Autor Zpráva
Icedog
Profil
Po x letech se vracim k html a delam stranku, chtel bych se zeptat jak mam udelat: mam dva ramce v jednom ramci mam menu ktere chci aby stabilne zustavalo a pri klepnuti na polozku chci aby se mi dana stranka otevirala v druhem ramci.
Dekuji za kazdou radu a snahu
panther
Profil
Icedog
pokud se vracíš k HTML, proč používat dnes již nepoužívané rámce?
Každopádně ti odpovím na tvou původní otázku: atribut target
Icedog
Profil
je mi 18 a na tvorbu html sem chodil od 10 do 12, proto pisu zacinam umim minimalni zaklady.
Tak tedy cim jinym by jsem mohl nahradit ramce aby se menu nemelnilo jenom stranka vedle toho?
diky
vševědoucí
Profil *
Icedog
nejlepší bude začít tady: http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=uvod_php a pokračovat http://polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=include a dalšíma článkama o funkci include v PHP. vypadá to trochu složitě, ale stačí se naučit jeden skriptík... good luck ;)
IkE Blaster
Profil
jedine co potrebujes k stalemu menu bych z php shrnul do fce include, kdy si das menu (pouze cast s menu, zadnou hlavicku nic) treba do menu.php (muzes vlastne i menu.html, ale php bude lepsi) a tam, kde to chces vlozit das jen tenhle text: <? include"menu.php"; ?>

Tam se vlozi presny obsah menu :)

pokud bys chtel plovouci menu, tak to bych moc nedoporucoval, osobne se mi to nelibi. jinak rozdeleni na pomyslne ramce v html se pouziva css - float (konkretne float: left; ...right a none, muzes pouziv vicekrat za sebou left, budou se radit od leva doprava)

Az si zkusis to include, tak na float mrkni sem do navodu k html a css (na jpw), to uz snad pak pochopis :)

Preji mnoho uspechu
Icedog
Profil
IkE Blaster
sem asi natvrdlej to <? include"menu.php"; ?> mam vlozit normalne do html kodu do body ??
a do toho menu mam napsat jenom menu bez jakejchkoliv jinych tagu jako <html>, <head>, <title>, <body>.....?
Bubák
Profil
Icedog
Přesně tak. Proč to rovnou nezkusíš?
vševědoucí
Profil *
Icedog
Podíval ses na ten web http://polopate.jakpsatweb.cz ?? Je tam o include asi 5 článků a fakt po lopatě. Ty soubory mají mít příponu .php a musíš to mít na serveru kde běží PHP (např. wz.cz, ic.cz), na disku ti to nepojede (pokud si nenainstaluješ server). Napřed si těch pár článků o PHP přečti, zkoušej si to a pak až se ptej.
Icedog
Profil
Bubák, vševědouci
aha diky, sem se o to prave snazil udelat podle http://polopate.jakpsatweb.cz a podle toho co mi poradil IkE a myslel sem ze to mam spatne kdyz mi to na disku nefungovalo.
Díky moc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: