Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Wyktor Profil * |
#1 · Zasláno: 14. 2. 2008, 21:43:05
Chcel by som sa spytat ze ako sa da spravit zo svojeho pc web server tak aby som tam mal mysql a php. Je na to nejaky program?
|
||
djlj Profil |
#2 · Zasláno: 14. 2. 2008, 21:45:13
wamp, xamp easyphp
|
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:11:29
"wamp, xamp easyphp"
Pryc od nich. Odpoved: Apache (www.apache.org), Leo |
||
Měsíček Profil |
#4 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:24:23
Pryc od nich. Odpoved: Apache (www.apache.org), Leo
Není to tak jednoduché, jak se to všude v návodech tváří .. nainstalovat AMP není složité, ale správně ho nakonfigurovat a pochopit to chce notnou dávku trpělivosti. Wyktor Pokud se chceš něco přiučit a chceš toho vědět více poslechni radu, kterou dal Leo, jestli to, ale potřebuješ rychle a nechce se ti do toho tak si nainstaluj WAMP. |
||
djlj Profil |
#5 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:26:12
Pryc od nich.
Už vidím začátečníka jak si to konfiguruje ;). Mně se to taky nechce dělat, když to potřebuju rychle rozjet. Stáhnu WAMP a mám vymalováno! |
||
Mastodont Profil |
#6 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:27:51
Měsíček
Co je těžkého na konfiguraci WAMPu nebo XAMPPu, proboha?? |
||
Měsíček Profil |
#7 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:30:30
Co je těžkého na konfiguraci WAMPu nebo XAMPPu, proboha??
Nic taky jsem tam nic takového nepsal tak nevím co plácáš :) přečti si to ještě jednou. |
||
Měsíček Profil |
#8 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:35:39
Mastodont
Jestli jsis vyložil špatně tuhle větu: nainstalovat AMP není složité, ale správně ho nakonfigurovat a pochopit to chce notnou dávku trpělivosti. znamenalo to, že nainstalování "Apache, MySQL, PHP" samostatně a správně tohle vše nakonfigurovat není jednoduché, o WAMPu či XAMPPu zde není ani "ň". |
||
Leo Profil |
#9 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:44:33
A nemyslite si, ze clovek, ktery neumi nainstalovat Apache, PHP a MySQL rucne by ho nemel poustet do ostreho provozu? Balicky ho nic nenauci, Leo
|
||
Měsíček Profil |
#10 · Zasláno: 14. 2. 2008, 22:45:41
Balicky ho nic nenauci, Leo
To je pravda. |
||
Pointik Profil * |
#11 · Zasláno: 15. 2. 2008, 13:41:57
Leo:
Však balíčky používáme (my začátečníci) proto, že se zatím nic učit nechceme, pouze to chceme rychle zprovoznit a používat. Netvrdím že s tím nepřichází rizika, ale to už je každého věc :) |
||
Joker Profil |
#12 · Zasláno: 15. 2. 2008, 15:35:52
IMHO ale při instalaci Apache s PHP a MySQL toho nastavování zas tolik není.
|
||
Měsíček Profil |
#13 · Zasláno: 15. 2. 2008, 15:41:26
Já mám problémy třebas doteď, nejde mi pořádně mod_python zadalší pokud se pokusím spojit s PMA tak okamžitě spadne celý Apache a ani se nezaloguje takže nemohu vědět kde je chyba ..
|
||
Leo Profil |
#14 · Zasláno: 15. 2. 2008, 15:51:18
"Však balíčky používáme (my začátečníci) proto, že se zatím nic učit nechceme, pouze to chceme rychle zprovoznit a používat. Netvrdím že s tím nepřichází rizika, ale to už je každého věc :)"
Jedna vec je nainstalovat si Apache na lokalni zkouseni (i kdyz i tam je napriklad potreba ho nastavit tak, aby se vam nikdo nehrabal v souborech), ale uplne jina je udelat z neho webserver pro ostry provoz pristupny z venku. Leo |
||
Joker Profil |
#15 · Zasláno: 15. 2. 2008, 16:04:46
Leo
Tak u Apache na "ostrý provoz" bych asi neriskoval ani ten balíček a poradil se s nějakým návodem, nebo s někým, kdo tomu trochu rozumí :-) A na zkoušení na domácím počítači co si vzpomínám jsem si prostě otevřel správce balíčků, zaškrtnul Apache a MySQL, dal nainstalovat a bylo to :) A pak jsem teda ještě nastavil Apache, aby odpovídal jen localhostu, což je taky vcelku triviální. |
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
orava Profil |
#16 · Zasláno: 22. 2. 2008, 21:11:50
JSAS je najlepsia volba pre kazdeho
|
||
Měsíček Profil |
#17 · Zasláno: 22. 2. 2008, 21:18:17
No tak po delším rozmýšlení musím dát za pravdu Leovi, opravdu je lepší si nainstalovat vše zvlášť a hezky popořádku, je to sice několika násobně složitější, ale pak se v tom člověk více orientuje a dokáže si to lépe přizpůsobit, jen mi ještě dělá problém MySQL, ale to snad vyřeším, takže:
- Pokud chcete mít server rychle, nebaví vás se učit = > WAMP - Pokud chcete mít server a chcete to umět = > Hezky popořádku a sami si všechno nainstalujte |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0