Autor Zpráva
lukysy
Profil
Chtěl by něco jako je tady, ale použít to na linkování jednotlivých stránek.
Předem dotaz: Šlo by to udělat přímo i s kořenového názvu? www.adresa.cz?neco
Děkuji za jakékoliv reakce
Yuhů
Profil
nejsem si jistý, že chápu zadání. Můžeš to prosím více rozvést?
lukysy
Profil
No takže ta stránka stranka-s-obrazkem.html by mohla vypadat takhle:

<html>
... hlavička dle libosti
<body>
... obaly dle libosti
<img src="" id="obrazek">

<script>
var adresa = location.search.substr(1) + ".jpg";
document.getElementById("obrazek").src= adresa;
</script>
.. další obsah dle libosti
</body>
</html>

A ta stránka by se měla odkazovat
href="stranka-s-obrazkem.html?obrazek1"
pokud má obsahovat obrázkek jménem obrazek1.jpg

Aktualizace: doplnil jsem tam to substr(1), jak mě někdo níže správně opravil.


Ptal jsem se, jestli by to šlo udělat na htm stránku a doplňující dotaz byl, jestli by na to šlo odazovat přímo z kořenové www. Například: www.adresa.cz?neco
lukysy
Profil
Poradí mi někdo pls?
llook
Profil
Moc nechápu. Jestli chceš otevírat stránky javascriptem do nového okna, pak nevím, proč adresu HTML stránky předávat parametrem, proč neotevřít přímo tu stránku. Pokud ti jde o to, abys kolem té stránky mohl ještě něco nabalit, pak snad to samé s iframem:
<html>
... hlavička dle libosti
<body>
... obaly dle libosti
<iframe src="" id="vlozena-stranka"></iframe>

<script>
var adresa = location.search.substr(1) + ".html";
document.getElementById("vlozena-stranka").src= adresa;
</script>
.. další obsah dle libosti
</body>
</html>
llook
Profil
Teda teď nevím, jestli v HTML DOMu je u třídy pro iframe vlastnost src. Ale případně by to snad šlo pomocí setAttribute:
document.getElementById("vlozena-stranka").setAttribute('src', adresa);
Yuhů
Profil
Reaguji na lukysyho:

html stránka to může zpracovávat, ale jedině javascriptem. Mrkni na stránku

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/http-get-vars-javascript. html

Lepší je pustit do do PHP.

Druhá otázka: ano, dá se to skriptovat na wvvw.adresa.cz?neco.cz. Stačí tu zpracovávající stránku mít v souboru index.html nebo index.php
lukysy
Profil
No já bych tohle vůbec neřešil, kdyby jsme měl možnost na mém hostingu .htaccess, tak to musím řešit jinak... Díky za rady... Prozkoumá...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.