Autor Zpráva
aaa
Profil *
Levy ramec na mych str. vypada v kodu takto:

<iframe align="left" width="145" height="1200" src="left.html" scrolling="no" hspace="5" marginheight="30" frameborder="0" target="_parent">
</iframe>


Ale kdyz misto parametru presmeruju pouze na ID il:

<iframe id="il">

ktere vypada takto:

#il {align: left; width: 145; height: 1200; src: left.html; scrolling: no; hspace: 5; marginheight: 30; frameborder: 0; target: _parent}

Tak mi obsah ramu nenajede a jeste se kolem nej vytvori ohraniceni, ktere tam nebylo :( Co je spatne?
Martin Kuželka
Profil
#il {align: left; width: 145; height: 1200; src: left.html; scrolling: no; hspace: 5; marginheight: 30; frameborder: 0; target: _parent}

Pouze vlastnosti width a height, které používáte v CSS existují, zbytek je nesmysl. Jinak mám takový pocit, že jste chtěl použít spíš frame než iframe.
Fred
Profil
A kromě toho co píše Martin Kuželka k width: 145; height: 1200; je třeba taky napsat čeho? pixelů, procent, em ??
aaa
Profil *
Takze, aby to fungovalo, tak musim v css pouzit pouze width a height, takze to bude vypadat takto:


<iframe align="left" src="left.html" scrolling="no" hspace="5" marginheight="30" frameborder="0" target="_parent" class="il">
</iframe>

#il {width: 145; height: 1200;}


Moc se mi to nezda, ale budiz. A to nemohu uzit v css ani definici tloustky border? To snad ano...
Martin Kuželka
Profil
To Fred: samozřejmě, přehlédl jsem to. Díky za opravu
aaa
Profil *
Místo class ma být samozřejmě id.
Yuhů
Profil
A tohle jsou zbytečnosti:

hspace="5" marginheight="30" frameborder="0"

Dají se nahradit zápisem

#il {margin: 5px; border: 0px;}

a to align="left" by se mělo taky přepsat do stylu:

#il {float: left;}
aaa
Profil *
To prvni rozhodne zbytecne v mich str. neni. A bez meho uvedeneho zapisu se to bohuzel neobejde. Protoze marigin odsadi vlozeny ramec i z vrchu-naruseni grafiky, border nezpusobi narozdil od frameborder=0 odstraneni oramovani ramce. float:left vyuziji.
Fred
Profil
To Martin Kuželka: to mi bylo jasný ;-)
Yuhů
Profil
aaa: s tím frameborder=0 máš pravdu, border ho nenahradí. Vida, to jsem nevěděl.
Anonymní
Profil *
Ted jsem dosti narazil

#hl {background:#FFFFFF; float: left; width: 444; margin: 2px; height: 1200px; padding: 30px}

Vsiml jsem si, ze mi Mozilla pricita padding k vysce i sirce divu, a IE sirku i vysku zachovava a pocita padding do divu.

Na http://www.jakpsatweb.cz/css/padding.html je napsano, ze to lze resit mnoha slozitejsimi zpusoby, ale ze je to nejlepsi nahradit "margin: 30px", ale ja to tak mit nemuzu, protoze div uprostred(je obtekan 2 sloupci) ma bilou vypln a je dulezite, aby text zacinal od okraje vyplne. Zna nekdo slozitejsi cestu.

Doufam, ze je to aspon trochu pochopitelne. Jine zobrazeni v Mozille mi vadi kvuli prispusobeni rozliseni 800 na 600.

Jenom nechci delat dve ruzne str., jednou pro IE a po druhe pro vse ostatni, tak opravdu ne.

Dekuji
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.