Autor Zpráva
Petr_R
Profil *
Ahoj hledam podobny program jak "AlbBuilder" ale aby me vytvoril odkazy i na jine soubory.nepotrebuji nahledy staci me jen odkazy.Diky
Manq
Profil
Pokud ti jde jenom o fotky, tak nástrojů je celkem dost.
http://www.slunecnice.cz/sw/visualizer-photo-resize/
havs
Profil
...aby me vytvoril odkazy i na jine soubory

Já to řešil ve Windows souborem bat s příkazem: @dir %1 /on /a-d /b>seznam.txt
a pak nějakým dobrým texťákem doplním tagy přes náhradu textu.
Joker
Profil
havs
Nojo, nahrazování pomocí regulárních výrazů dokáže divy ;-)
Manq
Profil
dokáže divy ;-)
<div>y? :o)

Petr_R
Nebo můžeš zkusit napsat nějaký PHP skript. Jestli to vůbec jde. Ale mohlo by :-).
Joker
Profil
Manq
<div>y? :o)
Záleží jen na regulárním výrazu ;-)

Nebo můžeš zkusit napsat nějaký PHP skript. Jestli to vůbec jde. Ale mohlo by :-).
Proč by to nešlo? Ten skript by byl vcelku jednoduchý:

Stačí vzít z PHP manuálu druhý příklad na téhle stránce ("Příklad 381"), trochu upravit a je to.

Dokonce jsem podobný skript sám napsal. Funguje tak, že v adresáři jsou fotky a jejich náhledy, přičemž náhledy se poznají podle názvu- musí to být název fotky plus nějaký text na začátku nebo konci jména (např. fotka "fotka1.jpg" a náhled "nahled_fotka1.jpg" nebo "fotka1s.jpg"). Skript pak projede adresář a zobrazí všechny náhledy na stránce, kde k nim jde přidat popisek. Pak vygeneruje stránku s náhledy a popisky, které odkazují na velké fotky.

Kdysi jsem holt potřeboval rychle vyrobit galerii fotek :o))) Ale je vidět, že to jde ;-)
Manq
Profil
Joker
Ehm,
<ot> Taky bych něco takového potřeboval. Nemáš ten skript někde? Jestli to není tajné?
Prosím, prosím, smutně koukám.</ot>
Joker
Profil
Manq
Tady je ten skript:
[url=http://skripty.webz.cz/priklady/generator_galerie/generator_galer ie.php.txt
]http://skripty.webz.cz/priklady/generator_galerie/generator_galerie.p h p.txt
[/url]

Takhle vypadá výsledek:
[url=http://skripty.webz.cz/priklady/generator_galerie/gal123.html
]http://skripty.webz.cz/priklady/generator_galerie/gal123.html
[/url]

Upozorňuju, že to je spíš takový jednoúčelový nástroj pro moje použití, takže například moc neřeší to, že by to někdo chtěl hacknout. Třeba jméno výstupního souboru se vůbec nevaliduje. (z toho důvodu jsem tam taky nenahrál přímo .php soubor :) ) Rozpoznávání přípony obrázků by taky šlo udělat lépe.
Ale kdo se trochu vyzná v PHP, už si to upraví, že :-)

Pokud se v tom někdo chce vrtat, uvítám informace o případných chybách, co by šlo udělat lépe, nebo mi rovnou pošlete vylepšenou verzi :-)
Kdyžtak theJollyJoker zavináč seznam.cz
Manq
Profil
Joker
Funguje skvěle. Děkuji mnohokrát. Jsem něco dlužen? :-}
Joker
Profil
Manq
V pohodě ;) Akorát bych rád měl případnou vylepšenou verzi nebo nějaké připomínky k tomu kódu ;-)
A pokud by se to mělo nějak šířit, bylo by fér se mě napřed zeptat... nebo mě tam alespoň napsat jako autora :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: