Autor Zpráva
EmmaNoetherova
Profil
pomůžete? Na jedné stránce mám dva skripty, pohybují mi obrázkem. Jenomže ve výsledku se pohybuje vždy jen jeden z obrázků. Jako by prohlížeč ten druhý skript ignoroval Proč? Takhle to vypadá:

<img src="bublinka1.gif" id="bublinka1" style="position:relative;">hdeudhjahewo
<script src="bublinka1.js"></script>ugfuygyug


<img src="bublinka2.gif" id="bublinka2" style="position:relative;">
<script src="bublinka2.js"></script>

...snažim se to zpravit už tři hoďky a už vázně nevím...když tak dík!!
Joker
Profil
1. Java je něco jiného než Javascript, tohle je Javascript.

2. Odkaz na stránku by nebyl? Když nemáme ten skript, těžko můžeme poradit
EmmaNoetherova
Profil
http://lide.uhk.cz/pdf/student/pstrojl1/

a skript je:

var stylTextu = document.getElementById("bublinka1").style;
var poziceX = 800;
var poziceY= 0;
var N = 0;

function start(){

window.setInterval("krok(0,10)", 100)
}

function krok(stepX,stepY){

if(N<4){
if(poziceY>(-700)){
poziceX = 30*Math.cos(3*poziceX)+poziceX;
poziceY-= stepY;}
else{poziceY=0; N=N+1;}
}
else{poziceX=800; N=0;}


stylTextu.left = poziceX +"px";
stylTextu.top = poziceY + "px";

}

start()

...jo je to trochu nepořádně zapsané, no učímse a jak to pořád překopávám vzniká bordel sry.
EmmaNoetherova
Profil
Tak jen pro pořádek.

Už jsem zjistila v čem to je!

Prostě kdyby někoho někdy napadlo vytvořit dva stejné skripty, ve kterých akorát změní číselné hodnoty (mám-li např. skript, který hýbe obrázkem a změním-li čselné hodnoty může se mi obr. hýbat rychleji nebo pomaleji) a pak by chtěl takové skripty vložit na stránku s tím, že by každý použil na jiný obr. a myslel by si, že se mu budou obr. hýbat různě rychle. Nepůjde to, protože máte v obou skriptech názvy funkcí a proměnných stejné a ono se to tluče...Hmm hloupá chyba co? Ale v začátcích se stává :))) Stačí změnit třeba: function hop(X,Y) na: function hop1(X1,Y1) ...a pod. všechny názvy fcí a prom. v jednom ze skriptů. No a pak taky jde skripty sloučit v jeden...Ahooj.
Joker
Profil
No a pak taky jde skripty sloučit v jeden
Což je v tomhle případě nejrozumnější postup.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0