Autor Zpráva
MirekL
Profil *
Zdravím. Potřeboval bych nakopnout. Na http://lorenc.info/3MA381 mám pod levým menu obrázek (jako stín). Dal jsem margin i padding na 0px, ale v IE mi to pořád odskakuje kousek pod menu. Ve FF a Opeře je to ok. Kde mám chybku?

Díky. Nějak to nemůžu najít.
Miloš
Profil
V IE ti nic neodskakuje, ono to tak jen vypadá – hýbe se ti poloha borderu při :hover stavu, ale jinak je to v jedné lajně:

MirekL
Profil *
Asi jsem se nepřesně vyjádřil - jde mi o ten stín pod poslední položkou menu - pod "Odkazy"

Jinak pod tím logem nechci mít při :hover podtržení - to musim taky dořešit...
Miloš
Profil
Už to mám – ten bílý flek je mezera, která vznikla odřádkováním:
<img alt="Lorenc menu-stin" src="default_files/menu-sti.gif" width="189" height="8" class="nula"/>
</div>


Když </div> nacpeš hned za ten img:
<img alt="Lorenc menu-stin" src="default_files/menu-sti.gif" width="189" height="8" class="nula"/></div>
bílý flek je fuč.
Miloš
Profil
Dále – ten border při hoveru zrušíš tak, že logo obalujícímu a:hover ten border zakážeš:

<a href="http://lorenc.info/3MA381/index.htm" … id="imglogo">
#imglogo {border-bottom: none;}

Objevuje se ti tam proto, že a:hover {border-bottom: 1px #4F81BD dotted;

***

A když už tak koukám na to tvé CSS, dala by se řada věcí zjednodušit:

margin: 0; místo margin: 0px 0px 0px 0px;
padding rovněž tak

font-family: Verdana;
A co ten, kdo nemá verdanu? Tušíš, jaká jsou různá výchozí písma? čím se to zobrazí?
Doporučuju toto: font-family: Verdana, "DejaVu Sans", sans-serif;

Podobn font-family: helvetika; — krom toho, že je to helvetica, tento font v systému nemám, windowsy použijou arial.

font-size nenastavuj v pt nebo px. protože to v IE nepůjde zvětšit.
Používej procenta nebo klíčová slova (a nebo, pokud nastavíš pro body font-size v procentech, pak i jednotku em).

Toto:
.tab-invisible{margin-right:150px}
.tab-e{ margin-right:150px}
.tab-excel{margin-right:150px}
.tab1{margin-right:150px}
table{margin-right:150px}


zjednodušíš takto:
.tab-invisible, .tab-e, .tab-excel, .tab1, table {margin-right: 150px}

Dál už se mi to nechce procházet, snad to stačí.
MirekL
Profil *
Díky moc za rady. Jdu to zapracovat.
MirekL
Profil *
Tak jsem to upravil podle tvojich rad - ještě jednou díky. Není mi sice jasný, proč u toho loga muselo být id a nestačilo class, ale když to funguje tak je to dobrý.

Kdyby byly další návrhy k css nebo webu celkově, tak budu rád. Snesu i kritiku ;-)
Str4wberry
Profil
Odpovídám MirkoviL:
„Kdyby byly další návrhy k css nebo webu celkově, tak budu rád. Snesu i kritiku ;-)“
Na to tu máme oddělení Názor na stránku.
MirekL
Profil *
Str4wberry:
Já vím. Hodím to tam
Miloš
Profil
MirekL
ID dávám těm prvkům, které se na stránce vyskytujou jen jednou.
Class dávám těm prvkům, které se na stránce vyskytují vícekrát.
Protože tam byl takový problematický prvek jen jednou, použil jsem ID, ale klidně tam můžeš dát class.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: