Autor Zpráva
Tachyon
Profil
Sorry ze placam vas cas ale mam 2 male otazky. Snazim se udelit jednoduchej design pomoci nekolika divu srovnanyma pod sebe ale nevim jak je seradit pod sebe bez absolutniho pozicovani.
Mam hlavicku, menu a hlavni obsah. V tom problem neni protoze hlavicka a menu maji pokazdy stejnou urcenou delku ale obsah je pokazdy jinej a ja nevim jak pod nej dat dalsi div jako footer bez toho abych to pokazde manualne menil. Provizorne jsem to vyresil tim ze jsem ho dal dovnitr do obsah divu ale jsou s tim komplikace hlavne v IE. Nevite co s tim?

Tady mam style jestli to pomuze (ta prvni cast je kvuli vycentrovani):


body, html {
height:100%;
border:0;
padding:0;
margin:0;
text-align:center;
}
#container {
min-width:600px;
min-height:400px;
width:100%;
height:100%;
width:expression(document.body.clientWidth < 600?
"600px": "100%" ); /* pro IE */
height:expression(document.body.clientHeight < 400?
"400px": "100%" ); /* pro IE */
position:absolute;
top:0;
left:0;
}
#container-horizontal {
text-align:left;
margin:auto;
position:absolute;
top:0%;
left:50%;
}
#container-in1 {
position:absolute;
top:0px;
left:-375px;
width:750px;
height:150px;
background:white;
overflow:auto;
border-width: 1px; border-style: solid; border-color: black
}
#container-in2 {
position:absolute;
top:149px;
left:-375px;
width:750px;
height:27px;
background:white;
overflow:auto;
border-width: 1px; border-style: solid; border-color: black
}
#container-in3 {
position:absolute;
top:173px;
left:-375px;
width:750px;
background:white;
overflow:auto;
border-width: 1px; border-style: solid; border-color: black
}
#container-in4 {

width:748px;
background:white;
overflow:auto;
border-top: 1px solid black; border-left: 0px solid black; border-bottom: 0px solid black; border-right: 0px solid black; }
}


A jeste jsem premyslel pokud to nepujde ze bych zarovnal ten web jednoduse do leva, ale zase nastava problem kdybych mel 2/3 divy vedle sebe (jako menu a vedle toho obsah) aby menu melo pokazde stejnou delku jako obsah bez manualniho upravovani.


Dekuju za pomoc!
Plaváček
Profil
Tachyon

Asi nejsem jediný, kdo vůbec nechápe, o čem to vlastně mluvíš. Co nějaká ukázka toho, čeho chceš dosáhnout?
vertigo4
Profil
Tachyon
hele radím ti: zapomeň že nějaký pozicování existuje a přečti si raději něco o marginu a paddingu
Tachyon
Profil
Asi nejsem jediný, kdo vůbec nechápe, o čem to vlastně mluvíš.

Co je na tom k nepochopeni? Proste chci dat nekolik divu pod sebe bez absolutniho pozicovani.
Nox
Profil
Tachyon
Tak to bez pozicování udělej, není potřeba, viz vertigo4
Nebo nám dej odkaz
Tachyon
Profil
jestli chces odkaz: http://subtachyon.wz.cz/
Proste chci mit footer (s tim bannerem) pod Main Stuff, momentalne je V main stuff.
vertigo4
Profil
Tachyon
hmm pěknej prasečí kod... podívej se na ty odkazy co jsem napsal... já to balím..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: