Autor Zpráva
Dranel
Dobrý den,
kde prosím Vás zjistím aktuální velikost stránky? Musím sečíst všechny užité soubory nebo stačí FF -> Nástroje -> Informace o stránce?
Railbot
Dranel
Nestačí. To ukazuje velikost kódu, ne všechno na stránce.
Nox
Dranel
Používám na to FF plugin Firebug, záložka Net
roberta
musíš spočítať všetky súbory. ak sa ti to nechce počítať, tak existujú rôzne analyzátory web stránok, ktoré to spočítajú. (google ti ich pomôže nájsť)
Railbot
Nox
To ukazuje jen velikost všech requestů. Nikoli všech souborů, které dávají ve výsledku celkovou velikost stránky.
Dranel
Už jsem to našel: FF -> Web Developer Toolbar -> Information -> Wiew Document Size

Našlo mi to 96 kB - hned s tím jdu něco dělat... Anebo servery asi smí mít víc než osobní stránky že? :)
Railbot
Dranel
Server je přerostlej počítač, osobní stránky je web. Takže asi myslíš osobní stránky / velké weby / aplikace. To je jasné, že můžou. Jde o charakter toho webu. Těžko můžeš po zpravodajskeém portálu chtít, aby se vešel do pár set kB. V dnešní době už netřeba na to hledět pokud nejde o MB.
Dranel
Railbot
Tím serverem jsem myslel portál... prostě něco jako www.dracidoupe.cz
Takže mě nemusí trápit 100 kB?
Railbot
Dranel
Určitě nemusí.
souki
Dranel
Kde si vzal 36kB?
djlj
http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/index.html
Dranel
souki
Musí být 36kB max velikost aby se to na 56K modemu stahovalo pod 8 sekund (cca), což je maximální doporučená doba stahování stránky. Já mám 10.95 seconds - musím ještě někde srazit...

PS: S mým připojením je to za 4s stažený... ale web nedělám pro sebe.
Railbot
Dranel
Měl bys brát v úvahu, že ta doporučení jsou předpotopní a vůbec neodpovídají dnešním poměrům.
Dranel
Railbot
Ano, již vím, ale stále je lepší mít rychlejší stránky než konkurence...

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0