, ten další (echo) vypíše normálně. Žádné chybové hlášky nevypisuje. Kde je chyba? Dík
      mysql_query("INSERT INTO web_players (id, jmeno, posatvy, icq, mail, stav, prijat, active) VALUES (NULL, '".$_POST["jmeno"]."', '".$_POST["postavy"]."', '".$_POST["icq"]."', '".$_POST["mail"]."', '".$_POST["stav"]."', '".$_POST["prijat"]."', '".$_POST["active"]."');", $link);

echo ("Hráč ".$_POST["jmeno"]." s ICQ# ".$_POST["icq"]." a mailem ".$_POST["mail"].", který byl přijat ".$_POST["prijat"]." přidán úspěšně. Stav: ".$_POST["stav"].", aktivní: ".$_POST["active"].".<br>Postavy:".$_POST["postavy"].".");
Alphard
Profil
mysql_query("INSERT INTO ..."');", $link);
echo mysql_error();

PS: vkládat do id hodnotu NULL vidím poprvé :-)
Shogun
Profil *
Díky za ten echo mysql_error()

Chyba byla v mysql_query("INSERT INTO web_players (id, jmeno, posatvy,... (mělo tam být postavy)

K tomu NULL: Funguje to ale stejně, jako by to tam nebylo...
Tomass
Profil *
jestli máš k dispozici toho online mysql manažera co je třeba na ic.cz, tak tam využívám to okno pro vkládání sql commandu. Prostě když mi sql z php nejde, tak co ho nechám zobrazit jako string a ten pak vložím tam. Chyby se vypíšou poměrně jasně.
YoSarin
Profil
Alphard
Když vkládáš NULL do auto_incrementu, tak se v MySQL automaticky přiřadí nové id. Podobně to myslím funguje i s '%'.
Alphard
Profil
YoSarin
pokud je tam auto_increment, tak si můžeš ušetřit práci a úlpně ho při vkládání vynechat, fungovat to bude stejně
YoSarin
Profil
Alphard
Ano, ale IMHO pouze v případě že používáš syntaxi
INSERT INTO tabulka(sloupecek1, sloupecek2, ...) VALUES (hodnota1, hodnota2, ...);
u
INSERT INTO tabulka VALUES (hodnota1, hodnota2, ...);
by to neprošlo.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: