Autor Zpráva
Dedleg
Profil
ked mam kod:
CREATE TABLE `users` (
`id` int(5) NOT NULL auto_increment,
`login` varchar(20) NOT NULL default '',
`heslo` varchar(300) NOT NULL default '',
`code` int(10) NOT NULL default '0',
`email` varchar(100) NOT NULL default '',
`lastlog` datetime NOT NULL default '00:00:00 00-00-0000',
`regcas` datetime NOT NULL default '00:00:00 00-00-0000',
`ip` varchar(20) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1250 AUTO_INCREMENT=1 ;

a dam ho do stranky tak mi to normale napise ale ked ta dam <?php CREATE TABLE `users` (
`id` int(5) NOT NULL auto_increment,
`login` varchar(20) NOT NULL default '',
`heslo` varchar(300) NOT NULL default '',
`code` int(10) NOT NULL default '0',
`email` varchar(100) NOT NULL default '',
`lastlog` datetime NOT NULL default '00:00:00 00-00-0000',
`regcas` datetime NOT NULL default '00:00:00 00-00-0000',
`ip` varchar(20) NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=cp1250 AUTO_INCREMENT=1 ; ?>

Tak mi vyhodi sytax error ale te zroj je spravy.

Poradte, ako to mam zapisat ??
Mike8748
Profil
<?php mysql_query(" CREATE TABLE .... atd "); ?>

a pred tim se samozdrejme musis pripojit k db, pomoci mysql_connect, a vybrat spravnou DB, pomoci mysql_select_db
peta
Profil
Dedleg
1. mame tu neco jako forum Databaze
2. bylo by fajn rici v jakem programu, jakym kodem (PHP) to spoustis. Jestli to vkladas primo do phpMyAdmina,tak ten jiste hlasi vic nez jen "sytax error", tez obvykle cislo radku, nejaky text z tabulky, aby se nasla snadneji chyba. Bohuzel to jsi nejak nenapsal.

<?php
?>
to je tag, ktery spousti PHP kod a PHP prikazy. Mozna by stalo za to, nastudovat si, jake ty prikazy jsou, kdyz chces pracovat s databazi
cz.php.net/mysql
Ono to totiz funguje, jak pise Mike8748.
Do databaze se musis nejak pripojit.
$pripojeni = prikaz('server','jmeno','heslo');
pak je dobre se pripojit na konkretni databazi, kde chces pracovat s tabulkami
prikaz('jmeno_databaze',$pripojeni);
A pak teprve muzes zavolatSQL prikaz, aby poslal databazovemu programu nejake dalsi instrukce
$vysledek = prikaz('instrukce');
resp.
$vysledek = prikaz("instrukce"); //dvojite uvozovky
... protoze pouzivas jednoduche pro sadu SQL prikazu
... lze rizi, ze podle "MyISAM" pouzivas MYSQL databazi, nebo hodlas pouzivat, prikazy budou zacinat mysql_prikaz();
cz.php.net/mysql
ti zobrazi vsechny PHP prikazy, ktere lze pouzit pro praci s SQL a dole ve vybranem prikazu je jeho pouzici.
pripojeni na server bude neco jako 'connect-server', na databazi 'connect-database' nebo db, prikaz pro vykonani sql prikazu je pak 'query'

Retezec, text, s SQL prikazy bude treba nasoukat sql prikazy postupne, cili nejspis rozekat podle stredniku, metoda
$arr = explode(";",$retezec);
foreach($arr as $key=>$value)
{prikaz_sql($value);}

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0