Autor Zpráva
align
Profil *
prosím jak udělat stránku kde by se mi načítala jen nějaká část a např hlavička by zůstávala celá... Jo a taky bych na té načítané stránce potřeboval nastavit auto size
Str4wberry
Profil
aligne
Použít <iframe> nebo AJAXem načítat jednotlivé části. Ten iframe je jednoduší.
align
Profil *
no jo iframe jo ale co s tou velikostí, to se dělá jak? třeba budu mít odkaz fotky a obsah tohoto bude velký 600px a pak budu mít odkaz texty a obsah bude dlouhý 800px tak jak to udělat aby ta stránka s 600px nemusela mít 800px což u iframu jinak nejde.
Str4wberry
Profil
align
To ano. Potom tedy zvol nějaké serverové řešení — http://www.jakpsatweb.cz/include.html#serverove
align
Profil *
aha tak to je na mě dost složité něco lehčího by tam nebylo, já totiž neumí php ani nic takového
Str4wberry
Profil
align
„něco lehčího by tam nebylo“
Ne. Řekl bych že je jednoduší stránku přejmenovat na *.php a vložit jeden řádek kódu <?php include "neco.php" ?> než si „hrát“ s iframem…
tajny spion
Profil
Str4wberry
Jo, ale potom ty promenny a tak vsechno okolo, pak jeste menu a kdyz on neumi PHP ani kap, to uz vidim ten binec jakej v tom bude mit.

align
Pokud jsi zacatecnik nebo neumis zaklady PHP, pouzij IFRAME
Str4wberry
Profil
tajny spione
„Jo, ale potom ty promenny a tak vsechno okolo“
Jakýpak proměnný? Vložit opakovaně jeden řádek kódu a přejmenovat soubor snad dokáže i začátečník. (Dost jich takových znám.)
Nox
Profil
To je právě ono, spousta z nich se koukne a řekne "jéžišmajrjááPHP!!??!?!"

Ale kdyby se skutečně podívali na to cos napsal, tak jim musí po chvilce dojít, že to je úplně jednoduchý
(myslim konkrétně tenhle include)
tajny spion
Profil
Str4wberry
jo ty jako myslis do kazdy stranky includovat menu, hlavicku, paticku? Tak to jo. Ja myslel stred :) Proto jsem se divil ze mu to cpes
peta
Profil
align
1. PHP include - cz.php.net/include
2. Frame/Iframe - jakpsatweb - html - ramy
3. JS Ajax + PHP
4. JS SCRIPT src=... (+document.write)
5. JS + skryty/e IFRAME/y , ze kterych vykopirujes obsah a vlozis do dokumentu
...
Reseni 3,4,5 maji nevyhody v nefunkcnosti bez JS.

mimo PHP samozrejme muzes pouzit jakykoliv jiny programovaci jazyk, ktery umoznuje vkladat soubor do souboru. Akorat tu vetsina lidi pracuje spis s PHP.
Ruby, Python, Cgi, Asp (Net), Perl, ...
Jediny problem je, aby dany server podporoval tvuj zvoleny jazyk a abys pro souboru pouzil prislusnou priponu, podle ktere program pozna, ze ma pouzit na preklad prislusny programovaci jazyk.

Zmenu stredu lze celkem pohodlne menit pres ramy typu iframe. Ikdyz ma to sve nevyhody...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0