Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Andromeda364 Profil |
#1 · Zasláno: 9. 9. 2007, 11:15:59
Ešte len začínam s Java Scriptom a chcela som si urobiť jednoduché hodiny, ale nefungujú mi a neviem kde mám chybu.
<script> premenna = new Date(); hodiny = premenna.getHour() + 1; minuty = premenna.getMinutes() + 1; sekundy = premenna.getSeconds() + 1; document.write(hodiny + ":" minuty + ":" sekundy); </script> |
||
YaD Profil |
#2 · Zasláno: 9. 9. 2007, 12:30:41 · Upravil/a: YaD
function naplnCas (){ To je javascript a toto do dokumentu:
A pod to keby uzivatel nemal zapnuty JS: s
|
||
YaD Profil |
#3 · Zasláno: 9. 9. 2007, 12:33:54 · Upravil/a: YaD
Cele dokopy :)
|
||
Andromeda364 Profil |
#4 · Zasláno: 9. 9. 2007, 12:50:47 · Upravil/a: Andromeda364
Diky, vyskúšam. Dúfam, že to bude fungovať :)
|
||
Andromeda364 Profil |
#5 · Zasláno: 9. 9. 2007, 13:11:12 · Upravil/a: Andromeda364
Funguje to. Fakt diky, pomohol si mi. Ale ja som z toho chcela dosiahnuť len samotné hodiny, tak som sa to pokúsila upraviť takto:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>Cas</title> <script type="text/javascript"> function naplnCas (){ var datum = new Date(); aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds() + window.document.getElementById("cas").innerHTML = "Je " + aktualniCas; } </script> </head> <body> <span id="cas"></span> <script type="text/javascript"> naplnCas(); //naplneni na zacatku window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda </script> <noscript><?php $cas = Date("H:i:s"); $obd = Date("j.m.Y"); echo '<br />Je' . $cas . ';?> </noscript> </body> </html> Bohužiaľ, javascript mi nejde, tak sa mi opäť podarilo niečo popliesť :( |
||
YaD Profil |
#6 · Zasláno: 9. 9. 2007, 19:43:35
to hej
skus toto: function naplnCas (){ var datum = new Date(); aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds() + window.document.getElementById("cas").innerHTML } a do textu: Je <span id="cas"></span> <script type="text/javascript"> naplnCas(); //naplneni na zacatku window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda </script> |
||
Andromeda364 Profil |
#7 · Zasláno: 10. 9. 2007, 20:45:57
Diky. Ale neviem, čím to je, ale mne to stále nejde :(. Zdá sa, že mám ešte aj v základoch mezdery.
|
||
Laman Profil |
#8 · Zasláno: 11. 9. 2007, 15:59:41
zkus ještě prohledat fórum (hledání je vpravo nahoře). hodiny jsou v rámci JS snad nejčastější dotaz
|
||
Časová prodleva: 5 měsíců
|
|||
Jaromir Profil * |
#9 · Zasláno: 22. 2. 2008, 09:24:56
Andromeda364
aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds() + aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds() ; |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0