Autor Zpráva
krocan
Profil
chci se zeptat, jaky je nejefektivnejsi pouziti pri tvorbe stranek, dam priklad to bdue nejlepsi

delate bud menu - obash - paticku atd..

1. do kazdy stranky musite psat cely menu znova, takze kdyz chcete pridat jednu polozku do menu, tak musite pridat 1 radek do (30 stranek) - jinej zpusob u HTML neznam

2. pomoci PHP vkladate do stranky jen include-menu, kde menu mate vytvoreny a kdyz chcete pridat polozku, tak ji pridate v souboru menu, a ono se to vsude zmeni, ale zase je naprd, ze do kazdy stranky musite davat include..

3. sem videl jeste zpusob ze to vsechno mel na indexu a stranky se menili jen takhle.. index?src=novinky dex?src=navstevni kniha, takze on proste menil jen index

4. je este naky lepsi reseni?

dik za kazdej nazor
Nadan
Profil
krocan
Jo myslím, že je. Stačí si to tady najít, teď to tady asi dvakrát bylo. Zadej něco jako ne include a máš to...
Měsíček
Profil
2 nebo 3.
krocan
Profil
napiste co pouzivate vy..
Str4wberry
Profil
Odpovídám krocanovi:
Nepoužívám-li databázi, stránky „skládám“ takto [zp. 3] — případně takto [zp. 2].
krocan
Profil
a kdyz pouzivas databazi?
Str4wberry
Profil
Odpovídám krocanovi:
„a kdyz pouzivas databazi?“
… tak víceméně vše vypisuji právě z databáze. Je tedy snad jasné, že nemám pro výpis každé (podobné) stránky zvláštní soubor.
vertigo4
Profil
Str4wberry
to znamená bod 3, ne?
Jan Tvrdík
Profil
vertigo4
Správně :)
Dranel
Profil
Já vždy používal (kecám, ale to nechte plavat) a vždy používat budu (možná taky kecám) řešení číslo 3. Zdá se mi jako nejefektivnější a nejuniverzálnější.
vertigo4
Profil
Dranel
ano je to výhodné, že je to pohromadě v jednom souboru
Dranel
Profil
Dobře, jsem rád, že souhlas. A je tu ještě jedna verze:
Když do indexu includuju i menu, hlavičku a patičku... pro přehlednost v souborech. Bere se to jako HTTP požadavky? Já už teď nevím...
Dranel
Profil
Haló? Odborníci? Snad jste se všichni nevypařili :) - potřeboval bych to ujasnit, ať s tím svým portálem konečně trochu pohnu...
Str4wberry
Profil
Reakce na Dranela:
„Když do indexu includuju i menu, hlavičku a patičku... pro přehlednost v souborech. Bere se to jako HTTP požadavky?“
„Haló? Odborníci?“
To Ti snad vysvětlil vedle Timy.
Dranel
Profil
Str4wberry
Aha omlouvám se. Nějak to v přehledu témat sjelo dolů a už jsem tomu nevěnoval pozornost... chtělo by to ten seznam nejnovějších témat rozšířit (zvětšit) a ostránkovat...
Str4wberry
Profil
Reakce na Dranela:
„chtělo by to ten seznam nejnovějších témat rozšířit (zvětšit) a ostránkovat“
Chtělo by to, aby ses díval na svá témata.
Dranel
Profil
Str4wberry
Heh, to mě nikdy nenapadlo. Dík za popíchnutí :)

A jak jsi říkal, že vše vypisuješ z DB... tak to vše je jenom obsah? Nebo celou stránku? Není zbytečný, vypisovat celou stránku?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: