Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ditmar Profil |
#1 · Zasláno: 3. 1. 2008, 22:00:25
Přátelé, snažím se alespoň trochu porozumět všem těm věcem při psaní webu. Tedˇjsem zase narazil na jeden problém a jeho vysvětlení nemohu nikde nalézt. Snažím se učit m.j. tak, že si zobrazím zdrojový kód něketrých jednoduchých webových stránek a potom zkouším jak jednotlivé ty zápisy fungují. Nyní jsem narazil na jednoduchý malý formulář, kde je mimo jiné tento zápis:
<input type="hidden" name"ID" value="4776a1ddb3f10" > Tuším, že to číslo vyjadřuje nějakou hodnotu -value- asi je to vyjádření barvy. Ale vůbec mi není jasné jak či podle čeho je tam to číslo zadané. Můžete mi to trochu vysvětlit? Dík. |
||
Nox Profil |
#2 · Zasláno: 3. 1. 2008, 22:05:38
formuláře jsou mechanismus sloužící k přenosu dat (především) mezi webovými stránkami
input je jedna z možných položek formuláře, která může uchovávat data dalšími jsou text, password, checkbox... hidden se uživateli nezobrazí, tudíž není vidět ani textové pole, ani zaškrtávací tlačítko, slouží k předání hodnoty užívané nějakými skripty na stránkách value může uchovávat jakoukoliv textovou hodnotu, co je třeba, zde to může být například zašifrované ID uživatele, který je přihlášen na stránkách |
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 3. 1. 2008, 22:07:47
Skryte (hidden) formularove prvky pouziva hlavne .NET pro jejich postbacky a jine veci, ktere ostatni svet nepouziva... Leo
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0