Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Ikrk Profil |
#1 · Zasláno: 19. 5. 2005, 21:04:05 · Upravil/a: Ikrk
Ahoj! Chtěl jsem si zvalidovat stránky na XHTML 1.1 a validator mi řekl, že atribut target není podporován doctypem XHTML 1.1. Potřebuju, aby se mi odkaz otevřel v novým okně (čili target="_blank"), ale nevím, jak to udělat, aby stránky byly validní. Nevíte jak na to? Dik moc...
|
||
pyty Profil |
#2 · Zasláno: 19. 5. 2005, 21:06:48
javascriptom, inac nie. pozri jakpsatweb - inac otvaranie do novych okien a vyskakovacie okna su prasarna !!!
|
||
Žoldák Profil |
#3 · Zasláno: 19. 5. 2005, 21:14:48
proč jje to prasárna??? sice bychh to taky nedělal do novejch oken ale jinak nechápu....
|
||
Martin Kuželka Profil |
#4 · Zasláno: 19. 5. 2005, 21:17:00
Já bych to trochu upřesnil, otevírání odkazů do nových oken není prasárna, ale pouze příliš velký zásah do uživatelského rozhraní.
|
||
halogan Profil |
#5 · Zasláno: 19. 5. 2005, 21:55:34
Pro tato nová okna (která nesnáším) jsem si napsal JavaScript funkci, která se volá po načtení stránky:
function blankRel() { <a href="/nekam" rel="blank">Letím do nebes</a> Myslím, že to funguje dokonce i v IE. |
||
Ikrk Profil |
#6 · Zasláno: 19. 5. 2005, 22:13:14
Díky moc za rady, nějak to zkusím... Jinak já nový okna taky nemusím, ale někdy se to hodit může...
|
||
Petra Profil |
#7 · Zasláno: 19. 5. 2005, 23:14:43
Prasárna je podle mne především vyřešit otevírání do nových oken javascriptem místo targetem jen proto, aby to bylo validní :-)
Jinak k tomu odkazu nezapomeňte napsat upozornění, že se otvírá do nového. |
||
Yuhů Profil |
#8 · Zasláno: 20. 5. 2005, 04:47:38
Ten problém stojí úplně jinak:
jaký je důvod používat XHTML 1.1, když tam máš odkazy do nových oken? Veškeré výhody, které použitím XHTML 1.1 získáš (totiž zejména to, že se v budoucnu můžeš spolehnout na to, že tam nemáš žádné vylomeniny), tímhle trikem s novým oknem zase ztratíš. Takže buďto poniž verzi svého XHTML, nebo neotevírej odkazy do nových oken. |
||
jhajsl Profil * |
#9 · Zasláno: 21. 5. 2005, 11:27:43
no ja to řeším takto ...
<a href="nekam.htm" onclick="window.open(this.href); retrurn false">Odkaz do noveho okna</a> funguje je to vsude a kdyz mas vypnuty JS, tak se to logicky otevre v tom same okne |
||
Leo Profil |
#10 · Zasláno: 21. 5. 2005, 11:35:49
<a href="nekam.htm" onclick="window.open(this.href); retrurn false">
Ve skutecnosti byste nemel false vracet natvrdo, ale nejdriv zjistit, jestli se okno opravdu otevrelo, Leo |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0