Autor Zpráva
Riviera Kid
Profil *
Pls, mam dvojsloupcovy layout a potreboval bych, jak udelat, aby pote, co kliknu na odkaz v menu, se stranky zobrazovaly v prave casti (tak kde je napis TEXT).


----
Editace Mistrem: Oprava překlepu v titulku.
Railbot
Profil
Framy, php, javascript. Asi raději to php. Funkce include.
habendorf
Profil
Framy, php, javascript.

A nebo html.
Riviera Kid
Profil *
rad bych to udelal PHPkem, ale bohuzel e v nem neorientuji
Railbot
Profil
Riviera Kid
Tak to máš smůlu pokud si o tom nechceš nic přečíst. Funkce include, ještě jednou. Jako vodítko je to dostačující. Pak už jen www.google.com
Riviera Kid
Profil *
a pls poradis jeste jakej programek je na to nejlepsi a nejjednodussi?
Railbot
Profil
Riviera Kid
Na co?
Mistr
Profil
Riviera Kid
poradis jeste jakej programek
Myslíš na PHP?

nejjednodussi
Microsoft Poznámkový blok.
Riviera Kid
Profil *
cetl jsem na netu (kestli jsem to dobre pochopil) tak abych mohl neco psat v PHp a zkusit jetli to funguje, musim na to mit nejakej program, ze to normalni prohlizec nevezme
habendorf
Profil
ze to normalni prohlizec nevezme

To bude tím, že php nezpracovává prohlížeč. Doporučuju začít absolutními základy, např. uvědoměním si, KDE se php vykonává.
Riviera Kid
Profil *
myslem tohle:

PHP je jazyk, který si nevystačí jen s prohlížečem určité verze (třeba jako HTML nebo JavaScript), ale je nutné ho na počítač nainstalovat. Základ tvoří webový server a knihovny. K podpoře PHP je třeba instalovat a konfigurovat server, obvykle Apache. Nejlepší je využít k instalaci PHP program PHP Triad, který vše sám nainstaluje.


takze nemam sanci v normalnim prohlizeci zkusit, jestli to funguje?
habendorf
Profil
Riviera Kid

Bez webserveru s php modulem ne. Ale nikde není řečeno, že to musíš mít u sebe na localhostu.
Bubák
Profil
Nejlepší je využít k instalaci PHP program PHP Triad
Triády jsou pěkně zastaralé.

nikde není řečeno, že to musíš mít u sebe na localhostu
Na localhostu je testování rychlejší, nemusím vše uploadovat na server a zkoušet. Ale instalovat PHP a Apache jen kvůli jedné jednoduché PHP funkci "include" opravdu není nutné.
Riviera Kid
Profil *
a jak to teda mam odzkouset, kdyz to nenainstaluju? bohuzel v php jsem nikdy predtim nedelal, takze jsem bezradnej
Bubák
Profil
Najdeš si postup:
http://www.jakpsatweb.cz/include.html, kapitola Příklad s PHP
http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include
Pořádně si to přečteš
Pak uděláš PHP soubory, pošleš je na server, a podíváš se (prohlížečem), co se stalo.
Riviera Kid
Profil *
tak jsem teoreticky spichl to menu v php, ale porad mi to odkazy otevira v novem okne, ale ja bych to potreboval ve vedlejsim sloupci.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: