Autor Zpráva
webwebweb
Profil
zdravím, formulář k odeslání na email používám tento :

Mám dva soubory. V prvním je jenom formulář namířený na druhý php skript:

<form action="druhy.php">
Váš mail: <input name="mail_odesilatele"><br>
Předmět: <input name="predmet"><br>
Zpráva: <textarea name="zprava"></textarea><br>
<input type=submit value="Odeslat">
</form>

Soubor druhy.php vypadá takto:

<? if ( Mail("moje@adresa", $predmet, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) )
echo "Mail byl odeslán";
else echo "Mail se nepodařilo odeslat"; ?>


Kdyz ale formulář vyplním o odeslu, tak se mi zobrazi čistá obrazovka a v tom nápis Mail byl odeslán
Ale já nechci aby se mi ta obrazovka zobrazovala,ale chci, aby se mi ta zprava, ze byl mejl odeslan ukazala treba v te textove bunce.

Nevíte jak to udělat prosím?

díky
Casero
Profil
webwebweb
1. Tento skript nebude fungovat na mnoha serverech, protože spoléhá na zapnuté globální proměné.
2. Sem tě moc nepochopil. Co vlastně chceš? Aby se to odeslalo na stejnou stránku a zobrazilo v textaree, nebo inputu?..nebo ve spešl bunce?
webwebweb
Profil
a poradil bys mi nejakou fintu?at mi to funguje na vsech servrech prosimte?a pochopil jsi to dobre.chci aby se potvrzeni o odeslani napsalo v textaree.
Měsíček
Profil
oddělej echo a dej ho tam kde chceš, aby se vypsalo ne ?

<? if ( Mail("moje@adresa", $predmet, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) )
?>
<input type="text" value="
<?php echo 'Mail byl odeslán'; ?>"
<?php else echo "Mail se nepodařilo odeslat"; ?> ?

jestli jsem to správně pochopil ..

nebo v textarei :

<textarea>

<?php echo 'Mail byl odeslán';?>
</textarea>
Casero
Profil
webwebweb
Po odeslání formuláře přistupu k jendotlivým prvkům jako k poli: $predmet = $_POST["predmet"] případně $_GET["predmet"], záleží na metodě, jakou je formulář poslán...

A druhá otázka viz Měsíček.
webwebweb
Profil
nejak jsem to dal do kupy....takze by to melo vypadat nejak takhle?

<form action="druhy.php">
Váš mail: <input name="mail_odesilatele"><br>
Předmět: <input name="predmet"><br>
Zpráva: <textarea name="zprava"><?php echo 'Mail byl odeslán';else echo "Mail se nepodařilo odeslat";?></textarea><br>
<input type=submit value="Odeslat">
</form>


<? if ( Mail("moje@adresa", $predmet = $_POST["predmet"], $zprava= $_POST["zprava"], "From: " . $mail_odesilatele) ) ?>
Casero
Profil
webwebweb
EDIT:

<? if (!empty($_POST)) {
if ( Mail("moje@adresa", $_POST["predmet"], $_POST["zprava"], "From: " . $_POST["mail_odesilatele"]) )
$vysledek="Podařilo";
else $vysledek="Nepodařilo";
}
?>
<form method="post" action="prvni.php"> //aby se to vratilo na zpátky
Váš mail: <input name="mail_odesilatele"><br>
Předmět: <input name="predmet"><br>
Zpráva: <textarea name="zprava"><?php echo $vysledek;?></textarea><br>
<input type=submit value="Odeslat">
</form>

webwebweb
Profil
ted kdyz to hodim do kodu, tak se mi v te textaree furt zobrazuje <?php echo $vysledek;?> . neni tam ciste policko, ale tohle je tam napsane
Měsíček
Profil
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="POST">
Váš mail: <input name="mail_odesilatelee"><br>
Předmět: <input name="predmett"><br>
Zpráva: <textarea name="zpravaa"></textarea><br>
<input type="submit" value="Odeslat" name="ok">
</form>
<?php
if(isset($_POST['ok'])){
$predmet = $_POST['predmett'];
$zprava = $_POST['zpravaa'];
$mail_odesilatele = $_POST['mail_odesilatelee'];
if( Mail("moje@adresa", $predmet, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) ) {?>
Stav : <input type="text" value="<?php echo('Odesláno');?>">
<?php
}
else {echo("Neodesláno ...");}
}
?>
webwebweb
Profil
ted v kolonce stav: je napsane <?php echo('Odesláno');?>">

neni to ciste, je to v tom uz pri prasi zpravy
webwebweb
Profil
MESICEK
sorry, to byla moje chyba, uz mi to myslim fakci...jeste to jdu testovat
Casero
Profil
webwebweb
ted kdyz to hodim do kodu, tak se mi v te textaree furt zobrazuje <?php echo $vysledek;?> . neni tam ciste policko, ale tohle je tam napsane
V tom případě nemáš zapnuté php na serveru.
webwebweb
Profil
ano moje ******* chyba, uz mi to funguje tak jak ma.

chlapi dik moc za pomoc!!
Měsíček
Profil
není zač a to jsem začátečník :-)))
webwebweb
Profil
jsi nehorazny killer :o) supr, diky
webwebweb
Profil
a slo by jeste tu kolonku stav zrusit a dat tu zpravu o odeslani do te TEXTAREE?
Měsíček
Profil
jj to je vlastně to samé ;)

jak je <textarea>*</textarea>

* = =<?php echo('Odesláno');?>
Casero
Profil
webwebweb
Možná by bylo vhodné vést pouze jedno téma!
O funkčnosti na servru jsme už psal. Kódováni stačí nastavit normálně přes meta tag. A můj přiklad řešil vkládání do Textarey.
Měsíček
Profil
webwebweb :

Tohle dej nahoru :

<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=Windows-1250">
webwebweb
Profil
FCASERO:

V tvem prikladu

<? if (!empty($_POST)) {
if ( Mail("moje@adresa", $_POST["predmet"], $_POST["zprava"], "From: " . $_POST["mail_odesilatele"]) )
$vysledek="Podařilo";
else $vysledek="Nepodařilo";
}
?>
<form method="post" action="prvni.php"> //aby se to vratilo na zpátky
Váš mail: <input name="mail_odesilatele"><br>
Předmět: <input name="predmet"><br>
Zpráva: <textarea name="zprava"><?php echo $vysledek;?></textarea><br>
<input type=submit value="Odeslat">
</form>

mi to ale nevypise v textarei, ale hodi mi to prazdnou stranku...nechapu
webwebweb
Profil
MESICEK:

asi to myslis dobre...ale ja to nechpu kam to mam hodit
webwebweb
Profil
nemyslim ted ten meta tag ale to = =<?php echo('Odesláno');?>

kdybys mi to napsal vcelku, tak bych byl radsi...
Měsíček
Profil
Zkus teď ?

<?php
if(isset($_POST['ok'])){
$predmet = $_POST['predmett'];
$zprava = $_POST['zpravaa'];
$mail_odesilatele = $_POST['mail_odesilatelee'];

if( Mail("moje@adresa", $predmet, $zprava, "From: " . $mail_odesilatele) ) {
$stav = "Odesláno";}
else {echo("Neodesláno ...");}
}
?>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="POST">
Váš mail: <input name="mail_odesilatelee" value="@"><br>
Předmět: <input name="predmett"><br>
Zpráva: <textarea name="zpravaa"><?php echo $stav;?></textarea><br>
<input type="submit" value="Odeslat" name="ok">
</form>
webwebweb
Profil
ale jak se mi zobrazi zprava ze byl mejl odeslan, tak tam naskoci zas ten zavinac. to ale asi ma delat ze?
Měsíček
Profil
to má, ale jestli to tam už potom nechceš musel bys to udělat jako funkci což je zbytečné a složité, stejně třeba někdo bude chtít odeslat těch e-mailů víc ;)
webwebweb
Profil
tak to nechme tak... jsi borec chlape, diky moc za pomoc!!!to jsem presne potreboval, diky

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: