Autor Zpráva
MilanJ
Vážení,

začínám s tvorvou www stránek a mám malej problém.
Používám Dreamweaver MX2004. Na stránce používám tabulky i layers (vrstvy) a zajímalo by mě, jak zajistit, aby se vrstva, společně s tabulkami, vycentrovala na střed stránky, nebo na libovolnou pozici, a přitom zachovala svoje umístění vzhledem k tabulkám.
Vím, mohu převést vrstvu na tabulku, nebo naopak, ale jde mi právě a jen o pozicování tabulek a vrstev dohromady.

Jestli někdo víte co s tím, dejte mi, prosím, vědět.

Díky.

MilanJ
Leo
Co je to vrstva (layer)? Leo
MilanJ
Vrstva je obdélnékový kontejner pro prvky jazyka HTML, který můžeme umístit v okně prohlížeče na přesně určené místo. Bez problémů funguje pozicování vzhledem k jiným vrstvám, ale s tabulkama si asi moc nerozumí.
Pozicování se prování k levému hornímu rohu obrazovky nebo k nadřazené vrstvě.
Nevím, jak umístit vrstvu na střed obrazovky při různých rozlišeních...
Leo
Myslite tag (znacku) layer? Ta v HTML nemas co delat. Nebo znacku div? Leo
Anonymní
Profil *
Myslím značku DIV. Jde DIV centrovat?
milanj
Profil *
Myslím značku DIV. Jde DIV centrovat?
Plaváček
Ano, DIV lze vycentrovat, ale ty směšuješ dva pojmy. Layers v DW jsou v podstatě totéž, co absolutně pozicované bloky. Jsou to tedy blokové prvky vyjmuté z toku dokumentu a pozicované absolutně (zleva, zprava, zhora, sdola) buď k oknu prohlížeče nebo vzhledem k nadřazenému DIVu (který je také absolutně nebo relativně pozicován).

Laicky řečeno, absolutně pozicovaný blok se centruje těžko, i když to samozřejmě lze, více viz Sova v sítí.
MilanJ
Layers v DW jsou v podstatě totéž, co absolutně pozicované bloky
Toho jsem si všiml až teď, díky.
MilanJ
Je možné centrovat na střed i tabulky? ...myslím přesně na střed stránky.
Kde se o tom dozvím víc?
Plaváček
Stačí pohledat zde na fóru, horizontální centrování se zde řešilo asi pětadvacekrát :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0