Autor Zpráva
obin
Profil *
mam nasledujici problem, jako asi vetsina zacatecniku.
Web bude tvoren mnoha strankama a nemuzu si pak dovolit editovat kazdou pri jakekoli zmene. Rozhodl jsem se pro variantu:

index.php - stranka se stalym obsahem - hlavicka, levy+pravy sloupec, paticka ; do indexu.php se bude vkladat promenlivy obsah pomoci include

// index.php

...
<body>

<div class="all">
<div class="head">Hlavicka</div>
<div class="main">
<div class="left"><a href="message.php?id=message">Odkaz</a><br></div>
<div class="right"> pravy panel</div>
<div class="middle_all">
<div class="middle">

<?

$filename = $id . ".php";
if (File_Exists ($filename)):
include $filename;
else:
include "uvod.php"
endif;

?>
zde budou zpravy
</div>
<div class="quarter">paticka</div>
</div>
</div>
</div>


</body>

no a podle mych vypoctu se ted mel do divu - middle nacist obsah stranky message.php, nicmene se nenacte, ale presmeruje me to na novou cistou stranku s obsahem co je prave v message.php
temistokles
Profil
<a href="message.php?id=message">
<a href="index.php?id=message">

Každopádne to vôbec nie je dobré riešenie, s trochou času Ti niekto môže prehrabať celý web. Doporučoval by som si ako id posielať číslo, ktoré by vybralo položku z poľa prípadne cez switch.
temistokles
Profil
Aby som upresnil ako to myslím:



$adresy = Array(1=>'message', 'read', 'tretia_polozka', 'stvrta_polozka');

$filename = $adresy[$id] . ".php";
obin
Profil *
tohle je jen testovaci format, samozrejme ze na webu pak nebude v id nazev toho souboru
obin
Profil *
spis me slo o to, proc se mi obsah toho souboru message nezobrazi v tom divu, ale odkazem me na uplne novou stranku
Str4wberry
Profil
temistokles
s trochou času Ti niekto môže prehrabať celý web
Tohle myslíš jak?
obin
Profil *
protoze presne vi, jak se jmonujou soubory, na ktery odkazuju, ne?
obin
Profil *
Tak jeste uprava - ten link jsem prepsal na ....<a href="index.php?id=message>... Takze po klinuti by se mel do divu "middle" nacist obsah stranky message. Ale nestane se tak a stranka zustane bezezmeny
Str4wberry
Profil
obin
To je mi divné. Popřípadě se inspiruj tady — http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include3
obin
Profil *
hmm, vyreseno register_globals byly off, takze se to musi vydolovat pomoci $_GET['id']
tiso
Profil
obin - keď už si v tom opravovaní, tak začni používať <?php miesto <? na niektorých serveroch môže byť direktíva short_open_tag vypnutá... Lepší je iný spôsob - pre statické weby do súboru s obsahom includovať layout (vypisovať ho napríklad cez funkcie), pre dynamické použíť mod_rewrite alebo spracovanie cez stránku 404...
temistokles
Profil
Str4wberry
protoze presne vi, jak se jmonujou soubory, na ktery odkazuju, ne?

Áno, presne tak. To je vec na mysli mojej sa nachádzajúca :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: