Autor Zpráva
TomKov
Profil *
dd,
omlouvám se, jsem naprostý začátečník /1 den/ a bojuji s insert into.
Hlásí mi to

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in ............... on line 94
přičemž 94 řádek je ten třetí

MySQL_Connect($servermysql, $loginmysql, $heslomysql) or die("Nepodařilo se připojit k databázi"); // připojení k databázi
MySQL_Select_DB("$databazemysql") or die("Nepodařilo se otevřít databázi"); // výběr databáze
MySQL_Query("INSERT INTO "$loginmysql"."log" ("kdy", "hraci", "z ip") VALUES ("2007.10.16", "1", "1.1.1.1")"); //vložení řádku


Díky za pomoc.T.
Taps
Profil
TomKov
Někde máš chybu v uvozovkách.
Str4wberry
Profil
TomKov
Zkusil bych to takto
MySQL_Query("INSERT INTO '$loginmysql'log ('kdy', 'hraci', 'z ip') VALUES ('2007.10.16', '1', '1.1.1.1')");
TomKov
Profil *
Jo jo, tak už to prošlo, ale nemám ten řádek zapsaný v db. /když se podívám přes admina/. Děkuji za odpověď.
Str4wberry
Profil
TomKov
A jak vypadá struktura té tabulky?
TomKov
Profil *
Sloupec Typ Porovnávání Vlastnosti Nulový
kdy varchar(15) utf8_czech_ci Ne
kdo varchar(30) utf8_czech_ci Ne
ip varchar(15) utf8_czech_ci Ne
Str4wberry
Profil
TomKov
V „('kdy', 'hraci', 'z ip')“ je přebytečné „z “. Dále je možné, že se ta tabulka nejmenuje „$loginmysql + log“.
TomKov
Profil *
To "z" jsem předělával jak v db, tak v kódu.... nechal jsem si ještě vygenerovat ten řádek adminem....
Vypadá takto:
$sql = 'INSERT INTO `pinec_tomaskovar_com`.`log` (`kdy`, `kdo`, `ip`) VALUES ('15.10.2007', 'Jarda', '1.1.1.1');';


Takže už je tam přímá cesta bez proměnné, po vložení do kódu mi to stejně nic nepřidá, dá se to vystopovat kde mám chybku ?
Joker
Profil
A co vrátí databáze za chybu?
Funguje ten dotaz třeba v phpMyAdminu?
TomKov
Profil *
Databáze nevrátí chybu žádnou, script proběhne ok a ten příkaz je právě vygenerovaný phpMyAdminem. Do db ale řádek nepřibyde. Přihlášený tam jsem dobře, tak nevím.

Celé je to :

MySQL_Connect($servermysql, $loginmysql, $heslomysql) or die("Nepodařilo se připojit k databázi");
MySQL_Select_DB("$databazemysql") or die("Nepodařilo se otevřít databázi");
$sql = 'INSERT INTO `pinec_tomaskovar_com`.`log` (`kdy`, `kdo`, `ip`) VALUES ('15.10.2007', 'Jarda', '1.1.1.1');';
mysql_close;
tiso
Profil
TomKov klasický problém s úvodzovkami, prečítaj si http://tiso.wz.cz/articles/uvodzovky.php prípadne iné stránky s touto problematikou, google ti pomôže.
Okrem toho kdy by mal byť typ stĺpca datetime (s iným defaultným formátom dátumu ako ho zadávaš ty), nie varchar, prečítaj si nejaké návody o typoch premenných v MySQL
nightfish
Profil
TomKov
oprav si to na

MySQL_Connect($servermysql, $loginmysql, $heslomysql) or die("Nepodařilo se připojit k databázi");
MySQL_Select_DB("$databazemysql") or die("Nepodařilo se otevřít databázi");
$sql = "INSERT INTO `pinec_tomaskovar_com`.`log` (`kdy`, `kdo`, `ip`) VALUES ('15.10.2007', 'Jarda', '1.1.1.1');";
mysql_query($sql) or Die(mysql_error());
mysql_close();
TomKov
Profil *
Tak už mi to zapisuje, děkuji všem.T.
TomKov
Profil *
Měl bych další dotaz...

jestliže napíšu následující:

while ($pole_log = mysql_fetch_row($dotaz_log))

$vysledne_pole[] = array($pole_log);

Výsledné pole je složeno z polí jednotlivých řádků .....

první řádek vypíšu např.: print_r ($vysledne_pole[0]);

Jde vypsat pomocí nějaké kombinace indexů konkrétní hodnotu z prvního řádku /první řádek - první pozice/ ???
(např. print_r ($vysledne_pole[0,0]); - nebo něco podobného)

Děkuji,Tom.
nightfish
Profil
print_r ($vysledne_pole[0,0]); - nebo něco podobného)
a co tak to vyzkoušet?
TomKov
Profil *
Zkoušel jsem to zkoušel mnoha způsoby a nic...T.
tiso
Profil
echo $vysledne_pole[0][0];
nightfish
Profil
TomKov
sorry, přehlédl jsem se v tvém předchozím příspěvku (viděl jsem tam [0][0]), proto jsem svůj předchozí příspěvek napsal tak, jak jsem jej napsal...
TomKov
Profil *
Jestli máte se mnou ještě trpělivost, mám další dva dotazy:

1. na jedné stránce jsou dvě textové pole a dvě tlačítka typu submit a při stisku jednoho se uloží text i u toho druhého. /jedno ovlivňuje druhé/ Jakým způsobem se to řeší ? Jde přiřadit konkrétní tlačítko konkrétnímu txt poli ?
2. mám zobrazenou tabulku s hodnotami, po stisku tlačítka novou hodnotu uložím do proměnné, pošlu do MySQL, stránka se roloaduje, ale nová hodnota v tabulce ještě není, je tam až po druhém načtení....jde to ošetřit tak, že po stisku tlačítka se provedou operace, hodnota se uloží rovnou se i zobrazí ?

Ď.Tom.
Emfai
Profil *
Mám problém s odesílacím formulářem. Nedaří se mě k tomu naprogramnou soubor mailform.php Jinak tady mám zatím v testovacím serveru Http://vtx.ic.cz/mail/test.html

a soubor mailform php mám takhle.

<?

//získání dat z formuláře

$jmeno = $_GET['name'];
$subject = $_GET['subject'];
$pocet = $_GET['pocet'];
$mail1 = $_GET['mail1'];
$mail2 = $_GET['mail2'];
$mail3 = $_GET['mail3'];
$mail4 = $_GET['mail4'];
$mail5 = $_GET['mail5'];
$mail6 = $_GET['mail6'];
$mail7 = $_GET['mail7'];
$mail8 = $_GET['mail8'];
$mail9 = $_GET['mail9'];
$mail10 = $_GET['mail10'];
$mail = $_GET['mail'];


//adresa příjemce (vaše adresa)

$adresat = "m.skranka@crm-business.cz";


//formátování obsahu mailu

$zprava = "$adresat"."\n"."$subject"."\n"."$pocet"."\n"."$mail1"."\n"."$mail2"." \n"."$mail3"."\n"."$mail4"."\n"."$mail5"."\n"."$mail6"."\n".
"$mail7"."\n"."$mail8"."\n"."$mail9"."\n"."$mail10"."\n"."$mail"."\n". "$mod"."\n"."\n"."$mod2"."\n".


//odeslání mailu

if(mail($mail, $predmet, $zprava))

echo "Dopis byl úspěšně odeslán.";

else

echo "Dopis se bohužel nepodařilo odeslat.";

?>


-----------------------------------------------

když mě někdo napíše správně k tomu ten mailform.php budu velice moc vděčný a zašle mi to na mejl m.skranka@centrum.cz
milada
Profil *
Chtela jsem si zahrat hry a nelze co to znamena? parse error.syntax error,unexpected t-string in /data/www/new-world.cz/
DJ Miky
Profil
Chtela jsem

Já bych toho chtěl…

Mají na té stránce chybu. Napiš třeba autorům. Tady na diskusi to nevyřešíme. Zvláště ne, pokud to napíšeš do nesouvisejícího staršího tématu.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0