Autor Zpráva
tajny spion
Profil
Zdravim.
Je lepsi delat web tak, ze do kazdy stranky includujete hlavicku, menu, paticku

NEBO

tak, ze mate jeden index a do nej icludujete pouze obsah.

Ja pouzivam prvni reseni, ptze kdyz uzivatel otevre neco.cz/neco.php tak se mu zobrazi cela stranka, nejen text.
Kdyz budete psat svoje nazory, oduvodnete je pls.
Taps
Profil
tajny spion
podle mě je lepší includovat jen jednotlivé soubory s obsahem
Timy
Profil
Já myslím, že je to vcelku jedno, nicméně když includuješ pouze části stránky, můžeš jednoduše používat http hlavičky nebo cookies, které musí být uživateli poslány před jakýmkoliv obsahem. Když máš vše na indexu, musíš – tedy pokud to potřebuješ – používat vícero ifů.
tajny spion
Profil
Taps
A co delas, kdyz si uzivatel jako vstupni branu na tvuj web chce zvolit treba /admini.php? Pak se mu totiz zobrazi jen text - obsah - a nic jineho...
Str4wberry
Profil
tajny spion
Používá se něco takového — http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=524 (funkce ukazclanek ())
_jajo_
Profil
Zdravim.
Je lepsi delat web tak, ze do kazdy stranky includujete hlavicku, menu, paticku

NEBO

tak, ze mate jeden index a do nej icludujete pouze obsah.

Ja pouzivam prvni reseni, ptze kdyz uzivatel otevre neco.cz/neco.php tak se mu zobrazi cela stranka, nejen text.
Kdyz budete psat svoje nazory, oduvodnete je pls.



No jo poradím ti kedže používaš include u php tak je jednoduche riešenie u hlavného php si definuj nejaky parameter napr. $incl = true; a potom do každého súboru, ktorý sa inkluduje daj podmienku ak existuje premenná $incl tak vypiše text zainkluduje, kedže uživateľ sa odkáže priamo na súbor, ktorý sa ma inkludovať nebude premenná existovať a tak sa vykoná else, kde dáš prelinkovanie na stránku, cez ktorú sa to má zobraziť. Ak nechápeš tak napiš sem vysvetlím to presnejšie
tajny spion
Profil
_jajo_
Ted uz pouzivam funkci velice podobnou ukazclanek(), na teto funkci zalozenou. Akorat jsem si to proste upravil pro sebe. Promennou v _GET mam $str (jako STRanka). Mohl bys to pls rozepsat? Nejak jsem nepobral... hlavni (vstupni stranka) je index.php
Do ni je na zacatku automaticky vlozena stranka uvod.php
Dale se vklada podle uzivatelova vyberu v menu.

Zaroven delam s touto promenou aktivitu polozek menu, ale to s timmto problemem nesouvisi.
Str4wberry
Profil
tajny spion
V souboru např. index.php si nadefinuješ proměnnou/konstantu. Tu potom na dílčích (includovaných) stránkách budeš kontrovat. Když bude definována tj. stránka je vložená do „index.php“, zobrazíš ji. Když ne, přesměruješ se na „index.php?str=stranka“ pomocí Header() Location.
tajny spion
Profil
_jajo_, Str4wberry
Hned jak prijdu dom, skusim to... dik hosi, kdyztak se ozvu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: