Autor Zpráva
Luk
Profil *
Zdravim. Mam problem s aktualizovanim svych stranek. Kdyz provedu upravu, nekdy trva nekolik dni, nez se uprava projevi. Nejdriv jsem myslel, ze se stranky cacheuji a snazil se to resit v kodu pomoci. <META HTTP-EQUIV="pragma" CONTENT="no-cache">
<META HTTP-EQUIV="Expires" CONTENT="-1">
Dostudoval jsem i to, co se deje od verze IE4, ze se to stejnak nahrava a jak to zprovoznit podle toho, co publikoval MS.
Zvlastni je, ze to funguje jen nekdy a jen na nekterych strankach. Nekdy se uprava projevi hned a kdyz na te stejne strane behem chvili upravim neco dalsiho (jen obsah, ne hlavicku nebo tak), tak uz ne.
Jelikoz se tohle deje pouze kdyz vstoupim na stranky pres jmeno domeny (kdyz jdu primo pres adresu webhostingu, tak je to ok), mam teorii, ze se to z prostoru webhostera "nekam" prehrava a odtamtud to pak jde "na internet". Dotazoval jsem se na to webhostera, ale neumel mi na to odpovedet a hazel to na spravce domeny. Je to prostor od meho ISP zadara a moc do toho nedelaji, ocividne.
Existuje nejaky zpusob/programek, ktery ukaze, odkud byla straka opravdu nahrana? Pokud by se ma teorie o prehravani potvrdila, asi bych pak musel zmenit webhosting, nebo nevim, jak to vyresit. Delam to ve FP, vim ze to neni idealni, ale me to staci a na fci by to nemelo mit vliv.
Diky za odpovedi.
Bubák
Profil
www.jakpsatweb.cz/clanky/caching-tutorial-czech-translation.html
Luk
Profil *
Diky za ten odkaz, bohuzel se stale nedari. HTTP hlavicka se mi normalne objevila na strance. :-/ PHP skript uz ne, ale nefunguje. Muze mi nekdo napsat, jak by mela takova hlavicka ktera by zabranila kesovani, popripade nastavila expiraci na dejme tomu 10min?
Dalsi problem je, ze FP tu hlavicku vezme a da ji na konec dokumentu! I kdyz predtim editaci provedu v text. souboru.
Icepoint
Profil
uplne nahoru do skriptu php pridej :

<?php
header('Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate');
header ("Pragma: no-cache");
?>

NESMI SE PRED TIM NIC VYPISOVAT(napr. echo), JINAK TO HODI CHYBU!!!
a pak prudej tyhle HTML tagy do hlavičky:

<META http-equiv="cache-control" content="no-cache">
<META http-equiv="pragma" content="no-cache">

pokud to mas v XHTML tak nezapomen na lomitko nakonci tagu
Luk
Profil *
Diky, zatim se to na pokusne strance jevi dobre. Ted jeste donutit Front Page, aby mi tu hlavicku nechal nahore. Okamzite to presouva nekam dovnitr. Nekdo na to ma trik?
Icepoint
Profil
Ted jeste donutit Front Page, aby mi tu hlavicku nechal nahore.
tak jestli uz pises php, tak nechapu proc pouzivas frontpage ...
Luk
Profil *
Ja php az tak nepisu. :( Akorat to, co Frontpage neumi, tak si musim pomoci nejak jinak. Viz. to cacheovani.. Delam jen jeden web, vicemene osobni, tak ze FP mi na to zatim staci.
Tu hlavicku by tam nebyl problem dat rucne v notepadu a nahrat pres TC, ale jelikoz pouzivam funkci publikovani ve FP, tak by me to pak pri dalsi aktualizaci prehralo i ty stranky, ktere jsem vlastne neupravoval. :-/
Icepoint
Profil
ale kam ten FP ty mety hazi ??? nekam do <body> ?
Luk
Profil *
Presne tak, vezme to z uplneho zacatku a da to na konec <body>.
Luk
Profil *
Tak ze problem vyresen. FP2003 uz nechava hlavicku na zacatku a vypada to, ze problem s aktualizaci vyresen pomoci php skriptu vyse. Vsem diky z pomoc.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.