Autor Zpráva
Jogi.1
Profil *
čaute takže k věci v php sem začátečník, html ale ovládám dá se říct dobře viz www.tupesy.eu ale chcu přejít na php a chcu zrušit rámce které na této stránce mám aj. určitě chápete že rámce sou na ...
takže stránky si pořád dokola zkouším ale nějak mě to furt nejede takže eis mě nemožete helpnout

tak tahle mě to asi nějak vypadá http://www.nahraj.cz/down/1293554099/.html

KOD ::::
ma to rozděleno před DIV a ve prostřed mám
<?
$stred=$_GET['page'];
if($stred){
$f=$stred.".php";
include($f);
}
else
{
include("uvod.php");
}
?>
a chcu aby když kliknu na levej panel aby se stránka načetla doprostřed uvod fakčí ale když tam dám nějakej odkaz tak to nefaka možná mám blbě i odkaz
viz - <a href="index.php?page=obec.php" .....

kdyby jste chtěli celej kod tak napište možná sem sem něco ktomu zapoměl ale dnes si stim lamu hlavu a vubec netušim prošel sem všechn a toto je jedine co mě ztoho vyšlo mooc díky předem zacokoliv
Jogi.1
Profil *
omlouvám se ale ten odkaz před tím nějak nejde takže tady www.tupesy.eu/jaknato.jpg
Bhu
Profil
a ten kod
<?
$stred=$_GET['page'];
if($stred){
$f=$stred.".php";
include($f);
}
else
{
include("uvod.php");
}
?>
tam někde je ten 100. řádek, kde je chyba??
Kdyžtak sem napiš/te ten 100. řádek a ještě tak dva nad a pod ním.
Jogi.1
Profil *
TAk aby jste se vtom vyznaly uvodní soubor index.php má tělo asi takto
Shrnití neboli čeho chci dokázat
Ještě jednou co chcu chcu aby index.php byla vlastně šablona a když zadáte stránku tak se vám otevře v tom hlavním panelu nějakej úvod a pokoždé když kliknete na levý panel nějakej odkaz tak aby se vám otevřela vybraná stránka v tomto panelu hlavním ono to asi neni tak těžký ale jelikož sem začátečník tak je to pro mě nadpřirozenej úkon .. tak se nezlobte


<body bgcolor="black" link="#30C800" aling="#30C800" vlink="#30C800">

<style>
#main {width:980px;}
#left {width:1px;float:left;}
#stred {margin-left:210px;margin-right:210px;}
#right {width:200px;float:right;}
</style>

<div id="main">
<div id="left"><center>
/* LEVEJ PANEL TO JE JEDNO SEM TO SMAZAL ABY TO TU NEŽRALO MISTO */
</center></div>

<div id="right"><center>
/* PRAVEJ PANEL ! */
</div>

<div id="stred"><center>
<table width="550" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
<tr>
<td> /* TOTTO JE BANER ALE TO NENÍ PODSTATNÉ */
<a href="index.php"><img src="http://www.tupesy.eu/jine/bannery/003.png" width="550" height="110" border="0"></a>
</td>
</tr>
</table>
<table width="550" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
<tr>
<td class="ttext12w"> /* NĚJAKEJ TEXT TAKY NENÍ PODSTATNÉ */
<center><? echo $text ?>
<br><? echo $dnes ?>
</center>
</td></tr>

<tr>
<td><center>
<br><font class="text12w"> /* TAK A TADY JE KÁMEN ÚROZU */
/* JAKO JELIKOŽ SEM TO VŠELIJAK PŘEDĚLÁVAL ABY TO BYLO DOBŘE TAK SEM SE VTOM TAK TROCHU ZTRATI :( */
<?
$stred=$_GET['page'];
if($stred){
$f=$stred.".php";
include($f);
}
else
{
include("uvod.php");
}
?>

</center>
</td>

</table>



</center></div>

</div></div>



</body>
tiso
Profil

if(isset($_GET['page'])){
if(file_exists($f=$_GET['page'].'.php')){include($f);}
else{include("stranka-neexistuje.php");}
}
else{include("uvod.php");}
Jogi.1
Profil *
Moc děkujuu už to funguje a to bez chyby ... ještě se chcu jen ujistit jestli odkaz v levém sloupci může vypadat takto, sice funguje ale chcu se jen ujistit ...

<a href="index.php?page=obec"><img src="obec.gif" width="190" height="30"></a>
Jogi.1
Profil *
Ještě jedna věc nejdou mě tam háčky u // ř,š,č,ž,ě aj. nevíte čím to je ?
Bhu
Profil
odkaz obrázkem je možný, tu diakritiku musíš nějak ošetřit, ale to nechám na někom zkušenějším ;)
Str4wberry
Profil
Jogi.1
„ještě se chcu jen ujistit jestli odkaz v levém sloupci může vypadat takto“
Pokud chceš za každou cenu odkazovat obrázkem, použij, prosím, alespoň alternativní text tj. atribut alt.

Ještě bych Ti doporučil u tisova řešení ověřit, zda se nevkládá soubor s tím skriptem.

„Ještě jedna věc nejdou mě tam háčky“
Problém bude nejspíš s kódováním. Viz http://www.jakpsatweb.cz/cestina.html
tiso
Profil
Str4wberry - pravda, nie je to ošetrené na vkladanie indexu alebo iných PHP súborov ktoré s nemajú includovať...

Rieši sa to buď poľom výnimiek alebo poľom povolených súborov, podľa toho ktoré je menšie :-)
Jogi.1
Profil *
:D no teď sem ztoho jelen

když dám tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
tak skoro nic nejde ale jde š

a když dám pro změnu /* je to to samé ale na konci je 2 */
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
tak jde všechno kromě š :P jak na toto

už mě stoho dneska trochu hrabe :)
Str4wberry
Profil
Jogi.1
Důležité je nastavit to kódování při ukládání souboru — např. v PSPadu nalezneš volbu kódování pod nabídkou „Formát“. V Poznámkovém bloku máš výběr kódování při ukládání souboru.
Jogi.1
Profil *
Jo valí :) já to měl jako ANSI a když to dám jako UTF-8 a dám tag s koncovkou 2 tak to všechno dobře valí ale musí to být na každé stránkce takže moc díky za vyřešení

.. jo a měla by mýt každá stránka stromový adresář ? někde sem četl že to sice nevadí ale psát by se to nemělo
Str4wberry
Profil
Jogi.1
„měla by mýt každá stránka stromový adresář“
Co myslíš tím „stromovým adresářem“ — mapu webu, navigaci (menu) nebo úplně něco jiného?
Jogi.1
Profil *
hups promiň trochu sem měl asi myšlenky mimo myslel sem samozřejmě esi má mět vložená stránky znovu html strukturu jako <html><body> atd ...
Str4wberry
Profil
Jogi.1
„esi má mět vložená stránky znovu html strukturu jako <html><body> atd“
Ano, může ji mít.
Jogi.1
Profil *
Díky tímto bych poděkoval všem kteří mě v tomto topicu radily a mají můj díky mějstese dobře páá
shaggy
Profil
Môže ju mať, ale aj nemusí. Ak ju includuješ do stránky, ktorá už má HTML, BODY, tak includované časti nesmú mať nič, čo by sa opakovalo ;-)
Jogi.1
Profil *
Omlouvám se ale ještě jedna věc k tomuto tématu !

.. když mám odkaz <a href="index.php?page=obec/clanky/odpousteni_vody"> a potřeboval bych tam imloudnout stránku která není v php ale v htm jak to udělat píše to samozřejmě odpousteni_vody.php no exist ale to odpousteni_vody tam je ale v .htm nejde to nějak nebo to budu moset všechny stránky přepsat do php ? to mě připadá i náročné pro server ?? jako přepsat do php není problém ale nezdá se mě to zrovna rozumné ... co vy na to.. ?
Jogi.1
Profil *
PS) dat na konec koncovku .htm jsem zkoušel ..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: