Autor Zpráva
grego
Profil
Zdravim... zacal som si robit stranku a hned som narazil na problem

style.css mam takto:

body {margin: 0;
padding: 0;
color: #000;
background : #FF3333;
text-align: center;
}

#page {width: 850px;
height: 100%;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
border: 1px solid #cc9;
text-align: left;
background: #F20C0C;
text-align: left;
}

#hlavicka {
}

a index mam takto:

<!doctype HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" content="text"/html; charset="iso-8859-2">
<title>Klub </title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
<body>
<div id="page">
<div id="hlavicka">
</div>

</div>
</body>
</html>

No a chcel by som si tam dat hlavicku tej stranky ale nie cez celu ale iba tam ako to mam vyhradene tym #page. Ako na to pripadne to urobit inak? dakujem
grego
Profil
to je to tak blby dotaz alebo sa zle pytam ked mi nikto nepomoze?
Plaváček
Profil
grego

Já tvému dotazu vůbec nerozumím a zjevně nejsem sám.
grego
Profil
no proste mam nastavene pozadie, na stred vycentrovanu stranku a tam si chcem dat hlavicku (head, proste vrch stranky, potom lave a prave menu...) ale iba na tu cast v strede a nie na celu sirku prehliadaca...
Plaváček
Profil
grego

No však z tvého kousku kódu soudím, že to tak máš, nebo ne? Div hlavicka je v divu page, tak v čem je problém?
grego
Profil
ale je sice v divu page ale zobrazuje sa mi cez celu sirku prehliadaca(mam nastavenu width: 100%)...
grego
Profil
proste ked v #head{width: 100%;} tak sa mi zobrazi na celej sirke prehladaca a nie iba na tom #page
grego
Profil
ked nastavim hlavicke width 100 % tak sa mi zobrazi na celej sirke prehliadaca napriek tomu ze je v divu page...
Bubák
Profil
Dokázal bys to napsat jednou, ale srozumitelně? Nejlépe, když dáš kód na web a napíšeš, v kterých prohlížečích ti to zlobí.
grego
Profil
Tak este raz...

subor style.css mam takto:

body {margin: 0;
padding: 0;
color: #000;
background : #FF3333;
text-align: center;
}

#page {width: 850px;
height: 100%;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
border: 1px solid #cc9;
text-align: left;
background: #F20C0C;
text-align: left;
}

#hlavicka {position: absolute;
width: 100%;
height: 150px;
top: 0px;
left: 0px;
background-color: #707070;
}

subor index.html mam takto:

<!doctype HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" content="text"/html; charset="iso-8859-2">
<title>Klub 14'ka</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
<body>

<div id="page">

<div id="hlavicka">

</div>

</div>

</body>
</html>


A tak ako vo firefoxe tak aj v IE sa mi ta hlavicka zobrazi na celu sirku prehliadaca A NIE iba do toho divu id="page" ...
a tu je odkaz: http://www.fi.muni.cz/~xgreg/index.html
Bubák
Profil
Tak to je jasné:
#hlavicka {position: absolute;
Absolutně pozicovaný element je vytržen z toku dokumentu. Nevidím žádný důvod pro absolutní pozicování, pokud nebudeš klavičku absolutně pozicovat, bude mít tebou očekávanou šířku.
grego
Profil
dakujem ...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: