21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
JennyC
Profil
Chtěla bych poprosit o radu...Mám blog na Lide.cz a když se klikne na fotku, tak se ty stránky úplně vypnou... Co můžu udělat, aby se nevyply a nic se nestalo? Tohle je adresa mého blogu : http://blog.lide.cz/jennyc/ ... Moc děkuji předem za odpověď...hezoučký den přeji... Jenyn Curran
Acci
Profil
Děláto to onclick=window.close()
Zruš tu z tegu obrázku (img)
JennyC
Profil
Jak to mám zrušit? To jsem nepochopila:-) Já se omlouvám,já jsem na takové věci celkem výmaz:-)))
habendorf
Profil
Najdi si ve zdrojovém kódu pomocí ctrl+f všechny "onclick=window.close()" a vymaž je. Pak to znovu ulož na server.
JennyC
Profil
A omlouvám se ještě za otravování...
A kde mám hledat ten zdrojový kód? V HTML sloupku? Ono to nic nedělá, když to zadám hledat...:-(
A ještě- Domluvila jsem se s AB rádiem, že si můžu dát na své stránečky jejich rádio, musí se vyretušovat kód... Ale když ho hodím do HTML sloupku, tak se nic neděje,jako by jsem tam žádný kód nedala... Čím to je?
Kód vypadá takhle:
<script language="JavaScript">
<!--
function runPlayer() {
window.open("http://www.internetradio.cz/player.php?lang=cz&kod=250&ka t=8","Internetradio","width=555,height=309,toolbar=no,location=no,dire ctories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no,copyhistory =no");
}
-->
</script>


Dále bych se chtěla zeptat, jak bych mohla udělat to, abych při kliknutí na určitou kategorii měla jijé pozadí za přízpěvkem? Je to nějak možné? Omlouvám se stále za takové blbé otázky a za otravování, to je už opravdu vše,co jsem chtěla vědět ... Přeji hezký den!
habendorf
Profil
JennyC: Co to je html sloupek? Ty to asi děláš přes nějaké rozhraní na blog.lide, to já neznám. Když si klikneš někde na stránce pravým myšítkem, vyber "Zobrazit zdrojový kód". Otevře se ti (asi v notepadu) taková prapodivná nepřehledná změť. Tu si někam ulož, smaž z ní ty "onclick=window.close()" , případně tam doplň ten kód pro rádio. Změny si ulož a nahraj to zpátky na server (já ale fakt nevím, jak to tam funguje a jestli máš vůbec takovou možnost).
Asi by bylo lepší zkusit si napsat vlastní stránky na kterých budeš vlastním pánem.
JennyC
Profil
Asi by bylo... No,mám to na Lide.cz... A do nastavení blogu vkládám ty kódy na všelijaké blbůstky- když chci mít třeba nějakou anketu,nebo hodiny tam hodit a pod... Bohužel to tam nenašlo žádné "onclick=window.close()" ... Tak nevadí,no... Co už... Bohužel nevím,jak si psát své vlastní stránky... Tohle jsou ty , o kterých mluvíme... : http://blog.lide.cz/jennyc/
Axamith
Profil
Prošel jsem si zdroják uvedené stránky a "onclick=window.close()" je tam několik desítek. Zřejmě se pouštíš na neznámou půdu a v tom je problém. Pokud to s tvorbou webu myslíš vážně, tak si pozorně přečti http://jak psát web/
a začni znovu od začátku. Navíc tvoje stránky jsou udělány naprosto nesmyslně. Tolik informací a obrázků na jednu stráku je hloupost. Je to nepřehledné a velice dlouho se to načítá. Kdo používá modem musí šílet. O kódu ani nemluvě. Kdo hledá nějaké informace na tvých stránkách se musí obrnit notnou dávkou trpělivosti.
P.S. Terčovci jsou nádherní . . .
JennyC
Profil
Axamith:
Jo, já vím,že ten blog je nepřehledný, ale to jinak udělat nejde... Já na to asi nepřijdu, jak vytvořit vlastní stránky, na to jsem poleno:-DDD Díky za ty terčovce! :-)
Axamith
Profil
Není to tak dlouho, co jsem poprvé začal přemýšlet o napsání webových stránek. Nevěděl jsem o tom zhola nic. Začal ksem koketovat s From Page, ale rychle jsem z toho vystřízlivěl. Pořádně a detailně jsem si pročetl Jak psát web a v PS Padu jsem začal datlovat kód. Nic jsem zatím oficiálně do světa nepustil, ale to jsem za pomocí této diskuse stvořil je už použitelný. Chce to jenom trpělivost. Tak začínala většina z nás. Neboj se toho. Není to tak složité, jak se to na první pohlen zdá. Neboj se toho a vydrž. Ten pocit, že to funguje a dá se na to koukat stojí za to.
ax123
Profil
Mimo misu, ale vubec nejhezci je, kdy to pak slape vsude.
Tvoje stranky by vypadaly fakt dobre, kdyby se v nich nemuselo hledat. Zkus si udelat vlastni na ty texty staci znat prikaz <h1>,<h2>,<div>, eventuelne <p>, <a href>, hlavicku si stahnes z jak psat web a je to. Nejdulezitejsi jsou texty a ty mas. Za cas treba pridas i neco navic a budes rikat ostatnim, ze si taky zacinala. Na splin je nejlepsi prace a tohle je zabava
JennyC
Profil
Ale já nevím vůbec jak je začít dělat... Jak mám vůbec udělat pozadí a to všechno... Chtěla jsem si začít dělat stránky na web zdarma...Ale jak mám začít?Kde se mají vkládat kódy?Vůbec tam tomu nerozumím:-)Já jsem děsná guma...
honza
Profil *
Kdyz uz se tu bavime o zavirani stranky kliknutim na obrazek-tohle bych chtel prave pridat na svuj web, protoze jsem tam narychlo udelal galerii. Problem je v tom: Da se to zapsat globalne pro vsechny obrazky, abych to nemusel zapisovat pro kazdy IMG? Dekujiii
ax123
Profil
Jak začít je tady [url=http://jakpsatweb.cz/#zacatky
]http://jakpsatweb.cz/#zacatky
[/url]

já bych to rozepsal, ale Yuhů to zládl skvěle a tak se nemá cenu opakovat. Zkus se tam podívat a když si nebudeš vědět rady, tak se zeptej. Hodně štěstí

Podívej se na tuhle diskusi http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&topic=4867&forum =2&page=-1
taky zvládnul udělat stránky a skoro přes noc dej se do toho!
JennyC
Profil
Tak vám všem děkuji za rady:-) No jo,ale Jennouš je prostě neschopná a neví,jak na to...Lozila jsem po těch stránkách - jak psát web a pod...Já bych musela vidět, jak se to dělá, to by mi musel někdo ukázat:-) Já poslední dobou,co čtu,to totálně nevnímám...A když se snažím...Takže to je pasééé:-) Ale moc Vám všem děkuji, jste moc hodní za tu ochotu:-) Přeji vám hezký dne!
Leo
Profil
"Já poslední dobou,co čtu,to totálně nevnímám"

Pak je kazda rada draha, co treba se venovat necemu kde se nemusi cist? :-) Leo
JennyC
Profil
Tak jako tohle ,co mi píšete vnímám,že...Ale jak čtu dlouho,tak pak zjistím,že vůbec nevím o čem je řeč:-)))
ax123
Profil
Chce to zkoušet kousek po kousku, nelze se naučit všechno najednou. Začni tímhle.

<html>
<head>
<title>Má první stránka</title>
</head>

<body>
Moje první html stránka.
A nějaké další texty.
</body>
</html>

Ulož to, dej tomu příponu html a uvidíš, co z toho vyleze. Pak přidej
<h1>nadpis 1</h1>
<h3>nadpis 2</h2>
<p>odstavec 1 </p>
<b>tučný </b>
<i>kurzíva </i>
<br>zalomení řádky

a první stránka je na světě.

pak ještě přidáš a href; bgcolor a text do body a přidáš první obrázek
<a href="adresa">text odkazu </a>
<body bgcolor="green" text="yellow">
<img src="nejaky_obrazek.gif">

No a pak už je první stránka úplně hotová a až to budeš mít můžeš se pochlubit a naučit se další vychytávky
nevzdávej to!
Jaroslav
Profil *
Pozor na formátování v kódu. Když se slečna naučí teď, že se to nemá, nebude s tím mít pak problémy.

JInak obrázek je špatně zadán, má to vypadat <img src="nejaky_obrazek.gif" alt="nějaký obrázek">

bez hodnoty alt (popisek obrázku) by se obrázky vypouštět neměly.
JennyC
Profil
Se mnou už se nepárejte:-) Já jsem prostě výmaz a musela bych to vidět, jak so to dělá... Já to prostě takhle nepochopím...Děkuji Vám všem za snahu! Jste zlatíčka!!!Přeji Vám moc hezký den;-)
ax123
Profil
to: Jaroslav je vybráno přímo z jak psát web kategorie pro začátečníky a je to zadané dobře, protože správný výraz je pro za začátečníka příliš složitý a může odradit. S html je to jako s každým učením nejdřív se je potřeba naučit sčítat, abych se mohl učit násobit.
to: JennyC je škoda, že to vzdáváš, aniž jsi to zkusila
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0