« 1 2 3 »
Autor Zpráva
Bred
Profil *
Když chci aby si někdo klikl třeba na videa tak chci aby URl ukazovalo takhle http://stranka.cz/videa/humor/ jak to mám udělat aby to ukazovalo takhle ?
Str4wberry
Profil
<a href='http://stranka.cz/videa/humor/'>videa</a>
yFang
Profil
Str4wberry
Nevím jestli by se neměly použít uvozovky:
<a href="http://stranka.cz/videa/humor/">videa</a>

Záleží na dtd, buď nic nebo uvozovky, myslim. ;)
kletely
Profil
Bred
Kompletne to odkazy.html
Bred
Profil *
Ale já nemyslim todle :-D .. já jako myslim, že většina stránek URl nahoře se zobrazuje jako třeba www.nejaka-stranka.cz/neco.html prostě že na konci je přípona html ale u některých to není., tam prostě není nic jenom www.nejaka-stranka.cz/neco/ bez té přípony html na konci... todle sem myslel :-)
Manq
Profil
hledej mod-rewrite.
Řeší se to tu denně nejméně 5krát.
Gekon
Profil
Bred
Nastuduj si něco o mod_rewrite a .htaccess
djlj
Profil
yFang
Je to jedno.
Dranel
Profil
yFang
Není to jedno? Myslím s jednoduchejma/dvojitejma uvozovkama
yFang
Profil
djlj,Dranel
Tak jo, tak je to jedno.
Backflip
Profil
www.nejaka-stranka.cz/neco/
To neco je název složky, zobrazí se většinou index.html/index.htm kterej je v tý složce, ale co když tam index není: Dělal jsem pokus,tak (pokud se to vůbec načetlo) to načetlo to první stránku abecedně. POZOR!!! Pokud tam ten index nemáš, nespoléhej se na abecedně první stránku, dělá to obrovský brikule a většinou to načte Page not found nebo adresářový strom složky!!!

PS: Pokud nevíš, co to jsou brikule tak mi napiš, já ti to vysvětlím... :-)
Dranel
Profil
Backflip, Bred
Takhle dělat strukturu je úplně zbytečná práce podle mě. Z pohledu seo je to to samý jako když dáš klíčový slovo do názvu souboru + přípona. Jediný co ti to přinese je 2x práce navíc (první při dělání a pak při mazání, když zjistíš jaká je to hrůza)

Bred
Kdyžtak se to dělá www.example.cz/neco (bez lomítka na konci)
Hlavně to nedělej tak jak ti doporučoval Backflip - podle mě blbost (snad se připojí i další)

Jako příkladovou stránku prosím používejte www.example.com, za tímto účelem vytvořenou.
djlj
Profil
Hlavně to nedělej tak jak ti doporučoval Backflip - podle mě blbost (snad se připojí i další)
Záleží na konkrétním případě. Nezatracoval bych ani jeden způsob…
kogli
Profil *
Na tu otázku: Myslím že jestli si chceš udělat to co tu říkáš Brede, udělej adresář XXX (například XXX) , a vlož do něj index.html (html nebo php nebo tak.), a bude to fungovat:
www.example.com/XXX/
nebo:
www.example.com/XXX/indey.html
. Nevim to jistě ale myslim že je to tak. Mám to tak na webu s fórem.


Upraven odkaz na example.com. Gekon
Backflip
Profil
Dranel: Hlavně to nedělej tak jak ti doporučoval Backflip - podle mě blbost
Samozřejmě záleží na hostingu nebo na systému, pokud máš vlastní server. Všude se to chová jinak. Většinou se to opravdu snaží načíst index složky. A to lomítko na konci to je úplně jedno jestli tam je nebo není: Když dáš do Průzkumníka C: nebo C:/, tak ti to tak jako tak otevře disk C...

kogli
Vždyť tohle se snažím celou dobu říct!
Railbot
Profil

Vždyť tohle se snažím celou dobu říct!

Je to blbost.
Backflip
Profil
Co je zase blbost?!
Timy
Profil
Backflip
Už jsi slyšel o mod_rewrite?

A to lomítko na konci to je úplně jedno jestli tam je nebo není:
Není, /stranka a /stranka/ jsou dvě rozdílné adresy.
Backflip
Profil
Hm já pracuju spíš s čistým HTML, občas do toho dám CSS... PHP, JavaScripty, .htaccess, tomuhle moc nerozumím. Ale mně to funguje tak i tak...
Timy
Profil
Backflip
Jistě, že funguje, ale první adresa se přesměruje na druhou.
Railbot
Profil
Backflip
Samozřejmě, že to funguje. Ale je to špatný způsob. Sám řikáš, že tomu moc nerozumíš, tak proč s tím někomu radíš, hm?
Backflip
Profil
Timy
Jo, ale přesměruje to na adresu s lomítkem na konci, a ty tady celou dobu vykládáš, že lomítko na konci je špatně!

Railbot
Radím s problematikou, kam to přesměruje, pokud tam není zadán přímo název souboru, ale nepomáhám s mod_rewrite, kterému, jak sám říkám, nerozumím. To, co se tu řeší, snad do HTML spadá, tak nevidím problém!
Backflip
Profil
Navíc, na začátku HTML souboru by mělo být vždy <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">, polovina stránek to tam nemá. Je to chybně, stejně jako lomítko na konci, přec to v drtivé vetšině případu běhá bez problému.
Timy
Profil
Backflip
Jo, ale přesměruje to na adresu s lomítkem na konci, a ty tady celou dobu vykládáš, že lomítko na konci je špatně!
Nauč se číst, nic takového jsem tady neřekl. Že se to přesměruje poměrně jasně dokazuje, že to jsou dvě rozdílné URL, protože mohu místo toho přesměrování provést jinou operaci.

http://matematika.havrlant.net/objemy-obsahy
http://matematika.havrlant.net/objemy-obsahy/

A nejsou to stejné stránky a nejsou, co?
Backflip
Profil
Omlouvám se za křivdu. Byl to Dranel, kdo to tady přímo napsal:
Kdyžtak se to dělá www.example.cz/neco (bez lomítka na konci) (11. příspěvek odshora)
Takže vůl je tady někdo jiný!
Timy
Profil
Backflip
„Navíc, na začátku HTML souboru by mělo být vždy <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">, polovina stránek to tam nemá. Je to chybně,“
To je taky nesmysl, není chyba nemít na začátku dokumentu <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">. A to hned z několika důvodů:

— nemusím psát v HTML transitional;
— mohu psát v HTML transitional, ale v doctype mohu rozepsat adresu;
— na začátku HTML souboru mohu mít klidně komentář;
— teoreticky bych tam mohl mít i procesní instrukce začínající <?;
— ve starších verzích HTML doctype nebyl povinný vůbec, Chamurappi říká, že není povinný ani dnes a odkazuje se na SGLM.
Backflip
Profil
1) Já myslel doctype obecně, ne přímo tag <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">, ale uvedl jsem ho, protože se tam většinou dává...
2) Že doctype není povinný? Samozřejmě že není, ale měl by se dávat, a jak říkám, polovina lidí ho tam nedává!
habendorf
Profil
Backflip
ale měl by se dávat

Důvod?
Timy
Profil
Backflip
„1) Já myslel doctype obecně, ne přímo tag <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">, ale uvedl jsem ho, protože se tam většinou dává...“
Oká, stále platí druhá a třetí odrážka.

„2) Že doctype není povinný? Samozřejmě že není, ale měl by se dávat, a jak říkám, polovina lidí ho tam nedává!„
„Samozřejmě“? Nevím, zase tak zcela samozřejmé mi to nepřijde, když specifikace HTML 4.01 říká, že tam být musí.
Backflip
Profil
habendorf
Specifikuje typ dokumentu
« 1 2 3 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.