Autor Zpráva
ahm3d
Profil *
zdravim,

upozornuji ze v podnadpisu fora je "Nebojte se zeptat na libovolnou blbost. Každý někdy začínal." a tohle sice nema nic spolecne s tim, jak psat web a proto to sem mozna nepatri, ale je to libovolna blbost a chodim sem casto a tak sem si rekl ze urcite mi bude moct pomoct i vy. predem dekuji.

chtel bych zacit s jazykem c ... dost sem si precetl o jazycich java, c, c++, c# a delphi ... a uznal jsem ze nejvhodnejsi pro me by bylo ucit se c nebo javu ... a pak jsem si precetl ze java je jednom gugleni a sbirani kniznic a vytahovani z nich funkci a vlastne to zvladne i sikovnejsi opica ale ja bych chtel takovy programovaci jazyk jako c.

no a premyslel jsem ze kdys vidim napr. hru jako flash aplikaci, tak se tomu rekne java hra, protoze ze asi delana va jave. no a chtel bych se zeptat co ma java spolecne s flash? da se s flashem delat taky v cecku nebo ne. je pro to v c nejaka alternativa? vim ze napr. opengl je graficka knihovna kterou mozno pouzit napr. i u javy i u cecka, je to stejne s flash animacemi?

a pripadne mohli by ste mi dat linku ci nazov fora kde se prebiraji takovehle veci? na linuxsoftu je serial o cecku ale je podle me nedostatocny, zdaleka ne takovy vymakany jak pri php.

dekuji za objasneni. pripadne za vas nazor. ahm3d
Měsíček
Profil
uznal jsem ze nejvhodnejsi pro me by bylo ucit se c nebo javu

No, lepší by pro tebe bylo c++, ale jak myslíš.

Jinak pokud budeš chtít dělat aplikace (ne konzolovky) tak budeš muset se učit také API (win32API se syntaxí c++) což je zase naprosto něco jiného .. Jinak s určitými složitými moduly, lze si hrát s flashem i v win32API/C++, ale s Céčkem to nejspíše nepůjde (i když si v tom nejsem moc jistý).
ahm3d
Profil *
jenomze c++ je jenom pro windows a to neni jediny os ....
chtel bych aby to slapalo, abych svedl udelat neco taky pod linuxem ... a krom toho nemylsis ze kdys budu zvladat c tak prejit na c++ uz je malickost ?
Měsíček
Profil
jenomze c++ je jenom pro windows a to neni jediny os ....

Tos nabral kde?? :D :D Tak to je snad jasný, že C++ je multiplatformní, tudiž i pro Linux.

c tak prejit na c++ uz je malickost ?

No to opravdu není :) je tam mnoho věcí, které jsou odlišné musíš dělat nové návyky, také v C++ můžeš psát pomocí OOP to v Céčku nemůžeš.
Manq
Profil
jenomze c++ je jenom pro windows a to neni jediny os ....
Programátoři C++ v Linuxu mají dokonce větší uplatnění.
yFang
Profil
ahm3d
C++ je v podstatě C obohacené o OOP. Základy C a C++ jsou stejné. C++ je "nadstavbou" C, nicméně i tak si myslím, že bude lepší začít rovnou s C++.
Timy
Profil
ahm3d
„a pripadne mohli by ste mi dat linku ci nazov fora kde se prebiraji takovehle veci?“
Název: Builder
Link: http://forum.builder.cz/

No a jestli se nechceš učit jazyk, který zvládne i cvičená opice, můžeš zkusit Lisp :-P. Jinak doporučuji, ať už začneš s čímkoliv, se nejdřív seznámit s jazykem, a až pak se pustit do OOP (pokud vůbec). Ne se začít učit jazyk samotný a OOP zároveň, budeš v tom mít guláš (je-li to tvůj první jazyk).
Měsíček
Profil
Základy C a C++ jsou stejné.

To je hodně tvrdý tvrzení :o)
yFang
Profil
Měsíček
Ale jo. Dokus si v konzoli, tak je +/- to samý.
Měsíček
Profil
"Ale jo. Dokus si v konzoli, tak je +/- to samý."

C a C++ jsou zatraceně odlišné jazyky už i tím, co jeden od druhého postrádá a naopak co má jako +.

ahm3d

Jinak tady tuto větu bych chtěl odvolat

" No, lepší by pro tebe bylo c++, ale jak myslíš. "

,protože i když C++ je lepší, dají se v něm dělat lepší věci, možná je i jednodušší tak vždycky se odreaguji v céčku :) zkrátka to je jazyk v kterém se mi lépe programuje i když uznávám, že není nejlepší ani nejrychlejší, ale je pohodový, což se o C++ říci nedá.
Porod
Profil *
ahoj muzete mi nekdo prosim poradit s timhle?:
#include <stdio.h>
main()
{int a,d,c;

a=0;

for (d=0;d<2;d++){
a=a+1;
printf("%d", a);
printf("MAM OKRACOVAT?");
c=getchar();
if (c=='A')
continue;
if (c=='N')
break; } }


jak to ze getchar zada nacteni pouze jednou kdyz by mela zadat pruchodem kazdeho cyklu?
dekuji za odpoved
Alphard
Profil
žáda správně 2x, ale možná se ti konzole zavře dříve, než to podruhé zaregistruješ, spusť si to z příkazového řádku
Porod
Profil *
a jak to ze kdyz tam dam misto getchar getch tak to funguje spravne?
Alphard
Profil
getchar čeká na Enter, ale ten následně zůstavá v bufferu a ukončí i druhou iteraci
getch si sám vezme první znak a vypíše druhý požadavek

jinými slovy: cokolic + Enter = 2 znaky a for (d=0;d<2;d++){ je splněno

zkus si to s for (d=0;d<10;d++){ (mělo by to brát po 2)
Porod
Profil *
Jo uz chapu dik za odpoved;)
Alphard
Profil
teď jsem ještě dohledal nějaké informace, především nastavení getchar, aby se choval jako getch
viz http://www.zacatecnik.wu.cz/?p=38
je to závislé na nastavení konzole
není zač
Porod
Profil *
Super
Porod
Profil *
Jeste me tak napadlo kdyz rikas ze se do c pomoci c=getchar nacte neviditelny znak(jako posledni znak) tak proc ho putchar(c) nevitiskne proc vytiskne ten znak pred tim
Měsíček
Profil
Funkce " getchar() " ti načte první znak (jeden) a je jedno jestli mu dáš také jeden znak nebo 30, vždy si vezme ten první a to samé funkce " putchar() " ta ti zase tento znak vrátí a vypíše na obrazovku.
A bílé znaky nepřidává ani getchar ani putchar přidávají se v procesu kdy se přičítají k proměnné v bufferu, takže to, že to musíš potvrdit "enterem" musí zaznamenat nějákou informaci, ale to nemá žádný vliv na pozdější výpis takže proto se nevytiskne druhý znak (neviditelný) v putchar()
Měsíček
Profil
Jinak ten příklad co jsi ukazoval nahoře by šel udělat ještě takhle s tím, že by jsi uživatele přinutil vždy dát alespoň jeden z těch dvou znaků.


#include <stdio.h>

int main( int argc, char *argv[] )

{

	int c;

	printf("Mam pokracovat? (A/N) \n\n");
	printf(">>");

 while((c = getchar()))

	{
	
	if( c == 'A' )

		{
			break;
		};

	if( c == 'N' )

		{
			printf("Stiskl jsi N");
		};
	};
};


Porod
Profil *
uz je mi to jasny dikys
Měsíček
Profil
Fajn a prosba nakonec, příště nevpadávej do tématů ostatním (mířím na "jazyk C" na builder.cz), pak se v tom člověk nemůže orientovat :), založ si příště svoje, možná dostaneš i 2x rychlejší odpověď.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: