Autor Zpráva
Annonymm
Profil *
Ahoj mám problém a potřebuji poradit...

Zkoušel sem něco vytvořit a potřebuji mít 3 obrázky zasebou a každý ten obrázek musí mít jiný odkaz...
Do css sem vložil kod co sem tady našel an obrázky bez rámečku a potom co sem ho vložil je obrázek sice "bez" rámečku,
ale je kolem něj nevyditelný okraj (asi tak 2-3px) čím to je co mam kam dát???

Odkaz na stránky :http://vbus.cz/zk/zk.html

kód celé stránky :
<head>
<title>Zkouska</title>
<meta content="text/html; charset=UTF-8"
http-equiv="content-type" />
<link rel="stylesheet" href="styl.css" type="text/css" media="screen" />
</head>

<style>


img{
border:0;
}
a {text-decoration: none
border: none;
}
a:link {
color: #A04519;
text-decoration: none;
border: none;
}
a:visited {
color: #959595;
text-decoration: none;
border: none;
}
a:active {
color: #CA5B13;
text-decoration: none;
border: none;
}
a:hover {
color: #CA5F17;
text-decoration: none;
border: none;
}

</style>
<body>

<body background="images/pozadi.jpg" bgcolor="black">

<a href="wd.html"><img src="images/ikonka1.jpg" width="97" height="76"></a>
<a href="ld.html"><img src="images/ikonka2.jpg" width="67" height="76"></a>
<a href="gr.html"><img src="images/ikonka3.jpg" width="88" height="76"></a>


</body>
</html>

Předem všem dík za radu
habendorf
Profil
a img {float:left;}

Třeba.
Annonymm
Profil *
je ještě jiná možnost protože když použiju třísloupcový layout celý stránky to rozhází...


Css :


img{
border:0;
}
a {text-decoration: none}
a:link {
color: #A04519;
text-decoration: none;
}
a:visited {
color: #959595;
text-decoration: none;
}
a:active {
color: #CA5B13;
text-decoration: none;
}
a:hover {
color: #CA5F17;
text-decoration: none;
}

body
{
min-width: 630px; /* 2 x (LC plna-sirka + CC padding) + RC plna-sirka */
}

#container
{
padding-left: 200px; /* LC plna-sirka */
padding-right: 190px; /* RC plna-sirka + CC padding */
position: relative; /* Resi "nekonecnou" stranku v IE7 */
}

#container .column
{
position: relative;
float: left;
}

#center
{
padding: 10px 20px; /* CC padding */
width: 100%;
}

#left
{
width: 180px; /* LC width */
padding: 0 10px; /* LC padding */
right: 240px; /* LC plna-sirka + CC padding */
margin-left: -100%;
}

#right
{
width: 130px; /* RC width */
padding: 0 10px; /* RC padding */
margin-right: -100%;
}

#paticka-uvnitr
{
clear: both;
}

/*** oprava pro IE ***/
* html #left
{
left: 150px; /* RC plna-sirka */
}

/*** Stejna vyska sloupcu ***/
#container
{
overflow: hidden;
}

#container .column
{
padding-bottom: 1001em; /* X + padding-bottom */
margin-bottom: -1000em; /* X */
}

/*** oprava paticky ***/
* html body
{
overflow: hidden;
}

* html #paticka
{
float: left;
position: relative;
width: 100%;
padding-bottom: 10010px;
margin-bottom: -10000px;
background: #FFF; /*** Stejne jako u body ***/
}

/*** Jen pro vzhled ***/

body
{
margin: 0;
padding: 0;
background: #262626;
text-decoration: none;
border-width: 0px; border: none;
}



Upravuji tenhle div

#hlavicka, #paticka-uvnitr
{
background: #262626;
font-size: large;
text-align: center;
padding: 0.3em 0;

když sem dám float: left celý se to rozhází

}

Konec upravovaného divu



#left
{
background: #262626;
}

#center
{


}

#right
{
background: #262626;
}

#container .column
{
padding-top: 1em;
text-align: justify;
}


Html:


<div id="hlavicka"><img src="images/adresy.jpg" width="633" height="24"><br>
<img src="images/zahl1.jpg" width="632" height="94"><br>
<img src="images/zahl3.jpg" width="340" height="82">
<a href="webdesign.html"><img src="images/ikonka1.jpg" width="97" height="76"></a>
<a href="logodesign.html"><img src="images/ikonka2.jpg" width="67" height="76"></a>
<a href="grafika.html"><img src="images/ikonka3.jpg" width="88" height="76"></a>
<img src="images/zahlroh.jpg" width="30" height="83">

</div>

Takže de to nák udělat aby se to nerozhodilo ? nejsem začátečník, ale myslim , že tohle je dost stupidní a nevim to:-D

Viz. odkaz . http://vbus.cz/zk/index.html
habendorf
Profil
Tak si ještě jednou v klidu přečti moji odpověď. Píšu tam něco o floatování #hlavicka a #paticka-uvnitr?

Za těmi floaty potom ještě vyclearuj.
Annonymm
Profil *
habendorf: dík na začátek do img{
border:0;
sem přidal float:left;
}

a potom kam mám dát to clear ? do všech divů pod tím? a jakej clear... myslim clear: left;/clear: right;/clear: both;
Railbot
Profil
Annonymm
fFoatuješ doleva, takže clear:left. Stačí jednomu pod tím.
Annonymm
Profil *
díky moc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: