Autor Zpráva
Bartolomey
Profil
Ahoj, potřeboval bych pomoct s tímto webem.
Potřebuju, aby za obsahem a menu bylo to světlé pozadí, které je v těch obrázcích na pozadí.
Zkoušel jsem nastavit css hodnotu pro oddíl obal, ale nejde mně to. Může někdo poradit?
Díky..
wwwarder
Profil *
ak ces robit pozadie, treba ci uz do zakladovej tabulky, jej bunky, alebo do samotneho prvku <body> dat atribut:
background="miesto a názov obrázku"
Bartolomey
Profil
Pomocte mně s tím, prosím někdo... pořád ten samý problém. http://futuramania.cz/upload/ Pod menu a zaroven obsahem se mně neopakuje vůbec ta barva pozadí, ale když nastavím atribut height, tak ano. Zkusil jsem už několik možností, ale pořád nic nefunguje... Už mám i v kódě bordel...

EDIT: Taky už jsem zkoušel to, co radil člověk nad tímto příspěvkem, ale když jsem v body nastavil na tvrdo background, tak to fungovalo jen na některém rozlišení a tabulka mi tu stránku zase rozhodila. Jediný způsob už je asi jen struktura v tabulce...
wwwarder
Profil *
musim priznat, ze netusim, ako sa ti podarilo urobit design bez tabulky, ale ak ces si urobit dobre naprogramovanu stranku, mal by si ich zacat pouzivat (moj nazor)....

skus sa riadit podla mojho kodu, ktory je skor len taky vzor......

<html>

<head>
obsah hlavicky
</head>

<body>

<table align="center" background="miesto a názov obrázku v pozadii" width="sirka tabulky v pixeloch" height="vyska tabulky v pixeloch"><tr><td>

tu si hod ten hlavny obsah stranky...resp. na svojej stranke obsah tela - to co mas na svojej stranke medzi prvkami <body> a </body> .....a nezabudni obsah stranky urobit v tabulkach, kludne mozes dat tabulku do tabulky, prehliadac sa v tom bude vyznat......

</td></tr></table>
</body>

</html>


ak das spravne rozmery tabulky (vysku a sirku) a urcis spravne miesto a navov obrazku v pozadii, malo by ti to fungovat......:)
Měsíček
Profil
PROČ layout v tabulkách?
Měsíček
Profil
Už to slovo "tabulky" říká, že tabulky se používají na tabulky a ne na layout.
Dranel
Profil
Měsíček, Měsíček
Proč to píšeš ve dvou příspěvcích? A proč VELKEJMA písmenama?


Bartolomey
Skus první hledat. Na JakPsatWeb.cz, na této diskusi, na Seznamu, na Googlu. Nebo klidně i na jiných stránkách píšících o HTML&CSS.

Mimochodem tabulkový layout opravdu není ono. Jeho doby nás už přešly. Nyní se na vytvoření layoutu užívá CSS. Zde se můžeš inspirovat.
Měsíček
Profil
Protože nerad měním své příspěvky a napsal jsem velkým písmenem jen jedno slovo ;) a to pro zdůraznění.
Bartolomey
Profil
Dranel
Díky, myslím si to samé. Tabulky mě nějak odpozují už proto, že jsou v engine IE a Firefoxu jinak posunuté, ale teď se mi například hodily jen k tomu pozadí, k ničemu jinému jsem je nepoužil.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: