Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
DJ Miky Profil |
#1 · Zasláno: 28. 8. 2006, 11:20:24
Klik
Na co si vypínat JavaScript? Stačí CTRL+U (FF) nebo Zobrazit - Zdrojový kód (IE) a nemusíte si vypínat JS... |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 28. 8. 2006, 12:03:29
I když je kámoš takové jelito, že si neumí vypnout javascript, asi umí například v Opeře kliknout na Zobrazit - Zobrazit zdrojový kód.
A že by se nedozvěděl, že existují jiné prohlížeče než Internet Explorer, na to bych moc nesázel. Prostě to nedělejte. A jestli na tom opravdu trváte, tak alespoň ty opravdu triviální možnosti zobrazení zdrojáku (přes menu) odfiltrujete takhle: - na straně serveru zakažte přístup všem prohlížečům jiným než IE5, IE5.5 a IE6 (IE4 bych radši taky zakázal a IE7 bych taky zakázal) - V IE zrušte zobrazení všech ovládacích prvků prohlížeče a zakažte pravé tlačítko myši Kdysi byl tohle celkem spolehlivý způsob jak na BFU, dneska když alternativní prohlížeče mají v ČR už čtvrtinu trhu už tím akorát naštvete uživatele. Kdyžtak se mrkněte na www.tipcars.com tam je to aplikované. Mimochodem je to názorný příklad toho, jak to akorát prudí uživatele... jestli chcete úplný BFU návod jak získat zdroják té stránky bez použití jakýchkoliv sofistikovaných metod a čehokoliv jiného než IE, tak: - otevřete si www.tipcars.com a zasurfujte dovnitř té aplikace - otevřete si nové okno a napište www.tipcars ...jelikož jste navštívili i adresy uvnitř té aplikace, nabídne vám automatické dokončování i ty adresy. Tak si vyberete nějakou pěkně dlouhou - a jste uvnitř té aplikace, ovšem máte menu a adresní řádek. V menu si vyberete Zobrazit - zdrojový kód... Mimochodem, vedlejší produkt toho řešení jako Tipcars je: zkuste si přes nějaký vyhledávač najít třeba inzeráty na prodej Felicií (například google "škoda felicia prodej"). Kolik inzerátů umístěných na tipcars tam najdete? Žádný. Kolik jich tam skutečně je? Asi 2500. Takže asi tak. |
||
Bubák Profil |
#3 · Zasláno: 28. 8. 2006, 12:59:34 · Upravil/a: Bubák
na straně serveru zakažte přístup všem prohlížečům jiným než IE5, IE5.5 a IE6
Tak přijde šikovný maník, co si do Firefoxu přihodí šikovné rozšíření a můžou jít do míst, kde končí záda, a aby to bylo každému jasné, nemám na mysli ramena ;-) www.czilla.cz/doplnky/rozsireni/user-agent-switcher/ A aby to přátelům prohlížeče Opera nebylo líto, tak na vstupní stránce klepnout pravým myšítkem a v Editaci místních nastavení na kartě připojení dáme "Maskovat se jako Internet Explorer". Na rozdíl od "Identifikovat se jako Internet Explorer" se to nedá žádným způsobem odhalit. Přeji uživatelům moderních prohlížečů hezkou zábavu na pochybných stránkách wéwéwé.tipscars.com Joker Další dva návody (nejen) pro BFU 1. Stisknu CTRL+N = tatáž stránka v novém okně, nové okno umí nové kousky, protože má menu. 2. Stisknu pravé myšítko, hlášky se zbavím klepnutím na kouzelnou klávesu Esc, teprve pak pustím pravé myšítko. Kdo se chce pocvičit, tak na stránce www.volny.cz/cbov/zajimave/naplno.htm rozcestník na stránky, kde je pár funkcí bloknutých, ale namísto přihlouplých hlášek tam jsou návody, jak se s tím vypořádat. |
||
Joker Profil |
#4 · Zasláno: 28. 8. 2006, 14:24:28 · Upravil/a: Joker
Tak přijde šikovný maník, co si do Firefoxu přihodí šikovné rozšíření a můžou jít do míst, kde končí záda
Ale můžete nasadit těžší kalibr... například před stránku předřadit kontrolní stránku, která se zobrazí jen po nějaké ie-only javascriptové konstrukci a následně kontrolovat referer ;-) Heej, ale to s tím podržením myšítka je dobrej trik, to jsem neznal :-) Zkusil jsem to trochu víc vyzkoušet a moje zjištění: - Pokud pustíte pravé myšítko až potom co (jakkoliv) potvrdíte tu hlášku, menu se objeví, a to dokonce i pokud blokujete další události, jako třeba onclick, onmouseup - Dokonce funguje i toto: v těsném sledu za sebou klikněte pravým myšítkem, potvrďte tu hlášku a znovu klikněte pravým myšítkem. Napodruhé se menu objeví :-) Jo a jen tak mimochodem, k tomu vypínání JavaScriptu... v posledních verzích Internet Exploreru se ve výchozím nastavení musí naopak Javascript povolit zvlášť pro každou stránku, kterou navštívíte. Takže pro jeho vypnutí stačí neudělat nic, což myslím zvládne i ten největší trotl :-) PS.: Bezva, už jsem se bál, že tohle téma bude akorát odrazování někoho v tom tyhle věci na své stránky aplikovat, ale tady se člověk i dozví, jak je ještě pohodlněji obcházet :o))) |
||
Plaváček Profil |
#5 · Zasláno: 28. 8. 2006, 14:30:56
Bubák
Moc pěkné :) |
||
krteczek Profil |
#6 · Zasláno: 28. 8. 2006, 16:32:09
myslím že po této ukázce už je dotyčnému jasné proč je jeho snaha zbytečná :-)
|
||
venca163 Profil |
#7 · Zasláno: 28. 8. 2006, 16:47:46
Dokonce funguje i toto: v těsném sledu za sebou klikněte pravým myšítkem, potvrďte tu hlášku a znovu klikněte pravým myšítkem. Napodruhé se menu objeví :-)
je to geniální a světe div se, funguje to=) |
||
Pachollini Profil |
#8 · Zasláno: 28. 8. 2006, 17:12:11
BFU zdrojový kód nezajímá a pokud tomu někdo jenom trošičku rozumí, dostane se k němu: (Nový řádek znamená enter :-)
telnet www.jakpsatweb.cz 80 Trying 217.11.242.16... Connected to master.xhost.cz. Escape character is '^]'. GET /katalog/css.html HTTP/1.1 Host: www.jakpsatweb.cz HTTP/1.1 200 OK Date: Mon, 28 Aug 2006 15:08:58 GMT Server: Apache Last-Modified: Sat, 05 Aug 2006 17:00:34 GMT ETag: "30281d-464b-2eeb9080" Accept-Ranges: bytes Content-Length: 17995 Vary: Accept-Encoding Cache-Control: max-age=300 Expires: Mon, 28 Aug 2006 15:13:58 GMT Content-Type: text/html <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"> <html> atd. |
||
Časová prodleva: 4 dny
|
|||
And Profil |
#9 · Zasláno: 1. 9. 2006, 18:05:39
order deny, allow
deny from all Co to znamená??? |
||
llook Profil |
#10 · Zasláno: 1. 9. 2006, 18:36:04
And
Tak se v serveru Apache nastavuje zákaz přístupu ke všem souborům v adresáři úplně všem (uživatelům se zobrazí chybovka 403 Forbidden). Asi to bylo myšlený jako vtip. |
||
Joker Profil |
#11 · Zasláno: 1. 9. 2006, 21:10:27
And
Ten návod zakáže přístup k souboru v adresáři všem (kdo se připojí přes HTTP). Takže místo stránky všichni uvidí jen chybu 403. Jediný spolehlivý způsob, jak zabránit zobrazení zdrojáku. Tady jsem to myslel jako vtip, nicméně je tu ještě jedno téma, kde se někdo ptal jak zabránit aby si stránku mohl někdo jakkoliv stáhnout.. tak potom je tohle správná odpověď. |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
Anonymní Profil * |
#12 · Zasláno: 8. 11. 2006, 17:40:01
Nazdar všichni - zajímalo by mne, jestli někoho z vás napadlo, že se všechny navštívené stránky dočasně ukládají na disk do adresáře windows/ (off-line pages) - takže stejně nemá cenu nic schovávat, natož javascriptem, kterej ubejde každej, kdo zna rozdil mezi JAVOU a JAVA SCRIPTEM (viz. jak vypnout v exploreru javascript).
|
||
k Profil * |
#13 · Zasláno: 8. 11. 2006, 17:48:29
nejlepsi je nacpat ten kod do jednoho radku. Nikdo to poradne lustit nechce a navic se hafo snizi velikost html souboru.
|
||
koudi Profil |
#14 · Zasláno: 8. 11. 2006, 18:11:39
k
Proč luštit. Copy&paste třeba do PSpadu a pak HTMK - Přeformátovat html kód. |
||
k Profil * |
#15 · Zasláno: 8. 11. 2006, 18:19:56
Ja osobne bych si s tim tolik prace nedal a vys.. se na to:)
|
||
Bubák Profil |
#16 · Zasláno: 8. 11. 2006, 18:39:51
k
nejlepsi je nacpat ten kod do jednoho radku. Tohle "rozlouskne" i nejpoužívanější prohlížeč, když dám uložit ;-D Já osobně touto "vlastnost" považuji za nevýhodu, protože je spousta kvalitních nástrojů na přeformátování HTML kódu. navic se hafo snizi velikost html souboru S jde souhlasit pouze částečně, ale většina webů používá gzip komprimaci a sled bílých mezer se komprimuje velice dobře. Proto bych se u (X)HTML prvé řadě zajímal o gzip. Nehledě na to, že mnohem větší možnosti na snížení velikostí souborů jsou u obrázků. |
||
peta Profil * |
#17 · Zasláno: 9. 11. 2006, 16:12:17
*Čvachta*
" Nebo jsou různé kódovače kódů. Používají ale js. Nejsou validní. Sou na *****. Dlouho se to načítá. Neuchrání tě to. " Tak jako, ze jsi narazil zrovna na zmetek, za to nemuzu. Jakesi kodovani pouzivam na teto strance: http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm Kde vlastne provadim to, ze generuji odkazy z misto 80k zdroje posilam jen 50k. Ze by se to generovalo nejak extremne dlouho jsem si ani nevsiml. To spis, kdybych tam mel TABLE a bylo to v IE. " llook zatemňovač kódu (tzv. obfuskátor, anglicky obfuscator) *Čvachta* Tyhle věci sem jednou ze zvědavosti zkusil - uz to neudelam ! Tak pracáckej kód - horší než z WORDU. " :))))))) Martin Kuželka " Můžete mi někdo dát jeden rozumný důvod, proč zakazovat zobrazení zdrojového kódu, nic mě nenapadá. " Ne :) Nic rozumneho mne nenapada, proc schovavat kod. Leda zbrzdit vyvoj? :) JS efekty lze schovat pod licence. Treba nektere drag&drop pry jsou linecovane, ale nevim v cem to spociva Acci "Pomocí rámců? Dá se to obejít vejmi jednoduše. Stačí ve FF kliknout pravým tlačítkem myši na rámec, dát Tento rám » Zobrazit zdrojový kód. Vůbec nic složitého." To umi i IE, jen to nezvyraznuje jako zdroj ramce a nebo se pouzije ten wget. Klik "nový trik atd... A on ne že by se třeba podíval po internetu na něco nového, on si to drze jenom okopíruje" :))) Tim lepe, ne? Ale s tim za svoje uz to az tak fajn neni. Ale pokud to vylozene nenapise, ze to je jako jeho, tak mi to prijde jako fajn, kdyz se pekne veci siri. Nechtel bych o tom spekulovat, ale mam pocit, ze moderni win je tezce okopirovany linux, ze NTFS v podstate funguje uplne stejne jako jedna z fat linuxu a mam pocit, ze i konstrukci winu v podstate predelali na podobnou linuxu. Ale o to nejde. Jde o to, ze to udelali cele a neokopirovali linux. A dulezite je, ze to konecne funguje rozumne :)) -------- Existuje jedno jedine reseni, prakticky pouzitelne ze 60% a to win-zip komprese pres activeX. (nevim ted, jak se to jmenuje a vola, protoze to nepouzivam) Jednak se tim snizi datovy tok, kdyz je webka zazipovana a druhak je to zasifrovane. Nevyhoda je, ze sikovnejsi clovek si to zobrazi z temporary inet. Aspon mi se to uspesne podarilo. Ale uz je to trosku slozitejsi operace a 8/10 lepsich uzivatelu ji nezvladaji. Dalsi nevyhoda je, ze to je zalezitost IE, cili 70% prohlizecu. |
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0