Autor Zpráva
majeq
Profil *
jak se delají normalni HTML stranky?
pomoci poznamkoveho bloku nebo vizualniho ediroru?
Joker
Profil
Co je to "normální HTML stránky"?

Například moje "normální HTML stránky" jsou obvykle generované PHP skriptem.
Ale když už je píšu, tak v PSPadu. V Poznámkovém bloku to je docela vopruz.
Měsíček
Profil
mě se více líbí poznámkový blok :-)) a doporučoval bych ho spíš než PSPad i když je pravda, že každý něco postrádá, PSPad hlavně přehlednost :-))
Manq
Profil
doporučoval bych ho spíš než PSPad
Důvod?
Joker
Profil
Měsíček
doporučoval bych ho spíš než PSPad
Heh? Možná pro masochisty. Jednak teda když na to přijde, PSPad může vypadat stejně jako ten Poznámkový blok a jednak v Poznámkovém bloku není vůbec nic, ani blbé číslování řádků, vůbec nemluvím o zvýraznění syntaxe, přeformátování kódu, zvýraznění související HTML značky nebo náhledu kódu v prohlížeči...
Nox
Profil
Měsíček
Začni tu tvorbu dělat pořádně a poznáš...vypadá to žes viděl tak možná screenshoty

Ikdyby byl PSPad komerční a seriózně vytvářený tak i tak si myslím,
že je to vynikající soft..a když to je navíc free...
Měsíček
Profil
Nox a další :

:-- PSPad jsem používal tak 2 roky má tisíce funkcí a musím říct tvrdě zbytečných, mnoho věcí dělal za mě a tak jsem byl pozadu, poznámkový blok mi připadá rychlejší a jednodušší pro psaní i více jsem si na něj zvyk, nikomu ho nenutím, ale myslím, že na tvorbu jednoduchých stránek je lepší poznámkový blok aneb každý jsme jiný, jestli někdo potřebuje zvýraznění syntaxe, či číslování řádků tak si hold bude muset sehnat něco jiného než PB :-)
Railbot
Profil
jestli někdo potřebuje zvýraznění syntaxe, či číslování řádků
Ono bez toho jde vůbec nějak fungovat? Šmarja...stáhni si alespoň Notepad++ pokud nechceš být za troubu.
Joker
Profil
Měsíček
Když mi třeba Javascript nebo PHP napíše "Chyba na řádku 182", tak se číslování řádků skutečně velmi hodí ;-)
Já bych řekl, že Notepadu začnou chybět funkce, pokud budu psát cokoliv delšího, než jednoduchou stránku se zhruba dvěma odstavci.
Třeba už jenom nastavit kódování stránky je v Notepadu problém, v PSPadu už mám základní kostru HTML připravenou, a tak dále, a tak podobně, až po takové maličkosti jako že v PSPadu vložím značku <br> rychleji (ctrl+enter), než v Notepadu vůbec napíšu "<" (AltGr+<)

poznámkový blok mi připadá rychlejší a jednodušší pro psaní
Ufff, rychlejší na jakém počítači probůh? :-)
Tak na Pentiu II s 32MB RAM bych tomu možná věřil.
shaggy
Profil
Ja som veľmi dlhú dobu fungoval na 1st page 2000 + notepad. Odkedy robím aj trošku do php, tak si PSPad neviem vynachváliť. Nevidel som žiadnu platenú alternatívu, ktorá by sa vyrovnala PSPadu.
Takže na "normálne HTML stránky" potrebuješ znalosti (napr. z jakpsatweb.cz) a inteligentný editor (napr. PSPad).
Měsíček
Profil
Joker : Chyba na řádku XXX stačí dát [Úpravy] - přejít na řádek ... lépe řečeno, každý si příjde na něco jiného mě se líbí notepad, protože si chci vše udělat sám, jestli jste odlišní což jste tak to dělejte podle sebe, vždyť proč je tolik programů ? Právě kvůli tomu ;)
Railbot
Profil
Měsíček
protože si chci vše udělat sám
Jak říká Joker, pro něco většího než primitivní stránky s pár tagama je to nepoužitelné. Naopak člověk ocení, že si práci může různě ulehčit a hlavně zrychlit. Ale na to přijdeš časem sám.
Joker
Profil
Měsíček
No budiž, jen mi pořád není jasná byť jediná výhoda Notepadu. Vždyť PSPad je vlastně totéž, akorát když chci, může mi ušetřit spousty otravných rutinních činností.
Pokud někdo tvoří jen jednoduchý HTML kód a nemá ambice v budoucnu tvořit složitější anebo jakkoliv programovat (třeba Javascript, PHP) a nepotřebuje ani studovat cizí HTML kód, pak je Notepad dostatečný, ale pro lidi co se do téhle definice nevejdou ho rozhodně doporučit nemůžu.
majeq
Profil *
ja mel na mysli spíš třeba dreamweaver vs notepad
Joker
Profil
majeq
ja mel na mysli spíš třeba dreamweaver vs notepad
Spíše řekněme textové vs. WYSIWYG editory ;-)
Za mě platí odpověď v mém prvním příspěvku: PSPad :-) (to je textový editor)
Měsíček
Profil
Tak právě jsem teď koštoval asi 6 těchto editůrků včetně PSPad, ale vrátil jsem se k poznámkovému bloku, nevím proč, že by zvyk ?

P.S : Joker : tvořit složitější aplikace se v PB dá, já jsem dělal skripty o velikosti 50Kb (800 řádků) a vyznal jsem se v tom .
Joker
Profil
Měsíček
tvořit složitější aplikace se v PB dá
Stejnětak se dá vykopat studna zahnutým klackem či rozdělat oheň s pomocí kůry a klacíku. Přesto to (skoro) nikdo nedělá, proč asi? :-)
Upřímně si nedokážu představit, jak by tvorba aplikací v Notepadu mohla být v něčem výhodnější, než v PSPadu.
Když dám pár příkladů:
- Mám zakomentované třeba tři stránky kódu a najedu na náhodný řádek. Jak v Notepadu jednoduše zjistím, jestli jsem uvnitř nebo vně komentáře? (v PSPadu podle barvy textu)
- if(issset($_POST["neco])){ - jak v notepadu snadno zjistím, že tam mám překlep (v PSPadu: issset není tučně -> je tam chyba)
- $blok = substr($this->html[$sablona], $startpos+strlen($blok_start),($endpos-($startpos+strlen($blok_start -jak v Notepadu snadno zjistím, kolik závorek teď uzavřít? (V PSPadu: jednak se mi závorky vkládají automaticky párově a jednak se při uzavírání zvýrazní související závorka)
- 50 řádků kódu, <div id="neco">, 150 řádků kódu, </div></div></div>. Jak jednoduše poznám, co z toho je konec prvku "neco"? (v PSPadu: najedu na začáteční <div> a koncová značka se mi barevně zvýrazní, nebo stisku ctrl+shift+T)
- Pokud pro přehlednost používám odsazení a třeba 3/4 obsahu stránky uzavřu do nového prvku, jak potom zachovám správné odsazení? (v PSPadu: označím vnitřek značky a stisknu TAB)
- Potřebuju na web dostat třeba tabulku běžců:
1. Franta ... 10.37
2. Pepa ... 10.52
atd, třeba 200 řádků. Na stránce to chci mít jako tabulku:
<tr><td>1.</td><td>Franta</td><td>10.37</td></tr>
<tr><td>2.</td><td>Pepa</td><td>10.52</td></tr>
V PSPadu je to práce tak na minutu, dvě. A v Notepadu?
...další desítky příkladů by mohly následovat. Všechny ty problémy jsem už někdy řešil, všechny kromě toho posledního jsou relativně běžné.
majeq
Profil *
ja mel na mysli spíš třeba dreamweaver vs notepad
Spíše řekněme textové vs. WYSIWYG editory ;-)


PSPad je textowy nebo WYSIWYG editor?
a jestli je textowy (tusim ze ano) tak se prestante hadat jestli notepad nebo PSPad a odpovezte mi prosim konecne na mou otazku.
Joker
Profil
majeq
Ne textowy, ale textový editor. Psal jsem to už o 3 příspěvky výše.
Leinad
Profil
majeq - já radím spíše textové editory. Pokud někdo má použitelný WYSIWYG, nevadí mi(mimochodem: učil jsem se i čtením HTML od WYSIWYG). I když jsem mírně alergický na wordHTML.
V poznámkovém bloku se dá psát, za určitých okolností umím(nechci čekat, krátký kód, rychlooprava ne na mém PC..), ale proč dělat věci jednoduše, když to jde složitě. V poznámkovém bloku ještě lze psát každý znak(i prostého textu) alt+ACSII# abych se nenudil.
Měsíček
Profil
majeq :

my se nehádáme jen zdělujeme své rozlišné názory a pohledy na věc.

Najdi si na wikipedii tyto dva pojmy : WYSIWYG , editor ;)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0