Autor Zpráva
Vondráček
Profil *
Mám otázku

potřeboval bych tento výpis vložit do více stránek, třeba po pěti výsledcích a za živého boha mi to prostě nejde.

<?
$adresar = opendir("freevzhledydata");
readdir($adresar);
readdir($adresar);
while ($soubor = readdir($adresar)){
include "rozcestnik-freevzhledy.php";
}
?>

pomůže mi někdo dopsat tento zdroj?
Je to umístěno na hostingu bez mysql.....
Joker
Profil
Co na tom nejde?
Nemůže to být třeba tím, že stránky jsou v různých adresářích a tak cesta v opendir není vždy platná?

Každopádně místo za živého boha mi to prostě nejde by bylo lepší poslat chybovou hlášku nebo bližší popis problému.
Vondráček
Profil *
ne ne tenhle script je v pohodě, jde mi o to nějak tam dopsat aby, když je ve složce třeba 12 souborů, tak aby to vypsalo na jedné stránce 5 na druhé také 5 a na třetí zbytek.

Prostě k tomu nemohu dodělat jakékoliv stránkování - prostě vokno....
Joker
Profil
Vondráček
Jo ach tak...

Tak taková primitivní metoda je:
$pocet = 10; // počet na stránce
// aktuální stránka se načte z proměnné stranka předané přes GET
if(isset($_GET["stranka"])) $stranka = intval($_GET["stranka"]);
if(empty($stranka) || ($stranka < 1)) $stranka = 1;
$i = 0;
// od kterého do kterého se bude zobrazovat
$minimum = $pocet * $stranka-1;
$maximum = $pocet *$stranka;
$adresar = opendir("freevzhledydata"); 
while (($soubor = readdir($adresar)) && ($i < $maximum)){ 
if(($soubor == ".") || ($soubor == "..")) continue; // přeskočení aktuálního a nadřazeného adresáře
$i++;
if($i < $minimum) continue; // přeskočení výpisu před aktuální stránkou
include "rozcestnik-freevzhledy.php";
}


(edit: oprava závorek ve skriptu)
Vondráček
Profil *
Takhle nějak jsem to dělal, ale prostě to nejde.

ani tento příklad mi nejde...
Hlásí:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /www/doc/www.mujweb.cz/www/stranka.php on line 4
djlj
Profil
Vondráček
Jokerovi tam chybí uzavírací závorka u podmínky na třetím řádku. Příště se zkus i podívat na to, co kopíruješ.
Joker
Profil
Jokerovi tam chybí uzavírací závorka u podmínky
njn. Skoro u jakéhokoliv mého delšího skriptu napsaného "z voleje" se dá spolehnout na to, že tam někde bude chybět uzavírací závorka u podmínky :)
Vondráček
Profil *
Tak tady asi bude chyba.

Tu závorku jsem tam dával, ale stejně to nefunguje.
Otázkou je zda jsem ji vložil správně...

$pocet = 10; // počet na stránce
// aktuální stránka se načte z proměnné stranka předané přes GET
if(isset($_GET["stranka"])) $stranka = intval($_GET["stranka"]));
if(empty($stranka) || ($stranka < 1)) $stranka = 1;
$i = 0;
// od kterého do kterého se bude zobrazovat
$minimum = $pocet * $stranka-1;
$maximum = $pocet *$stranka;
$adresar = opendir("freevzhledydata");
while (($soubor = readdir($adresar)) && ($i < $maximum)){
if(($soubor == ".") || ($soubor == "..")) continue; // přeskočení aktuálního a nadřazeného adresáře
$i++;
if($i < $minimum) continue; // přeskočení výpisu před aktuální stránkou
include "rozcestnik-freevzhledy.php";
}
Vondráček
Profil *
Koukám to je hloupost ten script..... tam ta závorka nemůže být.....

Kde tedy má být tauzavírací závorka? Mě se nezdá že by tam byla nějaká otevřená..
Vondráček
Profil *
Dodnes jsem to fakt nevyřešil, please help......
ninja
Profil
Vondráček: a co ti to ted dela nebo nedela? Nejaka chybova hlaska?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Vondráčka:
please help
Jestli neumíš poprosit česky, tak si jdi pro radu třeba do Mongolska.

Kde tedy má být tauzavírací závorka?
Předpokládám, že přesně tam, kam ji do svého příspěvku po upozornění doplnil Joker.
Vondráček
Profil *
Super omlouvám se za to že nepoužívám češtinu, ale zkoušely jste to?
Mě to zobrazí vždy jen dva výsledky, přitom jich ve složce mám přes třicet...
Pokud dám proměnou ?stranka=2 nezobrazí mi to už nic a to ani při 3,4,5.... atd...

Kopíruji tu přesné znění toho scriptu a vůbec si ho neupravuju....

Fakt nevím, vypadá že by to mělo fungovat.... zkoušel jsem to i na jiných hostinzích, ale taky špatně....

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: