Autor Zpráva
Petr Ptáčník
Profil *
Mám problem s patičkou. Chci si udělat samostatnej DIV pro patičku (šedivej malej obdelník, který se táhne po celý šířce prohlížeče..) a chci tam zadat tag bottom, který by mi dal vždycky 5px od spodu prohlížeče..ale vždy se mi to objeví veprostřed... nevíte čim to je?

děkuju
Měsíček
Profil
Sjednoť si pojmy "tag" bottom neexistuje, když už tak vlastnost.
Dranel
Profil
Petr Ptáčník
Bylo by nejlepší, kdyby' ukázal defektní kódy. Takhle můžu poradit jen následující:

Tagu body v CSS nastav padding-bottom: 5px;. Tomu patičkovýmu divu nastav clear: both;.
Petr Ptáčník
Profil *
v CSS sem napsal:

#konec {position: absolute;
background-color: gray;
width: 1000px;
height: 10px;
padding-bottom: 5px;
z-index: 5;
left: 0px;
}

ten div se posunul asi do left 800, a bottom tam taky žádný neni..je to tak 500px od zdola..

Měsíček: Já všemu řikam tag, nějak to nerozlišuju--
Dranel
Profil
Petr Ptáčník
A tomá bejt co? Styl patičky? V tom případě bych doporučoval začít floatovaným layoutem. Takhle nemůžu poradit, protože je to pozicovaný. A pozicovanej web dle mě není web :)
Petr Ptáčník
Profil *
a tak co radíte, co tam mam napsat? vubec nevim..:(
panther
Profil
Petr Ptáčník
a tak co radíte
nejdřív ukázat odkaz, kde všichni uvidí komplet styly
Petr Ptáčník
Profil *
www.jungowy-stranky.wz.cz/ind/index.html

tady to je..
Petr Ptáčník
Profil *
zkoušel jsem vertical-align: bottom.. zkoušel jsem padding-bottom: 5px... position relative/absolute (fixed zmizelo)...

když jsem napsal:

vertical-align: bottom;
bottom: 5px;

tak to sice bylo 5px od konce okna, ale když sem scrollnul, tak to zustavalo na jednom miste furt..

prosim poraďte...
Petr Ptáčník
Profil *
SUPER už to mám.. :D yattaaaa!!!!!!!

musel jsem napsat:

top:auto
Petr Ptáčník
Profil *
akorád,, že po aktualizování se to obevi veprosted okna, a musi se to okno zmensit, aby se ta paticka dala dolu.... to nejde spravit?
Dranel
Profil
Petr Ptáčník
Vyprdni se na position a začni dělat layouty přes float. Jinak také doporučuji pročíst si celý Jak Psát Web.
Petr Ptáčník
Profil *
no ja jsem četl...ale všechny vychytavky tam nejsou..od toho je diskuse, žejo ;)
Měsíček
Profil
No 70% toho na co se lidé tady ptají z oblasti HTML a CSS tam je ;)
Petr Ptáčník
Profil *
70% přece není 100% ;)
Měsíček
Profil
70% přece není 100% ;)

To je pravda ;), sice nechci šťourat, ale tvůj případ tam zrovna vysvětlen je .. a moje rada je vykašlat se v tomto případě na vlastnosti (position, top, right, left, bottom) a naučit se vlastnosti (margin, padding, float, clear, width, height) a ty používat. Howgh
Petr Ptáčník
Profil *
ale ja už to všechno mam hotovy..:D prece to nebudu delat cely odznova..:(
Měsíček
Profil
No až budeš dělat další stránky, tak se trochu s pozicováním zapotíš a nejen ty .. jinak předělat stránku z pozicování do toho co jsem ti napsal je otázka 3 hodin ne? :) a ještě se k tomu naučíš o mnoho více.
Petr Ptáčník
Profil *
hele jukte..toto se vám nelíbí? http://www.jungowy-stranky.wz.cz/ind/index.html
imploder
Profil
Petr Ptáčník
hele jukte..toto se vám nelíbí? http://www.jungowy-stranky.wz.cz/ind/index.html
Nežs to zprasil tím šedým pruhem (asi "patička", ale zobrazuje se doprostřed stránky) tak to docela šlo.
Měsíček
Profil
Ten pruh (v IE7) je někde uprostřed, rozhodně ne dole .. jinak není to nejhorší.
Venca V
Profil
Tak tohle mě dostalo...

Co třeba zkusit přizpůsobit stránku prohlížečům, ne prohlížeče stránce?
Petr Ptáčník
Profil *
ale me se to ve vsech prohlizecich ta paticka zobrazje normalne dole..:( co delam spatne...

ok, pustim se do layoutu.. už mi to řika každej...
Petr Ptáčník
Profil *
tak už na tomd elam, ale s layoutama nemam vubec zkušenosti..:( takhle mi to vyšlo:

http://img178.imageshack.us/img178/2994/jungostrkx7.jpg

, jak odstranim tu mazírku co je nahoře?, když dam position absolute, tak mi to sice odstarani, ale odjede to nekam doprava... pak, proč neni ten obsah uprostřed? (ten "zdravíčko"), tim že neni uprostřed odsouvá to pravý menu... tahke je to v css:

#all {position: relative;
width: 1000px;
height: auto;
top: 500px}


#logo {background-image: url(hlavy/uvodhlava.jpg);
width: 1000px;
height: 500px;
margin-top: 0px
}


#obsahpoz {background-image: url(img/midobsah.jpg);
margin:0 auto;
width: 505px;
height: 100%;
}


#obsah {width: 465px;
background-color: red;
height: 100%;
}


#levopoz {background-image: url(img/levomid.jpg);
margin-left: 40px;
width: 155px;
height: 100%;
float: left
}


#levo {width: 145px;
background-color: red;
height: 100%;
}


#pravopoz {background-image: url(img/pravomid.jpg);
width: 155px;
margin-right: 40px;
height: 100%;
float: right}


#pravo {width: 145px;
background-color: red;
height: 100%;
z-index: 1;
}


#konec {width: 1000px;
background-color: yellow;
clear: both;
}



a takhle v HTML:


<body>
<center>

<div id="logo">
<div>

<div id="all">



<div id="levopoz">
<div id="levo">
ahoj
</div>
</div>

<div id="obsahpoz">

<div id="obsah">

<center><h1>Zdravíčko</h1>

</center>
</div>
</div>

<div id="pravopoz">
<div id="pravo">
ahoj marush
</div>
</div>
<div id="konec">
</div>
</div>



<center>
</body>


možná že řeknete, že se mam podivat na jakpsatweb.cz ale ja sem to hledal, ale nenašel...
dekuju za kladne odpovedi...
Petr Ptáčník
Profil *
navic se mi kolem obrázku u menu delaj nejaky blby bordery.. a ja nevim cim to je..:


http://img240.imageshack.us/img240/4618/blbycv7.jpg
Petr Ptáčník
Profil *
zkoušel jsem všechno ale nejde mi to odstranit..:(
Petr Ptáčník
Profil *
v opeře se mi to zase všechno rozhází, jako u předchozích webů, když sem zkoušel float, proto semd elal position, ale ted je to jeste horsi, vubec to nechapu, vsechno se mi to podelava jak v IE, tak v ostatnich prohlizecich... divy se mi davaj na další řádky, misto toho aby byli na jednom... myslel jsem že už to budu mit hotovy, s tim position, ale tak jsem začal float, ale ten mi nidky nešel, pls poraďte, at to mam už za sebou (ty potíže)
Dranel
Profil
Petr Ptáčník
Nějak nemám chuť na čtení toho, co si tu píšeš. Proto ti dám jeden užitečný odkaz a končím. Studuj.
Petr Ptáčník
Profil *
s tema layoutama by to nejak slo podle toho, ale me by hlavne zajmalo, proc tam sou ty blby mezery mezi tema obrazkama...
wisna
Profil *
daj u kyždýho obrázku border="0"
prakticky to vypada takhle: <img src="image.jpg" border="0">
a mělo by to být v pohodě

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: