Autor Zpráva
Kuty
Dobrý den, vytvořil jsem své první stránky prostřednictvím editoru NVU. V menu mám umístěny textové pole a nad ním prázdný objekt, ke kterému jsem přiřadiv události onmouseover a onmouseout, tak že když na něho najede kurzor myši, tak se změní velikost písma v textovém poli. Ve Firefoxu i v Opeře to funguje, ale v IE jako kdyby objekt neexistoval a kurzor se změní na ukazatel v textovém poli, místo aby se objevila ručička (pointer) tak jak mám nastaveno a ani velikost písma se nemění.

<div
onmouseover="document.getElementById('menu_uvod').style.fontSize= '17px'"
style="z-index: 50; left: 87px; width: 68px; cursor: pointer; position: absolute; top: 57px; height: 25px;"
onclick="location.href= 'index.html'"
onmouseout="document.getElementById('menu_uvod').style.fontSize= '15px'"></div>

Nevím jestli stačí tato část kódu, kdyžtak můžu dát celý.

Předem díky za jakoukoli odpověď.
Str4wberry
Kuty
Pro MSIE použij cursor: hand.
Kuty
není problém jen s kurzorem ale v IE se to tváří jako že ten objekt neexistuje. Kurzor se mění podle textu, který je ale umístěný až pod tím mým objektem co jsem uvedl výše. takže žádná změna písma při přejetí myší a když kliknu tak taky žádné přesměrování na adresu, kterou mám nastaveno. prostě jako by tam nebyl :oP

Nicméně jsem to zkusil a je to to samé.
Str4wberry
Kuty
Zdá se mi, že to má být něco jako odkaz; proč nepoužít CSS?
Kuty
mohl bych poprosit o nějaký demonstrativní příklad? se teprve učím takže se v tom moc ještě neorientuju

jinak tohle je to textové pole co je umístěno pod tím objektem, který používám, aby se kurzor měnil na celé ploše, kde já potřebuju a ne jenom na textu.

<div
style="font-weight: bold; z-index: 10; left: 101px; width: 47px; position: absolute; top: 61px; height: 17px;"
align="left">
<div id="menu_uvod"
style="text-align: center; font-size: 15px;"> <font
face="Arial">&Uacute;vod<br>
</font> </div>
</div>
Str4wberry
<style>

a.box {display: block; height: 25px; width: 68px; font-size: 15px; border: 1px solid red}
a.box:hover {font-size: 17px;}
</style>
<a href="#" class="box">Text odkazu</a>
Obsah mezi <style> a </style> patří do hlavičky (<head>)
„border: 1px solid red“ — abys viděl okraj (možno smazat)
_jajo_
Dobrý den, vytvořil jsem své první stránky prostřednictvím editoru NVU. V menu mám umístěny textové pole a nad ním prázdný objekt, ke kterému jsem přiřadiv události onmouseover a onmouseout, tak že když na něho najede kurzor myši, tak se změní velikost písma v textovém poli. Ve Firefoxu i v Opeře to funguje, ale v IE jako kdyby objekt neexistoval a kurzor se změní na ukazatel v textovém poli, místo aby se objevila ručička (pointer) tak jak mám nastaveno a ani velikost písma se nemění.

<div
onmouseover="document.getElementById('menu_uvod').style.fontSize= '17px'"
style="z-index: 50; left: 87px; width: 68px; cursor: pointer; position: absolute; top: 57px; height: 25px;"
onclick="location.href= 'index.html'"
onmouseout="document.getElementById('menu_uvod').style.fontSize= '15px'"></div>

Nevím jestli stačí tato část kódu, kdyžtak můžu dát celý.

Předem díky za jakoukoli odpověď.

Neviem ako je ten text vykreslený pod tím, ale asi je nad tím a prečo maš také obrovské číslo pri z-index to tam maš až toľko vrstiev, poradím ti len to daj textu relatívnu alebo absolutnu pozíciu a daj mu z-index: -1 <- týmto ho na 100% dostaneš do zadu a ten tvoj div sa dostane nad nen do predu
Manq
_jajo_
daj mu z-index: -1
V Mozille to zmizí. :)
Kuty
tak vysoký index tam právě mám aby byl ten objekt nad tím textem. text má z index 10. tak jsem u toho objektu dal těch 50 abych měl jistotu že bude vždy nahoře. je možné že to číslo je moc velké a IE si s tím narozdíl od FF a Opery neporadí? protože ve ff a opeře to funguje normálně.

text má absolutní pozici

<div
style="font-weight: bold; z-index: 10; left: 101px; width: 47px; position: absolute; top: 61px; height: 17px;"
align="left">
<div id="menu_uvod"
</font> </div>
</div>
Str4wberry
Kuty
Uvědom si, že se z-index řídí nadřazeným divem — nastavovat z-index pro ten vnořený, aby překryl nadřazený, tedy nemá smysl.
Kuty
ve firefoxu to funguje takže myslím že by to mělo být v pohodě.

no uploadnul jsem ty stránky tak kdyby někoho ještě neco napadlo tak budu rád. jinak to budu muset předělat na css.

http://192.168.1.238:8080/Stranky/index.html
Str4wberry
Kuty
Na odkazované stránky se nemohu dostat.

„jinak to budu muset předělat na css“
To je dobrý nápad.
_jajo_
http://192.168.1.238:8080/Stranky/index.html

No to je jasne že sa tam dostat neda, lebo to nieje IP do internetu ale lokálna po sieti :D
_jajo_

tak vysoký index tam právě mám aby byl ten objekt nad tím textem. text má z index 10. tak jsem u toho objektu dal těch 50 abych měl jistotu že bude vždy nahoře. je možné že to číslo je moc velké a IE si s tím narozdíl od FF a Opery neporadí? protože ve ff a opeře to funguje normálně.

text má absolutní pozici

<div
align="left">
<div id="menu_uvod"
</font> </div>
</div>

skus to prehodíť neviem ako to maš teraz čí maš text skôr a a tu neviditelnu vrstvu potom alebo naopak, skus vymeniť ttie div tagy jeden daj hore a druhy poden možno to pomôže ;)
Kuty
tak jsem je dal sem: http://www.ataco.wz.cz/

ve firefoxu to je bez problémů text se mění ale v IE ne
Chamurappi
Reaguji na Kuty:
Nemění se, protože už v Exploreru velikost 15px má.
Mimochodem, v HTML se dělají odkazy elementem <a>. Ten potom jde i hezky nastylovat, včetně změny při najetí (pseudotřídou :hover). To absolutní <div>né šílenství se ti vymstí.
_jajo_
Počuj spoj obsah tich dvoch divou čo maju byť nad sebou do jedného divu načo tam vrstviš divi, ked to moze mat iba jeden, naco si komplikovat zivot no nie??
Str4wberry
_jajo_
„do jedného divu“
Ať žije sémantika… Proč bys tam chtěl „vrstviš“ <div>, když bohatě stačí <a> (jak psal Chamurappi)?
_jajo_
<div style="font-family: 'Arial'; font-weight: bold; font-size: 15px; position: absolute; left: 0px; top: 61px;">
<div onmouseover="this.style.fontSize='17px'" onmouseout="this.style.fontSize='15px'" onclick="location.href='index.html'" style="cursor: pointer; position: absolute; top: 0px; width:47px; left: 101px" align="center">
Úvod
</div>
<div onmouseover="this.style.fontSize='17px'" onmouseout="this.style.fontSize='15px'" onclick="location.href='produkty.html'" style="cursor: pointer; position: absolute; top: 0px; width:77px; left: 156px" align="center">
Produkty
</div>
<div onmouseover="this.style.fontSize='17px'" onmouseout="this.style.fontSize='15px'" onclick="location.href='o_spolecnosti.html'" style="cursor: pointer; position: absolute; top: 0px; width:113px; left: 240px" align="center">
O společnosti
</div>
<div onmouseover="this.style.fontSize='17px'" onmouseout="this.style.fontSize='15px'" onclick="location.href='ke_stazeni.html'" style="cursor: pointer; position: absolute; top: 0px; width: 87px; left: 358px" align="center">
Ke stažení
</div>
<div onmouseover="this.style.fontSize='17px'" onmouseout="this.style.fontSize='15px'" onclick="location.href='kontakt.html'" style="cursor: pointer; position: absolute; top: 0px; width: 66px; left: 449px" align="center">
Kontakt
</div>
</div>

A teď som sa nasral tady máš hotový kód, zaž tam všetky tie divi na menu a daj tam toto a amš po problémoch dúfam, mne to ide aj vo FF aj v IE. Radšej som tam dal div aby to vypadalo komlikovanejšie :D :D :D :D :D
Kuty
no takhle já ty stránky dělal tak že jsem je v jednom programu kde jdou jednotlivé objekty normálně umístit a přetahovat myší udělal kostru a rozmístil ty objekty na stránku. ale pak jsem zjistil že nepodporuje češtinu tak jsem to musel dodělávat v jiném programu (NVU). no a jelikož jsem začátečník tak jsem hledal na netu způsoby jak jednotlivé věci udělat a v NVU jsou ty vlastnosti objektu jednoduše přístupné takže jsem to dělal takhle. jak říkám je to můj první počin. jde o to že ale takhle jsem už sesmolil celé stránky s asi 15 různými obrazovkami. no a včil dělám závěrečný test a koukám že v IE to blbne (celou dobu jsem to testoval ve Firefoxu a tam to jelo jak mělo).

takže jsem jen myslel že to bude nějaká maličkost. ale jak tak koukám tak budu muset asi předělat celé stránky. no nevadí aspon se do toho lépe dostanu :oP
_jajo_
Aha každý má problém s IE no jo a ja som sa učil na stránkach od microsoft a mám problém zo zobrazovaním vo FF no ale čo už teraz to už robím tak že kombinujem tabuľky a divy a funguje to v obidvoch rovnako ale nerad používam absoutné pozicie, lebo niekedy to zobrazí inak ale niekedy ich použiť je treba no jo :D
kuty
Profil *
dík _jajo_ už to funguje. předělám to tak všude a aspon bude kod jednodušší. jen je problém tam kde nemám text a použil jsem těch prázdných objektů.

např. na stránce: http://www.ataco.wz.cz/atacalc.html

na téhle stránce mám obrázek (schéma) a je tam ten stejný problém zase tam mám vložené ty objekty nad obrázkem díky kterým se z různých částí toho obrázku odkazuju na jiné stránky a zase v IE nejsou nebo nejsou nahoře. jenže tam to už tak nevyřeším jako s tím textem. co tam dát místo těch prázdných objektů aby to splnilo účel. něco jako tlačítko ale aby nebylo vůbec vidět. prostě prázdnou oblast, která funguje jako odkaz ale abych si její velikost mohl přizpůsobit podle potřeb.
kuty
Profil *
tak už jsem si s tím poradil. sice trošku lišácky ale funguje to. tomu objektu co mám umístěný nad obrázkem jsem přiřadil jako pozadí prázdný .gif a ejhle už v IE existuje a normálně se nad ním mění kurzor tak jak má a funguje i odkaz. :o)

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0