« 1 2 »
Autor Zpráva
Celebi
Profil
Jak zakázat zobrazování zdrojového kódu?
Martin Kuželka
Profil
To nejde. Pomocí JavaScriptu jde zakázat pouze pravé tlačítko myši (což nedoporučuju), ale i po zakázání pravého tlačítka půjde zdrojový kód zobrazit přes menu prohlížeče.
Vít Dlouhý
Profil
Nijak, nechápu proč máte takovou snahu -- to píšete tak dokonalý kód? :)
*Čvachta*
Profil *
<script language="JavaScript">

document.oncontextmenu = function(){return false}
if(document.layers) {
window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
window.onmousedown = function(e){
if(e.target==document)return false;
}
}
else {
document.onmousedown = function(){return false}
}

</script>
Michalek
Profil
2 *Čvachta*
To je podle mě jen zákaz pravého tlačítka. to odradí pouze nezkušené uživatele...
T3RMiX
Profil *
IMHO to zakázat nejde, jediné řešení co znám je JavaScript, ale když si ho vypnu tak to stejně obejdu.
Russell
Profil *
Zdrojovy HTML kod je zasielany cez protokol HTTP ku klientovy BROWSER. Na to, aby klient mohol zobrazit cokolvek je potrebny zdrojovy kod ktory sa vyzualizuje. Kazdy kto dokaze zobrazit vasu stranku ma vlastne na lokalnom pocitaci vas zdrojovy kod.

Neda sa tomu zabranit.

Teoreticky existuju nastroje ktore uz na strane servera vykreslia celu stranku napr. do obrazku, PDF, atd. a poslu iba vizualizaciu kodu. Je to neprakticke a naivne ale to je jediny sposob ako zabranit zobrazeniu kodu.

GOOD LUCK.
*Čvachta*
Profil *
Nejde to, to je pravda.
Ale obejít tento script umí pouze uživatelé ktreří ví co je to HTML
A těch moc není :-D
Od nás ze školy by to zvládly asi 2lidé.
*Čvachta*
Profil *
Nebo jsou různé kódovače kódů.
Používají ale js.
Nejsou validní.
Sou na *****.
Dlouho se to načítá.
Neuchrání tě to.
llook
Profil
Můžeš použít nějaký zatemňovač kódu (tzv. obfuskátor, anglicky obfuscator). To je program, který ten kód znepřehlední - přejmenuje proměnné a funkce na nějaké nesmysly apod.
Žádný ale neznám, let's google.
Martin Kuželka
Profil
Můžete mi někdo dát jeden rozumný důvod, proč zakazovat zobrazení zdrojového kódu, nic mě nenapadá.
*Čvachta*
Profil *
Tyhle věci sem jednou ze zvědavosti zkusil - uz to neudelam !
Tak pracáckej kód - horší než z WORDU.
Michalek
Profil
2 Martin Kuželka:
Třeba já jsem si ve svých začátcích myslel, že dělám ty nejlepší stránky na světě a všichni budou chtít vědět jak jsem to udělal. Proto jsem jim _zakázal_ kopírování obrázků, kopírování textu atd. Dneska se na to koukám jako na blbost.
*Čvachta*
Profil *
Byl sem na to stejně :-D
Radek
Profil *
Podle mne to je blbost. Trochu zběhlý zájemce o kód se k němu dostane za pár okamžiků. Jednou jsem četl článek na intervalu.cz o programu, který pomocí JS zakóduje HTML. Ale JS to musí rozkódovat. Znalci JS poslali dekódovaný výstup namísto na obrazovku k zobrazení (velmi zjednodušeně řečeno). Ale pak někdo okopíroval text prohlížeče a dal "vložit jako HTHL", což umí některé programy, a pak se stačilo kouknout na zdroják. Jediný trochu rozumný důvod pro skrytí zdrojového HTML může být blbý šéf, který takové dílo po vás požaduje. Když si to nedá rozmluvit, použijete nějakou jednoduchou nebo obskurní metodu a máte od něj klid, protože stejně nepřijde na to, že se to dá s vynaložením minimálního úsilí obejít, jen musíte vědět jak na to, což není vždy jednoduché.
DoubleThink
Profil *
Je to všechno trochu paranoia.
IMHO není důvod se bát, že si nějaký začátečník stáhne celý kód a nabastlí do toho své texty, takže polovina věcí nefunguje jak má.
Horší je, když toto udělá zaměstnanec nějaké firmy a nechá si za to ještě bohatě zaplatit. A tyto lidi rozhodně neoblafnete nějakou blokací pravého tlačítka (kterou mám třeba já v Opeře implicitně zakázanou)
Mordae
Profil
Ostatně, co je to za blokování tlačítka, když to můžete stáhnout pomocí například "wget"u...
webmaster
Profil *
Tak tam dejte rámce. Dá se to sice obejít, ale jde to!
Acci
Profil
webmaster
Pomocí rámců? Dá se to obejít vejmi jednoduše. Stačí ve FF kliknout pravým tlačítkem myši na rámec, dát Tento rám » Zobrazit zdrojový kód. Vůbec nic složitého.
igamenir
Profil
Zakazovat kontextové menu jsem viděl, aby nešli tak lehce ukrást obrázky, ale kvůli kódu? Podle mě víc lidí ví, že je v hlavním menu Zobrazit > Zdrojový kód než to, že je to v kontextovém menu.
thingwath
Profil
Už z principu se na podobných věcech spíše jenom plýtvají síly. Vy chcete před uživatelem skrýt něco, co mu stejně musíte dát!
mat
Profil
hezké je, jak lehce byl oživen thread, založený před rokem...
thingwath
Profil
To je problém, se kterým se nesetkávám jenom tady. Ale pokud je mi známo, ještě nikde nepřišli na to jak se s takovými nemrtvými diskusemi vypořádat.
Kajman_
Profil *
A přitom řešení je tak jednoduché... udělat printscreen a dát na net jen obrázek.
Klik
Profil *
Já bych chtěl taky něco takového znát na blokaci zdrojáku.Já mám jednoho kámoše: Já si udělám nějakou stránku kde použiju nové menu, nějaký nový trik atd... A on ne že by se třeba podíval po internetu na něco nového, on si to drze jenom okopíruje a na svých stránkách to dáva za svoje.Todle je důvod proč blokovat zdroják.
Hugo
Profil
Klik

Tak to mas smulu, zobrazovani zdrojaku opravdu zakazaz nejde (uz z principu fungovani HTTP protokolu).
RPG
Profil
Klik
Četl jsi tu diskusi? Spočítej, kolikrát tady byla vyřčena věta "nejde to".
Joker
Profil
Klik
Vám nestačí říct jednou "nejde to", že? ;-)

Takže, jak funguje zobrazování HTML stránek:
Stránka je uložená na serveru. Klient pošle požadavek. Případně se provede skript na straně serveru a výsledný kód se... teď se soustřeďte: vezme a odešle na počítač klienta. Na počítači klienta si ten kód vezme prohlížeč a zobrazí stránku.

Z výše uvedeného je doufám zřejmé, že už z principu fungování nemůžete zabránit tomu, aby počítač klienta dostal kód stránky a tudíž ani tomu, aby si ho klient přečetl.

Takže naprosto spolehlivý návod, je leda tohle:
- ujistěte se, že Váš webhoster podporuje .htaccess
- v kořenovém adresáři webu vytvořte soubor jménem ".htaccess"
- do toho souboru vložte následující text:
order deny, allow

deny from all

To by mělo spolehlivě fungovat... akorát to má pár vedlejších efektů :o)))))
koudi
Profil
akorát to má pár vedlejších efektů :o)))))
:-)
Klik
Profil *
Tak jo nejde to nikdy.Ale ten můj kámoš je takové jelito že si neumí vypnout Javascript.Jak na to s javascriptem?
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0