Autor Zpráva
dod2
Profil *
chci umístit levé menu na web pomocí CCS pozicování. A pokud jsem tomu dobře pochopil tak levé menu musí být napsaný v každý stránce tj. bude můj web začínat asi nějak takto????
<html>

<div id="leve-menu">
<table width="120px">
<td class="tlacitko"><a href="/stranka.htm" class="tl">HOME</td>
</tr>
<tr>
<td class="tlacitko"><a href="onas.htm" class="tl">O NÁS</td>
</tr>

atd...
atd...
a potom přijde na řadu samotná stránka

<div id="obsah">

nejdě udělat něco, že bych jenom hodil link, že menu je v nějakém souboru, aby se to načetlo samo? Ale nelíbí se mi iframe.
Díky za info
Ivorius
Profil
jj, zkus pouzit fci include. tvuj hosting ale musi podporovat php. pak to bude vypdat takto:

<html>
<body>
<?php
include menu.php;
?>
<div id="obsah>
.......
..
..
.</body>
</html>
Uložíš to jako něco.php

Nezapomeň si vytvořit menu.php, kde bude to tvé menu, které se bude vkládat na stránku.
<div id="leve-menu">
<table width="120px">
<td class="tlacitko"><a href="/stranka.htm" class="tl">HOME</td>
</tr>
<tr>
<td class="tlacitko"><a href="onas.htm" class="tl">O NÁS</td>
</tr>
....
Ivorius
Profil
Doporučuji i to menu předělat kompletně do CSS layoutu.

Zapomněl jsem dodat, že všude tam kam budeš chtít vložit to menu, stačí už jen dávat
<?php
include menu.php;
?>
dod2
Profil *
Ivorius: php můj hosting podporuje, ale jsem začátečník a PHP moc no vlastně nerozumím... tak jsem chtěl něco v rámci html a css jestli se to dá nějak udělat.....
Ivorius
Profil
dod2: není na tom vůbec nic složitého, představ si, že fce include je něco jako vkladač obsahu. Prostě vezmeš určitou část a pak jí fcí include vložíš kam chceš a na kolik stránek chceš.

Myslím že v rámci html, toho nejde dosahnout. Musel bys použít javascript a to už se mi jeví lepší php.
mat
Profil
dod2

pročti si tohle: http://www.jakpsatweb.cz/include.html - include v php opravdu nic není, jen ale nesmíš zapomenout, že všechny soubory, kam něco includuješ, musí sami mít příponu .php - musíš tedy všechny soubory neco.html, kam vložíš includované menu, přejmenovat na neco.php
dod2
Profil *
mat: tuhle část webu jsem už četl a docela to chápu, ale největší obavu mám z tvorby toho MENU v PHP. To se musí něco instalovat do PC a na web nebo co.... a potom ten jazyk neznám... takže budu muset asi ještě něco dostudovat...
habendorf
Profil
ale největší obavu mám z tvorby toho MENU v PHP

Ale ty ho uděláš normálně v html. Pak jen použiješ php fci include, nic na tom není.
dod2
Profil *
habendorf, takže stačí udělat menu v html, přejmenuji soubor na něco.php???

asi mám nějakou mezeru v základech abych pochopil rozdíl mezi PHP a HTML :-((((
habendorf
Profil
habendorf, takže stačí udělat menu v html, přejmenuji soubor na něco.php???

Ano, přesně tak. Koncovku php musí mít soubor, do kterého se vkládá. Vkládaný soubor může mít v podstatě jakoukoliv.

Schematicky:
soubor menu.html obsahuje:
<a>odkaz1</a>
<a>odkaz2</a>

index.php obsahuje:
cokoliv
<?php include('menu.html') ?>
cokoliv

Vyzkoušej.
dod2
Profil *
jenon pro představu, (když jsem dával na ohodnocení svůj webík, řekli jste mi,že mám něco udělat s menu na webu www.labradorka-anne.com) takže na tom pracuju....

habendorf: nemůžu zkusit pokud nemám ještě nainstalovanou podporu PHP skriptů... takže zkusím doma :-)

potom už jenom v rámci ccs pozicování a margin budu centrovat stránky na střed a snad to bude O.K.

zatím díky...
habendorf
Profil
nemůžu zkusit pokud nemám ještě nainstalovanou podporu PHP skriptů... takže zkusím doma

Můžeš to zkusit přímo online na serveru, taky jsem to tak dělal.
dod2
Profil *
habendorf: nechápu??? to mám nahrát na web ten soubor neco.php a tam potom si jej prohlédnu????
mila
Profil *
A co tahle rámce? Vím, že to není profi, ale proč chodit s tankem na zajíce?
dod2
Profil *
mila: jaká rámce??? myslíš jako frame nebo iframe???
habendorf
Profil
to mám nahrát na web ten soubor neco.php a tam potom si jej prohlédnu????

Jo, a musíš tam nahrát i ten vkládaný, samozřejmě.
Anonymní
Profil *
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.K. takže menu v PHP už mám a ještě dotaz k odkazům...

pužíval jsem rámy, a odkazy z menu byly vždy do vedlejšího rámu, a teď ty odkazy vlastně budou směřovány do stejného okna jako je to menu???? Protože levé menu a text v pravo bude vlastně ve stejným souboru???
Anonymní
Profil *
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.K. takže menu v PHP už mám a ještě dotaz k odkazům...

pužíval jsem rámy, a odkazy z menu byly vždy do vedlejšího rámu, a teď ty odkazy vlastně budou směřovány do stejného okna jako je to menu???? Protože levé menu a text v pravo bude vlastně ve stejným souboru???
Ivorius
Profil
budeš odkazovat normálně na tu stránku, kterou chceš aby se zobrazila. <a href="neco.php">Nejaka stranka</a>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.