Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
angita Profil * |
#1 · Zasláno: 29. 12. 2007, 02:42:37
Vytvářím stránky pomocí styly.css a pak jednotlivých html stránek. Hned jako prvni ve styly.css mám toto:
body {background-color: 330066} Pozadí je u všech stránek stejné. Pokud poklepu na kteroukoliv html stránku a otevře se mi v IE, pozadí je zobrazené. Pokud ale kteroukoliv z těchto stránek otevřu přímo v IE pomocí Soubor > Otevřít nebo v IE kliknu na odkaz na další stránku, pozadí se nezobrazí, tzn. je bílé. Zobrazí se až po stisku F5. Vymazala jsem už i Temporary Internet Files, aby se to náhodou nezobrazovalo z paměti, ale nefunguje to. V Mozille to funguje. Nechápu, čím to může být. Poradíte mi? Předem moc děkuju. Zuzana |
||
angita Profil * |
#2 · Zasláno: 29. 12. 2007, 02:44:33
Jo, ještě jsem nenapsala jednu věc. V každém html souboru mám začátek <body> a konec </body> těla. Bez toho by to asi moc nefungovalo.
Zuzana |
||
jL Profil * |
#3 · Zasláno: 29. 12. 2007, 02:56:51
Ahoj,
Je to tím, že před hexadecimální kód barvy se dává křížek, správný zápise tedy je body {background-color: #330066; } Jedna rada na závěr, každou vlastnost ukončuj středníkem. |
||
angita Profil * |
#4 · Zasláno: 29. 12. 2007, 15:15:12
Jo, tak to je jednoduché, jen to vědět. Díky moc i za druhou radu. Hned všechno opravím.
Moc díky. Zuzana |
||
angita Profil * |
#5 · Zasláno: 29. 12. 2007, 16:51:32
Tak jsem to všude opravila, ale bohužel musí být problém ještě někde jinde. Pozadí se chová stejně jako předtím.
Napadne vás ještě něco? Předem moc diky. Zuzana |
||
Mistr Profil |
#6 · Zasláno: 29. 12. 2007, 16:55:47
Odkaž sem chybující webové stránky.
|
||
Kentaur Profil |
#7 · Zasláno: 29. 12. 2007, 17:11:27
Hádám, že je problém bude nejspíš v nastavení prohlížeče.
|
||
angita Profil * |
#8 · Zasláno: 29. 12. 2007, 17:48:03
Ty stránky mám zatím jen v počítači, nejsou vystaveny na webu.
Ještě mě napadlo, jestli nemám chybu v definici: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN"> Asi bych měla spíš použít "Transitional", protože rámy tam zatím nemám a asi mít nebudu. Na začátku jsem to nevěděla. A to nastavení prohlížeče - kde by to mělo být? Mám tu poslední verzi IE 7 a nemám ji moc dlouho. Nevím, jestli se tam při instalaci nějaké nastavení nezměnilo. Zatim moc diky. Zuzana |
||
Kentaur Profil |
#9 · Zasláno: 29. 12. 2007, 18:04:32 · Upravil/a: Kentaur
angita
Při instalaci se tam jistě nic samo zbytečně neměnilo. Vzhledem k tomu, že v tvém počítači může nastat hromada nečekaných převratů vnímání kodu ze všelijakých důvodů (navíc když se chyba objevuje pouze v určitých případech), tak nemáme dostatek vstupních údajů pro rozumnou pomoc, zkus stránky uveřejnit na freehostingu a prohlédnout si tento problém tam. Pokud budou potíže přetrvávat, tak je docela možné (soudím dle zápisu barvy bez # a absence středníku, sice to nemá vliv na zobrazení, ale nevěděla jsi o tom), že jsi někde učinila malichernou chybu v zapisování kodu, kterou ti pouze IE nežere. !DOCTYPE určitě změn, ale v tom nejspíše problém také nebude. |
||
angita Profil * |
#10 · Zasláno: 29. 12. 2007, 20:00:42
!DOCTYPE změněn.
Měla jsem jednu starou adresu, takže jsem to tam vystavila. Je to tady: http://angita.euweb.cz/ Pozadí tam také nefunguje a ještě se tam objevila další chyba - nezobrazují se obrázky v levé polovině. Nevím, čím to je. Nejdřív jsem tam nahrála soubory JPG a nefungovalo to. Tak jsem zkusila GIF a změnila to i v html stránkách, ale stále nefunguje. Nevím, čím to je. Stránky ještě nejsou hotové a jsou tam některé chyby, o kterých vím a postupně se je teď snažím řešit. Tak jsem zvědavá na komentáře. A moc díky. Zuzana |
||
Bubák Profil |
#11 · Zasláno: 29. 12. 2007, 20:39:41 · Upravil/a: Bubák
Chybu v IE způsobuje tečka na konci 13. řádku.
K obrázkům, zkusil jsem namátkou dva, príponu máš velkými písmeny, příklad (zde s absolutní adresou): http://angita.euweb.cz/im_florencie.GIF - obrázek na webu http://angita.euweb.cz/im_florencie.gif - obrázk v kódu Doporučuji přejmenování obrázků, aby všechny písmena byly malé. www.jakpsatweb.cz/faq/nefunguji-obrazky.html#pismena |
||
angita Profil * |
#12 · Zasláno: 30. 12. 2007, 02:28:42
Joo!! Bezva, oboje už funguje, bylo to ono!! Moc díky. Stačilo, aby mrklo zkušené oko, já bych se s tím trápila pořád dokola. Fakt moc díky.
A ta tečka - bylo mi to divné, ale opsala jsem to z http://www.jakpsatweb.cz/meta-tagy.html. Nekritizuju, je jasné, že v tom množství se chybička lehce vloudí. Jen aby to tam neopsal někdo další. Je to tam několikrát. DÍKY. Zuzana |
||
Fantomasmag Profil |
#13 · Zasláno: 30. 12. 2007, 02:34:53
angita
DÍKY. Zuzana Nemáš zač ;-) |
||
Mistr Profil |
#14 · Zasláno: 30. 12. 2007, 04:48:04
Jelikož je téma vyřešené, lze jej, myslím, zamknout. Pokud tomu tak není a je třeba téma ještě odemknout, kontaktujte mne (třeba po ICQ).
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0