Autor Zpráva
Mikin
Profil
Ahoj, poraďte mi prosím někdo jak vyřešit problém s mým layoutem. V IE se zorbazuje přesně jak chci tzn. Hlavička nahoře přes celou stránku a potom tři sloupce: levy, obsah, a panel. Levý má přiřazeno float: left vzhledem k vnějšímu obalovému divu. potom mám sloupce "obsah" a "panel" zabalené do divu "hlavní". v něm má zase sloupec obsah nastaveno float: left, takže by se měl zarovnat doleva k okraji divu "hlavní" a napravo od "levy". V IE to funguje ale v Opeře mi to sloupec "panel" nacpe uplně doleva přes "obsah" i "levy". Poraďte pls. díky moc.

/*stránka indexu*/
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com">;
<title>megaběh</title>
<link rel="icon" href="mainlogo.ico" type="image/x-icon" />
<link rel="shortcut icon" href="mainlogo.ico" type="image/x-icon" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" >
</head>
<body>
<div id="obal">
<div id="kontejner">
<div id="hlavicka">
</div> <!-- konec #hlavicka -->

<div id="levy">
</div> <!-- konec #levy -->

<div id="hlavni">

<div id="obsah">
</div> <!-- konec #obsah -->

<div id="panel">
</div> <!-- konec #panel -->

</div> <!-- konec #hlavni -->
</div> <!-- konec #kontejner -->
</div> <!-- konec #obal -->


</body>
</html>

/*CSS soubor*/
#obal {margin:40px auto; background-color: grey; }
#hlavicka {background-color: #FDEBCF ; height: 60px; padding: 25px 10px 10px 16%; border: 1px solid black; }
#levy {background-color: white; width: 15%; float: left; padding: 0px; }
#hlavni { width: 85%; padding-right: 20px; padding-left: 20px; }
#obsah {background-color: white; width: 60%; float: left; padding: 10px 10px 10px 10px; }
#panel {background-color: white; width: 30%; padding: 10px 10px 10px 10px; border-left: 2px dashed black; }
peta
Profil
Mikin
Reseni je jednoduche. Cely layout udelej pro FF a pak je jednoduche doladit pres IE "hack"y (siditka) s podtrzitkem. Bohuzel IE7 se citi na tolik dokonale, ze vetsinu hacku ignoruje.

jako zacatecnik
* nepouzivej float
* nepouzivej position
pokud to neumis spravne pouzit
Pro float je treba pouzit:
- float
- clear
- display:inline
Nemas, funguje chybne obvykle v IE
Pro position
- position:relative
- position:absolute
- left/right top/bottom
Pokud to nemas spravne zapsane, nebude ti to spravne fungovat. Vratil bych se k osvedcenym tabulkam (table) a ramum (frame, iframe).
Nebo muzes zkusit tabulkovy layout
- display:table
- display:table-row
- display:table-cell

proc ti to zobrazuje, jak zobrazuje?
jakpsatweb - css - (objektovy) model
IE: width = style_width
FF: width = style_width + padding
totez s border
nastav padding:0; border:0 solid;
a melo by se to snad zobrazit dobre
Ale stale zustane problem IE a odmazavani pismenek - viz nespravny float, atd
Měsíček
Profil
Reseni je jednoduche. Cely layout udelej pro FF a pak je jednoduche doladit pres IE "hack"y (siditka) s podtrzitkem. Bohuzel IE7 se citi na tolik dokonale, ze vetsinu hacku ignoruje.

Opravdu excelentní řešení.
Railbot
Profil
Bohuzel IE7 se citi na tolik dokonale, ze vetsinu hacku ignoruje.
To je perla. IE7 je na tom tak, že krom podtržítkového hacku vše ostatní také zbaští, to jen na okraj. To hlavní - peta je tu známý demagog, rád mystifikuje a blábolí. Jeho "rady" bývají obsáhlé, leč značně mimo realitu.
Měsíček
Profil
To hlavní - peta je tu známý demagog, rád mystifikuje a blábolí. Jeho "rady" bývají obsáhlé, leč značně mimo realitu.

Zdá se mi to, že je to jen poslední dobou, přeci takovej nebyl ..
Railbot
Profil
Měsíček
Bohužel byl. Nemám teď čas to hledat, ale například diskuze o jádru Opery byla vynikající. Tvrdil stále něco v tom smyslu, že je to z poloviny Mozilla a z poloviny IE. Což o to, blábolit si může co chce, ale on to cpal nováčkům a rozšiřoval podobné bludy, na které navazoval dalšími, ve vícero tématech.
Timy
Profil
Railbot
„Tvrdil stále něco v tom smyslu, že je to z poloviny Mozilla a z poloviny IE.“
Pozor, ještě byl důležitý ten důvod, z čeho tak usuzoval – „Cili Opera BGSOUND jakoze nepodporuje [není to psané ve specifikaci] a prehrava? To znamena jedine. Ze vyuziva jadro win/IE, ktere BGSOUND prehrava, ne?“

Mikin
Sjednoť box-modely:

*{
-moz-box-sizing: border-box;
box-sizing: border-box
}
Railbot
Profil
Timy
Díky za doplnění.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: