Autor Zpráva
tajny spion
Profil
Jaký doctype zvolit, když vemu v úvahu
http://www.jakpsatweb.cz/css/priklady/mod-quirk-priklad.html
a
http://www.jakpsatweb.cz/css/priklady/mod-standard-priklad.html
?
nou
Profil *
ja som si vybral strict. nemusim to potom odladovat na dva mody. ono staci aj tie bugy IE a aj Firefoxu ktore su a vnasaju rozdiely do zobrazovania.
Chamurappi
Profil
Reaguji na tajneho spiona:
Standardní režim můžeš mít i při HTML 4.01 Transitional.
Takže se spíš ptáš, jestli užívat standardní režim nebo quirk. V quirku kladou prohlížeče větší důraz na zpětnou kompatibilitu, takže se nemusíš tolik obávat, že by ti Explorer 8 zboural layout. Box modely jde sjednotit vlastností (-moz-)box-sizing.

Reaguji na nou:
ja som si vybral strict. nemusim to potom odladovat na dva mody
Tomuhle nerozumím. Když neuvedu žádný <!doctype>, tak též nemusím ladit pro dva módy — všude bude quirk.
Vitec
Profil
Explorer 8

? :D kdy bude? doufam že ne dřiv než firefox 5.26 :D
Joker
Profil
Taky bych bral standardní režim.

Chamurappi
též nemusím ladit pro dva módy
Já bych naopak řekl "vždycky musím ladit pro dva režimy", protože pořád je rozdíl v podání (ať už "standardu" nebo "quirku") mezi Explorerem a ostatními (resp. rozdíly jsou mezi všemi prohlížeči, ale mezi IE a ostatními je IMHO daleko větší rozdíl, než mezi nimi navzájem)

Vitec
Explorer 8
? :D kdy bude?

Doufejme, že se MS "pochlapí" a skutečně bude v půlce příštího roku, jak naznačovali (18 měsíců od vydání IE7)
tajny spion
Profil
nou, Chamurappi, Vitec, Joker
Ok, Takže mód standartní? Jak zapsat doctype?
A psát ve Striktním nebo Přechodovém? Jak zapsat doctype vím.

PS: V tomhle jsem měl vždy guláš (gulash)
Str4wberry
Profil
Odpovídám tajnému spionovi:
„Ok, Takže mód standartní?“
A proč si nepřečteš toto — http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
Chamurappi
Profil
Reaguji na tajneho spiona:
Ok, Takže mód standartní?
Nezazněl tu žádný argument pro standardní režim a jen jediný pro quirk — z toho těžko vyvodíš jedinou správnou odpověď. Používej si, co chceš, nikdo tě za to mučit nebude.

A psát ve Striktním nebo Přechodovém?
To už zajímá jen validátory, takže je to v praxi jedno. Pokud toužíš po validitě, tak HTML 4.01 Transitional je jediná oficiální DTD, podle které má smysl validovat.
tajny spion
Profil
Chamurappi
Jasně, Transitional, jenže jak v něm přepnu na ten správný mód (radši neříkám, který to je, už v tom mám zas mix)?
habendorf
Profil
jenže jak v něm přepnu na ten správný mód

Žádný "správný" mód neexistuje. Nějak nechápu co pořád řešíš.
Dranel
Profil
Už jsem si to nastudoval, ale ještě potřebuju poradit jednu drobnost:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> je to samé jako <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Strict//EN"> ?
Str4wberry
Profil
Odpovídám tajnému dranelovi:
„je to samé jako“
Ne. Podle mě je to druhé nesmysl.
Dranel
Profil
Str4wberry
Aha no jo. Já to tak měl protože jsem si to tak zapamatoval z XHTML.
Tím pádem jsem měl jakoby <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">? How interesting...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: