Autor Zpráva
Waran
Profil
Mohli byste mi poradit, co mám dělat nebo opravit, když mi stránka

http://www.xfactor.wu.cz se uplně rozhodí v prohlížeči MSIE7? v Opeře i Firefoxu je vše v pořádu

DÍKY MOC
Měsíček
Profil
To víš když tam máš samý <br>rrrr tak se nemůžeš divit, .. zkus tu stránku udělat trochu lidštěji :))
Waran
Profil
A co je to lidštěji?:) dělám to v dreamweaveru...jasně že nejsem takový expert a programátor a HTML neumím. Chtěl bych slyšet něco jiné, než že to tedy dělat nemám:)ale se stránkou http://turecko.suntravel.cz mám taky ten samý problém a snad lidská je ne?
Měsíček
Profil
A co je to lidštěji?:) dělám to v dreamweaveru...

Snažit se pozicovat pomocí CSS tedy využít jejich plnou sílu a ne to odbývat tagy <br> (i když je to někdy rychlejší).

jasně že nejsem takový expert a programátor a HTML neumím.

Já nejsem expert, ale bylo by dobré, aby jsi nenechával práci jen na Dreamweaveru.
koumi
Profil
Měsíček
To víš když tam máš samý <br>rrrr tak se nemůžeš divit, .. zkus tu stránku udělat trochu lidštěji :))
Trochu lidštěji???....Fakt rada nad zlato ;-)
Waran
Profil
Tady člověk chce něco zjistit a dozví se jen bláboly o ničem!! :))) to je diskuze na úrovni fakt..
Měsíček
Profil
Tady člověk chce něco zjistit a dozví se jen bláboly o ničem!! :))) to je diskuze na úrovni fakt..

Diskuse je taková, jací jsou její členové ..

Jak ti máme ukázat, postup jak to zpravit když by jsi měl problém vůbec s tím uskutečněním .. není to tak jednoduché, že by existovalo tlačítko v dreamweaveru " Udělat kód pro všechny prohlížeče stejné " jenže když máš problém se základními věcmi pak se těžko radí.
Waran
Profil
No nakonec to vyřeším tím, že to předělám ...celé překopu a budu mít svatý pokoj..i od členů diskuze:) Kdybys byl kámoš opravíš mi celý web:) :) :)))))))
Měsíček
Profil
No nakonec to vyřeším tím, že to předělám ...

Konečně kloudná věta, gratuluji :)

Kdybys byl kámoš opravíš mi celý web:) :) :)))))))

To bych byl anděl ;)
Waran
Profil
To bych byl anděl ;)
Jsem ateista,ale věřím na zázraky:)

Můžu se zeptat jestli stránka http://www.turecko-dovolena.ic.cz je už lepší? bude umístěna na jiný server,ale ještě jsme neudělal subdoménu. jde mi jen o stránku...
Měsíček
Profil
Ano o trochu jo, jen by jsi mohl dát pryč ty mezery ... v kódu.
Waran
Profil
mezery ... v kódu.
To je problém...nevím jakým způsobem..to br tam vždy je..a už z toho šedivým..nevěděl bys prosím jendoduše..nebo útržek z kodu jak na to?:) koupil bych Ti čokoládu:))))
Měsíček
Profil
Nemyslel jsem mezery ani odřádkování pomocí <br> i když to by mělo jít taky pryč ..

Spíše jsem myslel, že dáváš mezery mezi linkama například:

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>







<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />







<meta name="description" content="Rhodos Řecko - Last minute, dovolen&aacute;, ubytov&aacute;n&iacute;, dovolen&aacute; v Ŕecku, informace a rady o Řecku" />
Waran
Profil
aha, jo takto...tak to děkuju za upozornění! Díky!
KGW
Profil
Atribut align nemá co dělat v XHTML 1.0 Strict
Chamurappi
Profil
Reaguji na Warana:
Do prostředního sloupce se ti nevejdou reklamy Googlu (mají width="468", horní i střední, sloupec má width: 450px), proto je Explorer šoupne tam, kam se vejdou.

Reaguji na KGW:
1) To s problémem souviset nemůže.
2) Google tam generuje <iframe>, který také v XHTML 1.0 Strict není validní.
3) Validního kódu stejně nedosáhne, dokud nezmění <!doctype>.
4) Atribut align bude fungovat všude stejně spolehlivě jako při deklaraci jiné DTD, protože <!doctype> neomezuje funkčnost elementů/atributů.
Waran
Profil
Reaguji na Warana:
Do prostředního sloupce se ti nevejdou reklamy Googlu (mají width="468", horní i střední, sloupec má width: 450px), proto je Explorer šoupne tam, kam se vejdou.


Děkuji za kvalitní odpověd

Můžete mi jen poradit - že pokud u stránky http://www.xfactor.wu.cz je to rozhození způsobeno nejspíš reklamama, tak čím může být způsobeno u stránky http://turecko.suntravel.cz chystám se to předělat, ale at vím pro příště, co jsem udělal špatně...nebo co bylo z toho špatného, to nejhorší:)

a ještě mám problém, že se mi místo písmena "š" v kodu vypisuje "scaron" když dám pak stránku hodnotit najde scaron jako 2. nejčetnější slovo...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Warana:
čím může být způsobeno u stránky turecko.suntravel.cz
Máš u <h1> i <h2> atribut style="width: 734px", takže se tyto nadpisy (opět) nevejdou do prostředního sloupce. Obecně platí, že když ti nějaká část stránky odletí kamsi pod plovoucí elementy, je to tím, že se nevejde do připraveného místa.

ještě mám problém, že se mi místo písmena "š" v kodu vypisuje "scaron"
To ti dělá zřejmě sám editor. V čem stránky píšeš? Ničemu to nevadí, entita &scaron; funguje vždy jako š (v HTML), akorát pak kód nevypadá moc přehledně.

když dám pak stránku hodnotit najde scaron jako 2. nejčetnější slovo
V tom případě hodnotíš stránku hloupým nástrojem, který nerozumí entitám.
Waran
Profil
V tom případě hodnotíš stránku hloupým nástrojem, který nerozumí entitám.
Stránku hodnotím v: http://www.ranks.nl/tools/spider.html dočetl jsem se, že je to nejlepší nástroj,ale nevím, nerozumím tomu až tak:)

„ještě mám problém, že se mi místo písmena "š" v kodu vypisuje "scaron"“
To ti dělá zřejmě sám editor. V čem stránky píšeš? Ničemu to nevadí, entita &scaron; funguje vždy jako š (v HTML), akorát pak kód nevypadá moc přehledně.

Stránky dělám buď v NVU nebo ted v poslední době spíš v Dreamweaveru..
Bubák
Profil
Nastavení pro NVU, aby nezapisoval do kódu zbytěčně entity:
Nástroje > Možnosti > Pokročilé > Speciální znak > Pouze znak & < > ' a nedělitelná mezera

Pokud ti entity namísto diakritiky v kódu vadí, můžeš použít třeba PSPad, funkce "Hledat/nahradit v souborech...".

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: