Autor Zpráva
webwebweb
Profil
Zdravím Vás.... trápím se s LIGHTBOXEM.
Nevíte proč mi nefunguje v IE, ale v Mozile a Opere jo?
Popř. nevíte jak to rozchodit v IE?
diky
Tomáš Hanus
Profil
webwebweb
Co ti nechodí? Nějaký odkaz nebo kód? Jakou "verzi" lightboxu jsi použil?

Osobně s ním mám zkušenosti a nikdy jsem se nesetkal, že by mi to někde nechodilo. Používám verzi 2.
webwebweb
Profil
pouzivam verzi v2.03.3. proste v IE se mi ta fotka otevre ve stavajicim okne, jako cista obrazovka a jen ta fotka, ale v mozille a opere mi to krasne otevira lightbox.ja to proste nechapu.
vkladam tohle do hlavicky:

<script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>


a tohle k otevirane fotce:

rel="lightbox"

odkaz ale neni fotka, nebo obrazek, ale text.

takze takto je cely radek:

<a href="images/obrazek.jpg" rel="lightbox" title="obrazek">odkaz</a>


delam snad neco spatne?a soubor lightbox mam v korenovem adresari, tj. tam, kde mam soubor htm
Str4wberry
Profil
webwebweb
Víme, jak se inicializuje LightBox — přihraj nám „živou“ ukázku toho webu.
webwebweb
Profil
web je zatim "mrtvy" takze prihrat zatim nemuzu
Tomáš Hanus
Profil
webwebweb
Ja jsem měl co dočinění s tímto: [url=http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/
]http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/
[/url]

v hlavičce přidáš externí script <script type="text/javascript" src="lightbox.js"></script>

pro odkaz:
<a href="images/image-1.jpg" rel="lightbox" title="neco">neco</a>

LB vyuziva transparentnost, má na to soubor (obrázek) overlay.png, máš ho tam? Nemohl by jsi dát odkaz?

Soubor Lightbox? myslíš .js? Máš správně cestu?
webwebweb
Profil
jo ten skript <script type="text/javascript" src="lightbox.js"></script> tam mam

a overley tam nemam.

ale i kdyz ho tam nemam, tak jak to ze mi to v mozille a opere funguje a IE ne? nekde jsem cetl, ze IE muze mit tento skript nekdy zakazany. je to mozne?
webwebweb
Profil
a co se tyce cesty... ten soubor lightbox(ktery obsahuje soubory images,css a js) mam mit v tom korenovem adresari?
webwebweb
Profil
no cestu musim mit spravne, kdyz mi to jinde jde, jen ne v IE
Tomáš Hanus
Profil
webwebweb
asi takto, dej to na web, jinak ti těžko někdo pomůže.

Vkládáš tak css?
webwebweb
Profil
web tady fakt nemuzu dat. kdybych mohl, tak dam.... co by vam pomohlo, aby jste mi pomohli?kod?
Tomáš Hanus
Profil
webwebweb
ano, pokud tam budou ty hlavni pasaze, ale pokud jsi postupoval tak, jak je v navodu, nemuze ti to nechodit, udelej screen ie, co ti vlastne nejde.
webwebweb
Profil
ano, postupoval jsem podle navodu...tohle mam v hlavicce:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>2 stránka</title>

<link rel="stylesheet" href="lightbox/css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>


</head>


a ten soubor lightbox mam v korenovem adresari.
webwebweb
Profil
ano, postupoval jsem podle navodu...tohle mam v hlavicce:

<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>2 stránka</title>

<link rel="stylesheet" href="lightbox/css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<script type="text/javascript" src="lightbox/js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="lightbox/js/lightbox.js"></script>


</head>


a ten soubor lightbox mam v korenovem adresari.
Tomáš Hanus
Profil
ano, postupoval jsem podle navodu...tohle mam v hlavicce:
→ pokud ti to nejde, tak ne
a ten soubor lightbox mam v korenovem adresari.
→ tím myslíš co? Protože jestli lightbox.js, tak to musíš mít vzhledem k tomuto html souboru v adresáři lightbox/js/
webwebweb
Profil
obsah slozky webu mam takovy: slozka images, vsechny html soubory a slozka lightbox(a ten obsahuje js, images a css). mam to spravne?
Franta 25
Profil
Zkuste Roebox, nebo Slimbox, pokud nepošlete odkaz na ten web, těžko hádat....
webwebweb
Profil
Roebox mi dela to same....v mozille a opere v pohode, ale IE odmita
shaggy
Profil
A nezobrazí sa ti v IE hore v okne taký riadok, ktorý ti oznamuje "V záujme bezpečnosti...".
S týmto som sa už stretol viackrát, neviem či sa to dá opraviť v nastaveniach (keďže IE skoro vôbec nevyužívam, alebo s nim chodím na localhost), ale IE6 blokuje javascript na stránkach spustených priamo z disku počítača.
webwebweb
Profil
TO SHAGGY:

ne ne ta lista nahore se mi nozobrazuje.to bych vedel co s tim...

poslete mi prosim navod, krok za krokem, ja zkontroluju, jesti jsem to delal presne.ale myslim ze jo...
Tomáš Hanus
Profil
http://www.huddletogether.com/projects/lightbox/ zde ten návod najdeš. Pokud ale neukážeš stránku, nemůžeme ti poradit. Chybu můžeš mít třeba ve vnořeném bloku. Nemusíš vystavovat celý web. Prostě udělel nějakou "galerii" o jedné stránce a tu sem dej. Jinak ti nikdo nepomůže.
johnyko
Profil
Cawte mam problem mam na mojej stanke lightbox ale fotky mi idu len cez operu,v mozilu a ie sa mi nechcu nacitat obrazky pomozete mi ????
Venca V
Profil
Nedávno jsem taky zprovozňoval lightbox a měl jsem taky problém s IE, nicméně nakonec jsem přišel na to, že to byla moje chyba- měl jsem na stránkách script, který jsem napsal do kódu PŘED lightbox a v něm byly některé proměnné pojmenovány stejně jako v Lightboxu a dělalo to neplechu. Jakmile jsem lightbox script přesunul na první místo, problém se vyřešil. Nicméně nakonec jsem se rozhodl pro greybox, mohu doporučit. Nepotřebuje pro práci rozsáhlé a datově velké knihovny jako Lightbox, navíc umí zobrazovat i html stránky, nejen obrázky.
zEjn
Profil *
Mam taky problem s lightboxem, viz zde. www.chlejstek.cz/milan/simanek fotky v FF funguji v pohode, ale se fotka nenacte, proste je tam krizek, jedna se o sekce katalog a akce, nevi nekdo co s tim ? diky!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: