Autor Zpráva
Jirri
Profil *
Ahoj,
mám dva dotazy do mysql, jeden jde naprosto v poradku a druhy nejede.. ten druhy se snazim pridat do hotoveho systemu

$sql = 'SELECT `datum` , `text` FROM `novinky` ORDER BY `datum` DESC, `id` DESC LIMIT 1';
$vysledek = $db->query($sql);
$novinka = $vysledek->fetch_array();
$novinka['datum'] = ceskedatum($novinka['datum']);
$vysledek->free();

a tohle mi nefunguje..

$dotaz_na_tatu = "SELECT id,tata FROM `category` WHERE id=$tata LIMIT 1"; //info o prvku

$nacti_tatu = mysql_query($dotaz_na_tatu);
$tata = MySQL_Fetch_Array($nacti_tatu);
$id = $tata["id"];
$tata = $tata["tata"]; //nadrazeny prvek,neboli tata


poradil by mi nekdo kde je chyba? dekuji
djlj
Profil
Vhodné by bylo sem taky napsal chybu, kterou ti mysql vypisuje. Tipuju ale, že proměnná $tata je prázdná nebo to není integer.
peta
Profil
Jirri
1. diskuse - databaze
2. viz djlj, jakou chybu ti vypisuje PHP / SQL
cz.php.net/error_reporting
cz.php.net/mysql_error
najdi si priklady pouziti

<?php echo $x ?>
ti musi vypsat, ze $x neni definovano, oprava:
<?php $x=9; echo $x ?>

<?php
$dotaz_na_tatu = "SELECT * FROM `category_abc` LIMIT 1";
$nacti_tatu = mysql_query($dotaz_na_tatu) or die(mysql_error());
?>
by melo vypsat, ze tabulka `category_abc` neexistuje, protoze mas tabulku pojmenovanou `category`
pokud pocet sloupcu a velikost vsech je tak do 50 znaku, tak je rychlejsi vybrat vsechny udaje z radku nez konkretizovat, ze chce jen ten a ten a v tomto poradi.

$tata = MySQL_Fetch_Array($nacti_tatu);
echo "pole_tata = ";
print_r($tata);
Pomoci echa muzes zjistit, ktera cast priogramu se vykonala a kde to skoncilo. Vypisem pole zase zjistit, ktere pole je cim naplnene a porovnas s tim, cim naplnene melo byt.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0