Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Paulí Profil |
#1 · Zasláno: 31. 10. 2007, 18:14:29
Dobrý den,
prosím vás o radu. Mám soubor v kodovaní UTF-8 (nemůžu kodovani změnit jinak mi ho js nepřečte) a na strance mam kodovaní <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8"> a znaky na stránce normálně fungují jenom ne v divu, kde je načten ten soubor, tak jsem u toho divu změnil kodovani, ale přesto to nefunguje. Kodovani u divu: <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> </head> <body> <div style="clear:right;width: 540px;background-color:<? echo $data[8];?>;" id="obsah"> OBAH STRÁNKY !!!! </div> </body> </html> Děkuji moc za odpovědi. S pozdravem Paulí. |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 31. 10. 2007, 18:18:31
Paulí
„Kodovani u divu:“ Tohle nechápu. Pravděpodobně bude stačit, když nastavíš kódování při ukládání souboru. V PSPadu můžeš jeho změnu provést v nabídce „Formát“. |
||
Paulí Profil |
#3 · Zasláno: 31. 10. 2007, 18:22:34
Str4wberry
kodovaní u divu znamená že změním kodování stránky pro div (viz ten přiložený kod) psal jsem že nemůžu změnit kodovani souboru protože jinak při čtení mi js vypíše chybu potřebuji to vyřešit jiným způsobem než změnění kodovani toho txt souboru |
||
jrm Profil |
#4 · Zasláno: 1. 11. 2007, 08:02:00
Paulí
Řekl bych, že DIV je část stránky a kódování se nastavuje pro celou stránku. Pokud bych chtěl mermomocí načíst část stránky s jiným kódováním, zkusil bych to přes IFRAME. Ale určitě je nejlepší trefit kódování tak, abys to nemusel dělat navrhovanými způsoby. |
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 1. 11. 2007, 10:42:22
Také tag SCRIPT může mít atribut charset.
Píšeš o JS a v ukázce máš PHP, jak to tedy je? |
||
Paulí Profil |
#6 · Zasláno: 1. 11. 2007, 16:33:30
Už jsem zjistil že chyba není v html ani souborovém kodovani ale v js.
Někde v této diskusi jsem si našel (nebo mi ho někdo řekl) kod na načtení stránky js: function vyberobsah(url) A potřeboval bych tedy nějak do toho js zadat že ten soubor se MÁ číst v kodování UTF-8. Jak na to ??? Děkuji moc za odpovědi. S pozdravem Paulí. |
||
Paulí Profil |
#7 · Zasláno: 2. 11. 2007, 14:45:38
Neví nikdo ????
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
0